Przed betą nie załamuj się jeszcze, jeśli będzie negatywna to wówczas pomyślicie na spokojnie, co zrobić dalej... ważna jest konsultacja z embrologiem, mi oni pomogli w decyzji, ocenili realne szanse, patrząc na rozwój zarodków, jakość plemników itp.Witam dziewczyny.Zrobiłam dzis test i niestety negatywny.Jadę zaraz na betę,mam ostatnią fiolkę proletuxu,jak geta wyjdzie ujemna to jeszcze jutro ostatnią wezme i koniec.Moja przygoda z 3 dniowym zarodkiem tak jak myślałam, sie zakończy.Wychodzi na to ,że wszystkie nasze zarodki są chore ,bo przestają się rozwijać w 5 dobie,lub wolno sie rozwijają.Nie wiem co zrobic.2 podejścia,nasienie z biopsji,0 % morfologii,kilka plemników,partner chce jeszcze raz zrobić ,spróbować.Tylko ,że tu nie ma ani kasy,ani czasu ,ja 39 lat,on 37.Rozmawiałam z nim o dawcy nasienia,ale widzę po mim,ze bedzie go to bolało .Sama już nie wiem co dalej.Nie wyobrażam sobie życia bez dziecka
reklama
Rozmawiałam długo z embriologiem przed transferem. Mówiła ,że u nas będzie ciężko,bo mój wiek i słabe nasienie .Że jakbyśmy wzięli dawce nasienia lub komórkę to by się mogło wyeliminować jeden problem i sprawdzić czy to pomoże.Lub mnie podsuplementowac.Ja od początku roku biore już suple,więc to chyba nie wina tego.Mówiła też o nasieniu, że skoro 0 % morfologii to nie ma się co dziwić ,że mogą być wszystkie plemniki uszkodzone genetycznie .Przed betą nie załamuj się jeszcze, jeśli będzie negatywna to wówczas pomyślicie na spokojnie, co zrobić dalej... ważna jest konsultacja z embrologiem, mi oni pomogli w decyzji, ocenili realne szanse, patrząc na rozwój zarodków, jakość plemników itp.
Rozumiem, że mąż 0% ma też po suplementach, długiej kuracji, tak? Mojemu ruszyła po tabsachRozmawiałam długo z embriologiem przed transferem. Mówiła ,że u nas będzie ciężko,bo mój wiek i słabe nasienie .Że jakbyśmy wzięli dawce nasienia lub komórkę to by się mogło wyeliminować jeden problem i sprawdzić czy to pomoże.Lub mnie podsuplementowac.Ja od początku roku biore już suple,więc to chyba nie wina tego.Mówiła też o nasieniu, że skoro 0 % morfologii to nie ma się co dziwić ,że mogą być wszystkie plemniki uszkodzone genetycznie .
Tak ma 0 %.A jakie twoj bierze tabsy?Rozumiem, że mąż 0% ma też po suplementach, długiej kuracji, tak? Mojemu ruszyła po tabsach
mala_Mi 80
Fanka BB :)
Też o tym rozmawiałam. W inv.icta nie wykrywają mozaicyzmu, badanie pokazuje tylko, że zarodek albo zdrowy albo chory. TyleRozmawiałam na ten temat z moim lekarzem i faktycznie powiedział, że jest minimalne ryzyko, że potencjalnie chory zarodek może okazać się tym zdrowym. No ale ja nie będę ryzykować.
mala_Mi 80
No za wszystko przecież się płaci, z góry żeby nie byłoCoooo ? Jeszcze zapłacić? [emoji134]
Już nie wiedzą za co pieniądze brać [emoji134]
No za wszystko przecież się płaci, z góry żeby nie było [emoji12]
bazylia128
U mnie kiedyś rok upływal w pn A w środę miałam transfer. To był ostatni zarodek i tak musiałam zapłacić jak za cały rok mrożenieNo ale takie prawo. Nic nie zmienisz. Dobrze, ze chociaż nie trzeba za nie placic.
Tak w temacie ostatnio do nas dzwonili, ze rok sie konczy to sie smialam do meza, ze dzwonili: hotel dla dzieci trzeba oplacic
Sama skomponowałam dawki witamin na podstawie fertilman i jeszcze jakiś tam.Moje wdrożone były dużo większymi dawkami, np. Lkarnityne przyjmował 1500mg, a w polecanych dawkach było dużo mniej, jak coś to wieczorem popatrzę i Ci napisze, co brał dokładnie.Tak ma 0 %.A jakie twoj bierze tabsy?
reklama
bazylia128
Ja nie wiem czy my kiedykolwiek przekształcamy się w "normalne" cieżarne
Podziel się: