reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nikt gwarancji na nic nie da.. Poprzedni lekarz twierdził, że nie trzeba tego brać dłużej a obecna mówi że przy brakującym ds1 trzeba brać do 12 tygodnia. W każdym razie już będę robić tak jak ona mówi przy kolejnym podejściu
Ja miałam przy ostatnim nieudanym transferze 2/3 ampułki codziennie. Miałam brać do 12 tygodnia. I klapa... Nasza @fredka84 Fredzia miała chyba 1/3 co drugi czy co trzeci dzień i się udało [emoji4]. Nie ma reguły... Trzeba się trzymać zaleceń i mieć nadzieję, że zadziałają...

U mnie to wszystko ogólnie jest strasznie pokręcone.
6 wrzesień transfer 5 dniowego zarodka.

Beta 6dpt - 6.27
Beta 10 dpt- nie wiadomo, lab się pomylilo
Beta 13dpt - 8.32
Beta 15 dpt - 19
Do tego 10 dpt rozkrecilo mi się krwawienie (jak okres) krwawiłam ksiazkowo/okresowo 5 dni dzisiaj już spokój.
Po krwawieniu powtórzyłas betę?

Wszystko zależy od tego czy szyjka się skraca i czy jesteś miękka. Ja miałam 3.5 cm w 23 tc a w 24 tc 0.6 cm a potem zero. Jeśli są objawy skracania, bóle, jakieś kłucia to należy się pilnować i kontrolować. Dzięki mojej intuicji i ogromnemu szczęściu moja córka jest na świecie. Dodam tylko, że w pierwszej ciąży urodziłam w 40 tc.
Czyli mam rozumieć że uporczywe kucia w macicy mogą świadczyć o skracającej się szyjce? 😲 Miałam tydzień temu wizytę sprawdzał gin usg-wporzadku, i przez wziernik macicę i też mówił że ok ale nie widziałam żeby ją mierzył.... Zaczelam się martwić 😔😔

Witajcie ❤️ ja już po wizycie , zapłakana ale szczęśliwa 💪 no więc tak jak przypuszczałam dostałam accofil , wlew z niego 5 dni przed transferem i później zastrzyki co trzy dni po pół ampułki . Dodatkowo Encorton . Mam ogromną nadzieję i wierzę w to bardzo że teraz się uda ✊✊✊✊✊❤️ już się zapisałam do lekarza na 6 października ( teraz ma urlop i niestety nie mogę szybciej 😔) transfer przewiduje jak by wszystko było dobrze na listopad . Mam nadzieję że tym razem wszystko pójdzie po mojej myśli 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Moja Kochana jak się strasznie cieszę 😁😁😁😁🎊🎊🎊🎊🎊 tak mocno trzymam za Ciebie kciuki i cycki ✊✊💪💪💪💪💪💪 będzie tym razem moc zobaczysz 💪💪💪 będziesz chodzić z brzucholem za niedługo 😁😁❣️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

reklama
Czyli mam rozumieć że uporczywe kucia w macicy mogą świadczyć o skracającej się szyjce? 😲 Miałam tydzień temu wizytę sprawdzał gin usg-wporzadku, i przez wziernik macicę i też mówił że ok ale nie widziałam żeby ją mierzył.... Zaczelam się martwić 😔😔
Justi ja sram ogniem bardzo, wczoraj 19tc i szyjka 2,9 cm. Niby powinna być 3-5cm więc się stresuje... Kłucia i bole mam cały czas :( i czuje, że to jest właśnie tam w środku w szyjce. Umówiłam się do lekarza za tydzień ale do innego... Nie jestem zadowolona z wizyty wczorajszej, zapłaciłam 300 zł a nawet dzidzi dobrze nie widziałam a zdjęcie USG jakie dostałam to kurde moja szyjka macicy xD niby jest zamknięta i twarda ale się boję przez te bóle i inne takie. W ogóle wczoraj lekarz nie za wiele mi powiedział, jak chciałam żeby płeć zobaczył to też tak na odwal i w końcu nie wiem czy mam córeczkę pod sercem czy synka🧐 a no i niby zapewniał mnie że jest okej wszystko ale 300 zł zapłaciłam i widziałam przed chwilę kręgosłup mojego dziecka 🤦🤣 i pokazał że bije serduszko.

Do góry