reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mam zamrożoną 1 blastkę 4ba i czekam na wyniki kirów. Pewnie na przełomie września/października podejdziemy do transferu [emoji846] pewnie na pełnym zestawie leków
Ile masz lat ? To badania z immunologii ? Tak Ci zalecili czy sama robisz ? Może dużo pytań ale muszę podjąć decyzję jak podejść do 2 próby 🤔🤔

reklama
Ile masz lat ? To badania z immunologii ? Tak Ci zalecili czy sama robisz ? Może dużo pytań ale muszę podjąć decyzję jak podejść do 2 próby [emoji848][emoji848]
29
Na komórkach NK są receptory i to są właśnie kiry. Odpowiadają za zagnieżdżenie tzn są aktywujące i hamujące i pomagają trofoblastowi. Chyba nic nie pomyliłam [emoji2957] jeśli jakich brakuje to jest problem z zagnieżdżeniem ale na to bierze się leki.
Badanie chciałam zrobić sama ale najpierw się skonsultowałam i moja gin też powiedziała żeby zbadać kiry [emoji846]
myślę że warto je zbadać

A wyszło Ci coś z tego badania ? Wnioslo to coś u Cb ? Masz jakieś choroby ? Jakie masz amh ?
Na razie czekam na wynik biopsji. Czy pomoze to sie okaze za ok 3 tyg bo właśnie sie przygotowuje do transferu ✊. Ja choruje na Hashimoto. U nas problemem byl czynnik meski. Z tego tez powodu zarodki mamy po pgta. Po 2 nieudanych transferach zaczęliśmy dalej grzebac. Ja nie chcialam isc w kolejny transfer z takimi samymi zaleceniami. Mialam wizyte u immunologa i wyszlo, ze mam brakujace kiry. Dostalam accofil, ktory wdroze w tym transferze. Scratching robilam razem z histeroskopia. Lekarz stwierdzil, ze trzeba zrobic, zeby zobaczyc czy wszystko w macicy w porządku. Jedynym plusem jest to, ze wiem, ze nie ma zadnych zrostow, polipow. Jesli chodzi o amh to mam cos kolo 5.
Dzis mam 11dc i endo 7mm wiec na to chyba nie pomogl scretching... bo podobne mialam przy poprzednim. Jedyna nadzieja, ze cos w te 2 dni sie powiększy a jak nie to pewnie wlew accofil mi zrobia.

Podziwiam ja nie mam odwagi na poród naturalny, córkę rodziłam przez cc i tego malucha też mam zamiar , boję sie tego bólu przy porodzie naturalnym
Też się boję. Ja mam dużą wadę wzroku i to może być wskazanie do cc, ale chyba pójdę na żywioł. Teraz to jest mi to obojętne byle zajść w ciążę.

Czytam was i w szoku jestem jak ja mało wiem jeszcze. Biopsja endometrium, kiry, wlewy z tego na a..... Jestem zielona [emoji85]

Też się boję. Ja mam dużą wadę wzroku i to może być wskazanie do cc, ale chyba pójdę na żywioł. Teraz to jest mi to obojętne byle zajść w ciążę.

Czytam was i w szoku jestem jak ja mało wiem jeszcze. Biopsja endometrium, kiry, wlewy z tego na a..... Jestem zielona [emoji85]
Obyś taka pozostała.

reklama

Spokojnie ;) ja tez na poczatku nie wiedziałam co sie czym je 🙈 po kolei wszystko bedziesz sie uczyc :) zawsze ktoras z nas podpowie z wlasnego doświadczenia :)

Do góry