reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja też mam tą plamę raz bardziej raz mniej. Wydawało mi się że zeszło a jak już mam pozytywny test to już znowu tym się nakręcam . Ale lekarka kazała dopiero mi zrobić na bolerioze za dwa miesiące no teraz wynik nie wyszedł bo niby za wcześnie [emoji136][emoji136][emoji136]
Wiesz co... Olała w sumie. Nawet dobrze nie spojrzała [emoji849] ale dała skierowanie na test z krwi na przeciwciała boreliozy i jadę w piątek na badania. W sumie na tym mi zależało najbardziej. Skonsultuje z ginekologiem jutro to jeszcze ale dużo osób mi mówi że rumień pojawia się w miejscu ugryzienia a ja tą plamę czerwoną mam zupełnie gdzie indziej. Co nie zmienia faktu że cały czas jest [emoji848]

Ja też mam tą plamę raz bardziej raz mniej. Wydawało mi się że zeszło a jak już mam pozytywny test to już znowu tym się nakręcam . Ale lekarka kazała dopiero mi zrobić na bolerioze za dwa miesiące no teraz wynik nie wyszedł bo niby za wcześnie [emoji136][emoji136][emoji136]
No właśnie zastanawiam się czy wynik po miesiącu będzie wiarygodny... A dostałaś jakieś leki?

Ja od 2dc estrofem 2x1t, encorton 10mg 1x1t, utrogesten 3x1t. Od 8dc zwiększona dawka estrofem do 3x1 reszta bez zmian. Dodatkowo od 2dc acard 75mg 1x1, vit d3 4000, kwas foliowy. Od usg czyli 11dc endo 10mm dodatkowo prolutex 1x1 rano. Wczoraj transfer i od dzisiaj dodatkowo neoparin 0.4 1x1 rano
Wow dużo tego. Jak się czujesz?
Acard ci lekarz przepisał? Masz do tego wskazania?

U jednego byłam w sensie rodzinnego to powiedział żeby odroczyć transfer i brać trzy tygodnie amotax antybiotyk ale ja poszłam jeszcze prywatnie do babki co pediatra jest i ona mówi że to wygląda jak rumień ale żeby zająć się on vitro a wynik powtórzyć za dwa miesiące a jak będę w ciąży to po tym wyniku dała by antybiotyk nie obciążający płodu . Ale te dwa miesiące mijają dopiero za miesiąc [emoji134][emoji134][emoji134]twierdziła że nic się nie stanie jak to odłożę w czasie a Pani doktor ta z kliniki powiedziała że ok jeśli tak rodzinny stwierdził
No właśnie zastanawiam się czy wynik po miesiącu będzie wiarygodny... A dostałaś jakieś leki?

Wow dużo tego. Jak się czujesz?
Acard ci lekarz przepisał? Masz do tego wskazania?
Jak robiłam pakiet badań od immunologa to tam wyszło, że coś mam ciut podwyższone i dla bezpieczeństwa muszę przyjmować acard.
Czuję się ok.
Tzn tak jak już pisałam mam wzdecia i duży głód ale ogólnie jest ok

reklama
U mnie borelioza wyszła ponad miesiąc po ugryzieniu..
No właśnie tego się obawiam.... Muszę to jeszcze skonsultować. Będę u tej lekarki jeszcze na wizycie 30 września. Ale cały czas mnie zastanawia że ta plama jest w innym miejscu niż ugryzienie po którym nie ma w sumie śladu. Staram się nie nakręcać chociaż obawy mam

Do góry