Biedroneczka28
Fanka BB :)
Pewnie, jak masz się niepokoić to lepiej to sprawdzić i tyle [emoji846]Postanowiłam, że jutro poszukam jakiegoś dla pewności...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pewnie, jak masz się niepokoić to lepiej to sprawdzić i tyle [emoji846]Postanowiłam, że jutro poszukam jakiegoś dla pewności...
Albo wszystkie są wadliwe i nie dowierzają jak jesteś niepewna długości brania acofilu to skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem. Już niedługo transfer przed Tobą/ może namiMi się nie udało dostać na jutrzejszą wizytę niestety , a bardzoooo mi zależało bo wtedy mogła bym mieć już transfer w październiku . Co do wyników się nie martw , na pewno zostanie Ci to wynagrodzone wierzę w to mocno .... Pewnie nie przychodzą bo nie dowiezaja że wszystkie są zdrowe ja mam za to kolejny mega dylemat ... Przepisała mi lekarka ten acofil ale nie wiem czemu tylko do pozytywnego testu boje się tak krótko go brać chyba poszukam innego lekarza bądź wybłagam doktorka o dłuższe branie go
Dokładnie tak zrobię , jutro będę szukać kogoś kto mnie przyjmie na gwałtAlbo wszystkie są wadliwe i nie dowierzają jak jesteś niepewna długości brania acofilu to skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem. Już niedługo transfer przed Tobą/ może nami
kurczę napiszesz mi co to za Pani doktor ?ja się nie chce wymadrzac Ale byłam 3razy na accofilu i encortonie .Przy accofilu trzeba badać morfologie żeby nie przesadzić bo morfologia będzie nie źle rozjechana .Ja lecze się u Pasnika od dwóch lat .No właśnie nie .... Tylko odstawić po pozytywnej becie ... Jeszcze będę to konsultować z lekarzem .... Eh... Miała być fajna , miała być dobra ... Zwariuje zaraz
na co masz przepisane te leki ?Dokładnie tak zrobię , jutro będę szukać kogoś kto mnie przyjmie na gwałt
A proponowano Ci suplementację?
Ja we własnym zakresie (ale za zgoda lekarza) posuplementowałam, zrobiłam badanie DHEA (było niskie mimo ze jeszcze w normie).
Zaczęłam brać Novostella (2tabl rano 1 wieczorem)
Dodatkowo Ubichinol z Kenay, lkarnityne z Olimpu (taka co się bierze 1 kapa dziennie) oraz omega 3 (z firmy norsan, ja brałam wersje dla Vegan)
Stosowałam to po tym jak miałam 6 pęcherzyków i tylko 1 komórkę jajowa.
Po tym zaczęłam to brać i stosowałam jakieś 2,5 miesiąca do następnej punkcji.
Miałam 7pecherzykow i 5dojrzalych komórek,
Zapłodnione 6 (razem z ta poprzednia) do 5 dobry dotrwało 5 i po badaniu zarodków 4 wyszły zdrowe…
Genetyk powiedziała ze tak wysokiego odsetka zdrowych zarodków u osoby w moim wieku (38l) jeszcze nie widziała.
Dodam ze lekarz sam z siebie ani słowem nie wspomniał o suplementacji… jedynie dawki zastrzyków do stymulacji były zwiększone….
Napisałam privkurczę napiszesz mi co to za Pani doktor ?ja się nie chce wymadrzac Ale byłam 3razy na accofilu i encortonie .Przy accofilu trzeba badać morfologie żeby nie przesadzić bo morfologia będzie nie źle rozjechana .Ja lecze się u Pasnika od dwóch lat .
Moja lekarka tak samo. Powiedziala mi, ze ciaze do 10 tyg mozna poronic samemu, chociaz jest to straszne, ale zapobiega uszkodzeniu macicy podczas lyzeczkowania, a w niektorych przypadkach jak w moim moze to zmniejszyc szanse bardzo mocno. 3 maj sie dzielnie Tule mocno!też chce uniknąć zabiegu mój lekarz dał mi do zrozumienia że wolałby żeby samo się oczyścilo.
ja miałam w zaleceniach 9tydzien + 6 dniDziewczyny, ktore mialyscie zlecony Acoffil do kiedy go bralyscie? Beta pozytywna, jutro 17 dpt i bede robic bete ale nie wiem czy brac acoffil, a wypada jutro. Odstawialyscie czy bralyscie nadal?