G
gość2502
Gość
Moim zdaniem klapa...Dziewczyny , pytanie do tych co się udało
Czy jak dwa tygodnie po transferze test jest negatywny , to już na 100%klapa ?
Czy któraś miała tak ze test negatywny a Beta pokazała coś innego?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moim zdaniem klapa...Dziewczyny , pytanie do tych co się udało
Czy jak dwa tygodnie po transferze test jest negatywny , to już na 100%klapa ?
Czy któraś miała tak ze test negatywny a Beta pokazała coś innego?
Invicta bada zarodki u siebie na miejscuMadlene83 dzięki za odpowiedź.
My jesteśmy w Inviccie we Wrocławiu i zastanawiam się czy też tak długo będziemy musieli czekać. We wtorek mamy wizytę u genetyka.
Czesc, jestem tu nowa, tzn 3 lata temu bylam. Mamy z invitro synka Teraz chcemy odebrac mrozaczka ale lekarz nas wystraszyl ze moglismy badanie genetyczne zrobic bo dziecko moze sie urodzic chore lub moge poronic bo zarodek z wadami.... Mam miec transfer we wtorek i jestem przerazona, zwlaszcza ze moj zarodek mozemiec 21 chromosom. Orientujecie sie czy badanie genetyczne mozna na juz zamrozonych zarodkach przeprowadzic?Ja jestem po badaniu zarodków. Na wyniki czekałam 3 tygodnie od momentu zamrożenia blastocyst, jestem w Invimedzie, a oni wysyłają do laboratorium w Hiszpanii więc trochę to trwa. Punkcję miałam 30 sierpnia, 1 cykl musiałam odczekać, w październiku mogę mieć transfer.
Ale czemu miałby być chory?Czesc, jestem tu nowa, tzn 3 lata temu bylam. Mamy z invitro synka Teraz chcemy odebrac mrozaczka ale lekarz nas wystraszyl ze moglismy badanie genetyczne zrobic bo dziecko moze sie urodzic chore lub moge poronic bo zarodek z wadami.... Mam miec transfer we wtorek i jestem przerazona, zwlaszcza ze moj zarodek mozemiec 21 chromosom. Orientujecie sie czy badanie genetyczne mozna na juz zamrozonych zarodkach przeprowadzic?
O to super infoInvicta bada zarodki u siebie na miejscu
Właśnie dlaczego miałby być chory? I po co decydujesz się z góry na takie coś?Czesc, jestem tu nowa, tzn 3 lata temu bylam. Mamy z invitro synka Teraz chcemy odebrac mrozaczka ale lekarz nas wystraszyl ze moglismy badanie genetyczne zrobic bo dziecko moze sie urodzic chore lub moge poronic bo zarodek z wadami.... Mam miec transfer we wtorek i jestem przerazona, zwlaszcza ze moj zarodek mozemiec 21 chromosom. Orientujecie sie czy badanie genetyczne mozna na juz zamrozonych zarodkach przeprowadzic?
OkeNic o czym warto plotkować
Bo w wieku 35 lat mialam pobierane zarodki. Wogole lekarz mega nieprofesjonalny i nie wiem w jakim celu to zrobil, pokazal mi dla przykladu karty 2ch pacjentek (imie, nazwisko, pesel) i ich wyniki badan zarodkow. Jedna w wieku 27 lat na 10 zarodkow tylko 3 byly zdrowe, reszta nie przyjmie sie i 2 ktore serduszka przestana bic w 8mym tyg, co oznacza poronienie i oczywiscie ból i traume. Inna 36 latnia 6 zarodkow 2 z zespolem downa, 2 z nich ok. Jestem przerazona, podchodzilam bardziej na luzie do tych transerow bo juz jednego maluszka mam i ciagle sie zastanawiam czy nie podejmuje za duze ryzyko. Jakbym mogla cofnac czas to zrobilabym to badanie genetyczne zarodkow.Ale czemu miałby być chory?
Można przeprowadzić, miałam 1 zamrożony zarodek, który został odmrożony i zostały pobrane komórki do badań. To też zależy od morfologii zarodka, jeżeli jest to dobra blastka to myślę, że nie będzie przeciwskazan ale wiadomo, że lepiej badać przed mrożeniem.Czesc, jestem tu nowa, tzn 3 lata temu bylam. Mamy z invitro synka Teraz chcemy odebrac mrozaczka ale lekarz nas wystraszyl ze moglismy badanie genetyczne zrobic bo dziecko moze sie urodzic chore lub moge poronic bo zarodek z wadami.... Mam miec transfer we wtorek i jestem przerazona, zwlaszcza ze moj zarodek mozemiec 21 chromosom. Orientujecie sie czy badanie genetyczne mozna na juz zamrozonych zarodkach przeprowadzic?