reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hejka Dziewczyny 😊 mam do Was pytanie 😊 ja mam 0 Rh-, Mój +. Czytałam, że przy 1 ciąży konflikt serologiczny może się zdarzyć ale zazwyczaj jest problem z 2 dzieckiem. Jestem po jednej ciąży pozamacicznej i po 1 poronieniu z innym mężczyzna. Za każdym razem dostawałam immunoglobuline. Teraz mam w brzusiu 5 dniową blastke. I tak się zastanawiam czy będzie dobrze...
Czy któraś z Was Kochanie jest mi wstanie na to jakoś odpowiedzieć? 😘
Spokojnie dostaniesz zastrzyk ja mialam w 1 i 2 ciąży na początku jakoś i tuz po porodzie

reklama
Kochana na pewno będziesz miała kilka zdrowych ✊✊✊✊ wierzę w to bardzo mocno ✊✊✊✊ może będzie mile zaskoczenie i wszystkie okażą się zdrowe 😍😍😍😍✊✊✊✊✊ oj też bym tak chciała już przygotowywać się do transferu .... W sumie wszystko okaże się w ten czwartek u mnie . Mam nadzieję że los mnie pozytywnie zaskoczy ✊✊✊✊✊ może będzie tak jak planowaliśmy że spotkamy sie u naszego doktorka , albo na sali ✊✊✊✊ było by cudownie 😁 w końcu poznać się w realu 😁 trzymam mocno kciuki i oczekuje z niecierpliwością twojego wyniki ❤️ będzie dobrze , musi! ❤️
Dziękuję za miłe słowa, ale nie ma szans, żeby wszystkie lub prawie wszystkie były zdrowe, chodzi o wiek 😔 oraz nie najlepsze nasienie męża. Wystarczy prześledzić sobie naszą historie rozwoju zarodków, w 3 dobie mieliśmy aż 16 zarodków, gdybym była młodsza, a mąż miał lepsze nasienie to moglibyśmy mieć aż 10 blastek, a zostało nam 5. Chciałam się znowu założyć z mężem o kasę i obstawić wynik tym razem zdrowych zarodków, to kazał mi spadać😂, bo już 2 razy przegrał 🤪 po cichu liczę na 2 blastki, ale też mam czarne myśli i może być 0. Czytalam kiedyś na innym forum, że niektóre dziewczyny miały wszystkie chore zarodki 😱 jedna np. 6 wadliwych blastek, a druga bidna dziewczyna aż 10/10 wadliwych w wieku 40 lat. Także różnie bywa, jestem nastawiona na dobry i zły scenariusz naszej bajki, ale w głębi duszy liczę na jej dalszy, pozytywny ciąg z szczęśliwym happy endem 🙂

Dziękuję za miłe słowa, ale nie ma szans, żeby wszystkie lub prawie wszystkie były zdrowe, chodzi o wiek 😔 oraz nie najlepsze nasienie męża. Wystarczy prześledzić sobie naszą historie rozwoju zarodków, w 3 dobie mieliśmy aż 16 zarodków, gdybym była młodsza, a mąż miał lepsze nasienie to moglibyśmy mieć aż 10 blastek, a zostało nam 5. Chciałam się znowu założyć z mężem o kasę i obstawić wynik tym razem zdrowych zarodków, to kazał mi spadać😂, bo już 2 razy przegrał 🤪 po cichu liczę na 2 blastki, ale też mam czarne myśli i może być 0. Czytalam kiedyś na innym forum, że niektóre dziewczyny miały wszystkie chore zarodki 😱 jedna np. 6 wadliwych blastek, a druga bidna dziewczyna aż 10/10 wadliwych w wieku 40 lat. Także różnie bywa, jestem nastawiona na dobry i zły scenariusz naszej bajki, ale w głębi duszy liczę na jej dalszy, pozytywny ciąg z szczęśliwym happy endem 🙂
Jesty jakie straszne historie. Właśnie tego się boję u nas jak zaczniemy że będzie 0 przy nasieniu męża i naszym wieku.

Wiem pamiętam wasza historie ale jednak mozno wierzę że będziesz pozytywnie zaskoczona ✊✊✊✊✊✊❤️

Teraz jestem w środku cyklu. Przy następnej wizycie będę na końcu. Moim zdaniem większość badań mamy. Zostały tylko wymazy na chlamydie.
Jesli chcesz to zerknij , u mnie w klinice są to badania niezbędne do rozpoczęcia stymulacji . Jeśli masz wszystkie to dobrze , szybciej zaczniecie . Jeśli któryś Ci brakuje możesz dorobić jeśli zależy Ci ja czasie . Jeśli będziesz chciała to mogę też podesłać jakie są niezbędne badania dla Pana

Ps.To skreślone to dlatego tylko że je miałam a nie że ich nie trzeba 🙈

Załączniki

• received_369868654450501.jpeg
    received_369868654450501.jpeg
    73,3 KB · Wyświetleń: 83
Jesty jakie straszne historie. Właśnie tego się boję u nas jak zaczniemy że będzie 0 przy nasieniu męża i naszym wieku.
Mój mąż miał 2% dobrych plemników, także czekaj na wynik, może ruszy coś u męża. Pamiętam tutaj no forum historie pewnej dziewczyny, wiek 39 lat, 5 zapłodnionych komórek, z tego 2 blastki z 6 doby i to klasy BB, BC, nie pamiętam rozprężenia zarodków i obie blastki zdrowe po badaniu genetycznym. Wynik cudowny, dla mnie niewiarygodny. 2 przeciętne blastki z 6 doby zdrowe 🙂

Dziękuję dziś po odczytaniu Amh które spadło o więcej niż 1 w przeciągu 5 miesięcy dostałam ataku paniki że za wolno działam w tym kierunku
A jakie masz amh? Ja w grudniu 2019 miałam 0,6 , potem 4 stymulacje do inseminacji nie udanych z resztą i w tym roku w końcu decyzja o invitro, 1 próba pobrane 2 komórki, ładnie zapłodnione i ciąża, 1 zarodek został zamrożony, wrócimy po niego , pomimo wieku 😉

reklama
A jakie masz amh? Ja w grudniu 2019 miałam 0,6 , potem 4 stymulacje do inseminacji nie udanych z resztą i w tym roku w końcu decyzja o invitro, 1 próba pobrane 2 komórki, ładnie zapłodnione i ciąża, 1 zarodek został zamrożony, wrócimy po niego , pomimo wieku 😉
Ciebie to też dobrze pamiętam, szczęściaro Ty 😉

Do góry