reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hejka Dziewczyny 😊 mam do Was pytanie 😊 ja mam 0 Rh-, Mój +. Czytałam, że przy 1 ciąży konflikt serologiczny może się zdarzyć ale zazwyczaj jest problem z 2 dzieckiem. Jestem po jednej ciąży pozamacicznej i po 1 poronieniu z innym mężczyzna. Za każdym razem dostawałam immunoglobuline. Teraz mam w brzusiu 5 dniową blastke. I tak się zastanawiam czy będzie dobrze...
Czy któraś z Was Kochanie jest mi wstanie na to jakoś odpowiedzieć? 😘
Spokojnie dostaniesz zastrzyk ja mialam w 1 i 2 ciąży na początku jakoś i tuz po porodzie

reklama
Kochana na pewno będziesz miała kilka zdrowych ✊✊✊✊ wierzę w to bardzo mocno ✊✊✊✊ może będzie mile zaskoczenie i wszystkie okażą się zdrowe 😍😍😍😍✊✊✊✊✊ oj też bym tak chciała już przygotowywać się do transferu .... W sumie wszystko okaże się w ten czwartek u mnie . Mam nadzieję że los mnie pozytywnie zaskoczy ✊✊✊✊✊ może będzie tak jak planowaliśmy że spotkamy sie u naszego doktorka , albo na sali ✊✊✊✊ było by cudownie 😁 w końcu poznać się w realu 😁 trzymam mocno kciuki i oczekuje z niecierpliwością twojego wyniki ❤️ będzie dobrze , musi! ❤️
Dziękuję za miłe słowa, ale nie ma szans, żeby wszystkie lub prawie wszystkie były zdrowe, chodzi o wiek 😔 oraz nie najlepsze nasienie męża. Wystarczy prześledzić sobie naszą historie rozwoju zarodków, w 3 dobie mieliśmy aż 16 zarodków, gdybym była młodsza, a mąż miał lepsze nasienie to moglibyśmy mieć aż 10 blastek, a zostało nam 5. Chciałam się znowu założyć z mężem o kasę i obstawić wynik tym razem zdrowych zarodków, to kazał mi spadać😂, bo już 2 razy przegrał 🤪 po cichu liczę na 2 blastki, ale też mam czarne myśli i może być 0. Czytalam kiedyś na innym forum, że niektóre dziewczyny miały wszystkie chore zarodki 😱 jedna np. 6 wadliwych blastek, a druga bidna dziewczyna aż 10/10 wadliwych w wieku 40 lat. Także różnie bywa, jestem nastawiona na dobry i zły scenariusz naszej bajki, ale w głębi duszy liczę na jej dalszy, pozytywny ciąg z szczęśliwym happy endem 🙂

Dziękuję za miłe słowa, ale nie ma szans, żeby wszystkie lub prawie wszystkie były zdrowe, chodzi o wiek 😔 oraz nie najlepsze nasienie męża. Wystarczy prześledzić sobie naszą historie rozwoju zarodków, w 3 dobie mieliśmy aż 16 zarodków, gdybym była młodsza, a mąż miał lepsze nasienie to moglibyśmy mieć aż 10 blastek, a zostało nam 5. Chciałam się znowu założyć z mężem o kasę i obstawić wynik tym razem zdrowych zarodków, to kazał mi spadać😂, bo już 2 razy przegrał 🤪 po cichu liczę na 2 blastki, ale też mam czarne myśli i może być 0. Czytalam kiedyś na innym forum, że niektóre dziewczyny miały wszystkie chore zarodki 😱 jedna np. 6 wadliwych blastek, a druga bidna dziewczyna aż 10/10 wadliwych w wieku 40 lat. Także różnie bywa, jestem nastawiona na dobry i zły scenariusz naszej bajki, ale w głębi duszy liczę na jej dalszy, pozytywny ciąg z szczęśliwym happy endem 🙂
Jesty jakie straszne historie. Właśnie tego się boję u nas jak zaczniemy że będzie 0 przy nasieniu męża i naszym wieku.

Wiem pamiętam wasza historie ale jednak mozno wierzę że będziesz pozytywnie zaskoczona ✊✊✊✊✊✊❤️

Teraz jestem w środku cyklu. Przy następnej wizycie będę na końcu. Moim zdaniem większość badań mamy. Zostały tylko wymazy na chlamydie.
Jesli chcesz to zerknij , u mnie w klinice są to badania niezbędne do rozpoczęcia stymulacji . Jeśli masz wszystkie to dobrze , szybciej zaczniecie . Jeśli któryś Ci brakuje możesz dorobić jeśli zależy Ci ja czasie . Jeśli będziesz chciała to mogę też podesłać jakie są niezbędne badania dla Pana

Ps.To skreślone to dlatego tylko że je miałam a nie że ich nie trzeba 🙈

Załączniki

• received_369868654450501.jpeg
    received_369868654450501.jpeg
    73,3 KB · Wyświetleń: 89
Jesty jakie straszne historie. Właśnie tego się boję u nas jak zaczniemy że będzie 0 przy nasieniu męża i naszym wieku.
Mój mąż miał 2% dobrych plemników, także czekaj na wynik, może ruszy coś u męża. Pamiętam tutaj no forum historie pewnej dziewczyny, wiek 39 lat, 5 zapłodnionych komórek, z tego 2 blastki z 6 doby i to klasy BB, BC, nie pamiętam rozprężenia zarodków i obie blastki zdrowe po badaniu genetycznym. Wynik cudowny, dla mnie niewiarygodny. 2 przeciętne blastki z 6 doby zdrowe 🙂

Dziękuję dziś po odczytaniu Amh które spadło o więcej niż 1 w przeciągu 5 miesięcy dostałam ataku paniki że za wolno działam w tym kierunku
A jakie masz amh? Ja w grudniu 2019 miałam 0,6 , potem 4 stymulacje do inseminacji nie udanych z resztą i w tym roku w końcu decyzja o invitro, 1 próba pobrane 2 komórki, ładnie zapłodnione i ciąża, 1 zarodek został zamrożony, wrócimy po niego , pomimo wieku 😉

reklama
A jakie masz amh? Ja w grudniu 2019 miałam 0,6 , potem 4 stymulacje do inseminacji nie udanych z resztą i w tym roku w końcu decyzja o invitro, 1 próba pobrane 2 komórki, ładnie zapłodnione i ciąża, 1 zarodek został zamrożony, wrócimy po niego , pomimo wieku 😉
Ciebie to też dobrze pamiętam, szczęściaro Ty 😉

Do góry