reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jak najbardziej!!! Mój też się bronił rękami i nogami, a teraz leci aż kapcie gubi po drodze [emoji23][emoji3590]Zależy. Raczej tak, ale mogą być małe ilości, których test nie wykryje, to zależy od kobiety. Nie każda ma takie samo stężenie HCG w moczu. [emoji854]
I bardzo doberze, patrz jaki Twój zawzięty! Super zmotywowany. A u Was też jest czynnik męski?

Super wyniki i to same bardzo dobre zarodki [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] Obyś tym razem przegrała ten zakład i co najmniej połowa zarodków była zdrowa [emoji16][emoji16][emoji16] Chociaż tak naprawdę potrzebny jest ten jeden który da zdrową ciążę [emoji16][emoji16][emoji16]
Obym przegrała🤪 ja chyba obstawie 2 blastki, będę happy

Dziewczyny mam już oficjalny wynik hodowli. Może zaczne od tego, że mój mąż powiedział, że jestem czarownicą 😱 😱😱😱my zawsze obstawiamy wyniki i znowu wygrałam 100 zł za poprawne oszacowanie. Przy pierwszej stymulacji też wygrałam ale 50 zł 😂😂 no więc zgadłam, że w 5 dobie będziemy mieć 3 blastki i ewentualnie w 6 dobie 2. Dzisiaj dołączyły 2 kolejne blastki-te które były w 5 dobie wczesnymi, czyli 2 spośród 7 zarodków. Mogło być więcej, bo start był świetny. Dowiedziałam się, że miałam 18 komórek dojrzałych na 23 pobrane, 16 poprawnie zapłodnionych i 16 zarodków w 3 dobie💪 finalnie zostało 5 blastek klasy: 4AA, 4AA, 4AA, 4AB, 4BA i 4 BB z zeszlego roku. Lekarz mówi, że to świetny wynik jak na mój wiek.🤪..Wszystkie komórki zostały pobrane do badań ale nie wiadomo kiedy będzie wysyłka do Hiszpanii do laboratorium, bo oni chyba zbierają jeszcze komórki od innych dziewczyn i wysyłają hurtem, tak powiedział lekarz. Mam czekać.. Przede mną kolejny 3 zakład ile będzie poprawnych🤔🤔, czuję, że 1 bądź 2 🤪 powiem Wam dziewczyny, że ta stymulacja, po 10 miesiącach od tamtej pierwszej, dala zdecydowanie lepszy wynik. Wówczas pobranych miałam 22 komórki, teraz 23 ale różnica jest w ilości zapłodnionych, ilości blastek i zdecydowanie lepszej morfologii. A co zmieniłam? Od poronienia z końcem maja, 0 alkoholu, dużo sumpli ja i mój mąż, a także Fertil Chip💪 cieszę się z tego wyniku bo mam 6 blastek ale jest mi też smutno, że niektórym dzisiaj się nie udało, a zwłaszcza 1 cudownej osobie, której została zamknięta furtka to bycia biologiczną mamą 😔😔😔
Super wyniki, masz piękne blastki. Oby wszystkie były zdrowe ❤️😃

Ja też już po wizycie, powiem Wam że się stresowałam chyba bardziej niż przed transferem [emoji51][emoji51][emoji51] Ale jak na ten moment czyli 21dpt jest wszystko dobrze, pęcherzyk znajduje się w macicy i lekarz nawet wypatrzył tętno zarodka więc pozwalam sobie na chwilę odetchnąć co najmniej do następnej wizyty [emoji16][emoji16][emoji16] Bardzo dziękuje za wszystkie trzymane kciuki,naprawdę pomagają [emoji16][emoji16][emoji16]
No i super 💪

Na pewno nie będą ale myślę że coś się znajdzie, mąż tak się cieszy 🙈skakał po domu, mówi, że po pieluchy jedzie 😂😂ale on to wariat 🤪🤪
Nie dziwię się 😉 ja jak zobaczyłam wyniki bety to chodziłam po parkingu szpitalnym i ryczalam😆 a jak zadzwoniłam do męża to go tylko zestresowałam bo nie mogłam słowa przez łzy wykrztusić i on myślał że się nie udało 🤪

reklama
Gratulacje! Wspaniale! A moge spytać jakie Suppe i jakie dawki braliście?
Wiesz co, mój mąż pozjadał sporo sumpli i nie mam opakowań po niektórych i nie pamiętam dawek ale brał lakarnityne 1500, glutation-nie pamiętam dawki, l arginina 500,koenzym q10- 100mg, wit D 4 tys, C 1tys, E 370mg, Selen 100, potem brał 200mg, cynk 27, kwas foliowy 800, magnez 100, wt B6, wit B12, tabletki mama DHA plus 🙈 olej lniany + bardzo dobre odżywianie

Do góry