Tak, miałam weryfikację w 3, 6 i 10 dpt. Dzięki temu po pierwszym transferze wyszedł za niski progesteron i miałam szybko zwiększanie dawki. Ponoć jak w 6dpt blastocysty beta jest negatywna to szansa na ciążę mocno spada.Robiłaś betę w 6dpt?
reklama
Hankaa
Fanka BB :)
No to teraz mnie korci na betę we wtorek.. będzie 7dpt.. a jaką miałaś blastke? Badałas od razu proga?Tak, miałam weryfikację w 3, 6 i 10 dpt. Dzięki temu po pierwszym transferze wyszedł za niski progesteron i miałam szybko zwiększanie dawki. Ponoć jak w 6dpt blastocysty beta jest negatywna to szansa na ciążę mocno spada.
Są wskazania- wiek powyżej 35 lat, wysoka fragmentacja, poronienie w historii. Nie wiem czy coś jeszcze? myślę, że warto nawet bez wskazańZastanawiam się jak to jest z tymi badaniami zarodków.. raz badają raz nie.. od czego to zależy? Od kliniki? Lekarza? Wieku pacjentki?
My teraz jak będziemy podchodzić do IVF to doktor mówił że dobrze było by przebadać zarodki, tłumaczył to tym że przy pierwszej procedurze z 6 zapłodnionych komórek mieliśmy 4 zarodki i żaden nie dał rady Po 3 transferze było pusty pęcherzyk ciążowy, dlatego też mówił że dobrze było by zbadać zarodki, jak już będą. No ale wiesz jaka u nas była sytuacja z wynikiem nasienia teraz, więc najpierw powtórka badań plus fragmentacja i później zdecydujemy. Zastanawiam się też nad konsultacją w innej klinice, teraz byliśmy w Invicta Gdańsk, no i nie jestem do końca przekonana.Kocka a jaką Wy tą fragmentację macie? Właśnie sama nie wiem dziś się naczytałam o tym badaniu zarodkow. Jak byłam ostatnio w klinice w Poznaniu oni nie oferują tego nie można zbadać ani nigdzie wysłać do zbadania. Lekarz mówił że i tak potem w ciąży trzeba prenatalne zrobić, a zarodek można uszkodzić albo odrzucić te które nie są wadliwe. Tylko nie wiem na ile on to mówił bo u niego nie badają a na ile to fakt jest. Ja bym jednak chyba chciała ale znaczy automatycznie inny lekarz inna klinika.
Dlatego co Wy sądzicie o badaniu zarodków?
Hankaa
U mnie nawet nie padła propozycja.. i stąd ta moja rozkminaSą wskazania- wiek powyżej 35 lat, wysoka fragmentacja, poronienie w historii. Nie wiem czy coś jeszcze? myślę, że warto nawet bez wskazań
5.1.1 po Ah za pierwszym razem i wyszła 6dpt 18, przy drugim transferze 5.2.1 po ah i wyszła 27 ( ale w dniu transferu miałam podane 0.5amp Ovitrele). Zawsze badanie z estradiolem i progesteronem.No to teraz mnie korci na betę we wtorek.. będzie 7dpt.. a jaką miałaś blastke? Badałas od razu proga?
Hankaa
Chyba się skusze na badanie szybciej niż powinnam. Już doczekać się nie mogę ale boje się porażki..5.1.1 po Ah za pierwszym razem i wyszła 6dpt 18, przy drugim transferze 5.2.1 po ah i wyszła 27 ( ale w dniu transferu miałam podane 0.5amp Ovitrele). Zawsze badanie z estradiolem i progesteronem.
Mimi94
Mi powiedziala, że to nie jest tak, że zapłacę i oni mi zbadają. Muszę mieć zgodę od genetyna. A, że jesteśmy młodzi, dopiero 1 nieudane podejście za nami, wyniki mamy dobre, w rodzinie brak chorób genetycznych to, że na 95% takowej zgody nie dostaniemy...
Zastanawiam się jak to jest z tymi badaniami zarodków.. raz badają raz nie.. od czego to zależy? Od kliniki? Lekarza? Wieku pacjentki?
PsychoPatka91
Ja w 8dpt blastki 4.a.aDziewczyny, w której dobie po transferze robiliście sikanca? Jeszcze nie mam w planie robić ale tak pytam z ciekawości
reklama
Aduś16
Wow od 3 do 6... 3 godziny ciągiem to moje marzenie Karmisz go jeszcze piersią ? My też na początku patrzeliśmy sobie w oczy ale mnie za szybko powieki opadają więc teraz jak już trochę 'urósł' biorę go do łóżka na cycka i zasypiamyMoj Ahmed torrorysta budzi sie o 1,3 ,6 i patrzymy sobie gleboko w oczy...w sumie,pomijajac fakt ,ze odczuwam to spanie w kawalkach coraz bardziej to lubie ten czas,tylko my dwoje i ta cisza i nic nie fruwa w powietrzu...
Podziel się: