reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dla mnie to już trochę jak zamawianie towaru…
To sa podstawowe pytania,na ktore odpowiadasz w klinice.Na szczescie ludzie ktorzy sie na to decyduja nie patrza na swoje dzieci jak na " towar" tylko jak na ich jedyny,wymarzony cud.Trzeba dorosnac do tej decyzji.Kocha sie tak samo.My sobie bez naszych dzieci nie wyobrazamy juz zycia.

reklama
Hej. My mieliśmy KD w Czechach w Eurofertil. Czekaliśmy na dawczynie około 2 miesiące. Po tym czasie dostałam info, ze mamy 5 blastocyst. Cała procedura nas kosztowała 17 200 PLN. Dali nam gwarancję 6 komórek i 1-2 blastocysty i transfer w tej cenie. Pierwszy transfer udany i obecnie 19tc3d.
Super😊😊😊😊i nic sie kobito nie chwalisz🤚

Trudny temat, trudny wybór...

Takie pary, które muszą korzystać z komórek lub nasienia dawcy... niestety decydują się, że nie będą mieć genetycznie wspólnych dzieci i o ile kobieta zżywa się z dzieckiem nosząc je w sobie, mężczyzna może mieć większe problemy z akceptacją takiego wyboru. Ogólnie bardzo ciężki temat, bo każdy na samym początku patrzy " a do kogo to dziecko podobne?" i nawet nie chce czuć tego miażdżenia wzrokiem.

Dlatego nawet głupie hobby może być tutaj aspektem ważnym, bo ooo! Ale zainteresowania ma po tacie/mamie

Trzeba pamiętać, że psychika też odgrywa dużą rolę.
A powiem ci ,ze u nas nie bylo tematu.Zoska od razu ,ze wykapany ojciec,Lennart wyglada jak moj dorosly syn.Takze ,opcja ze sasiad ,czy cos...odpadla bardzo szybko🤣🤣🤣

Hmm… czy ja wiem… gdybym miała wybór to wolałabym „wybrać” dziecko inteligentniejsze - tzn. Oszacowałabym, że po rodzicach z wyższym wykształceniem będzie miało bardziej otwarty umysł. Wiadomo, że to tylko zwiększenie szansy, bo samo wykształcenie może, ale nie musi świadczyć o poziomie intelektualnym człowieka. Wiecie, stosuję tutaj duży skrót myślowy…

hobby tez może świadczyć o poziomie człowieka ;)
Powiem Ci że w epoce tworzenia różnych dziwnych prywatnych uczelni nie wiem czy to wyższe wykształcenie ma aż tak znaczenie. Wiem że nie należy uogólniać ale uwierz mi znam kilka osób po studiach wyższych na właśnie takich dziwnych pseudo uczelniach i sama dziwię się jak oni w ogóle szkołę średnią skończyły 😂 ale to moje osobiste odczucia.

Hahhaa no nie każdy ma "syna" za męża 🤭 fajnie się dobraliście ❤️
Hahahaha. Dla nas podobieństwo nie ma żadnego znaczenia 😉 a jak kiedyś jakaś sąsiadka walnie tekstem że dziecko do rodziców niepodobne to odpowiem że uprowadziłam spod sklepu bo mi się spodobało 😁 głupia uwaga to głupia odpowiedź 🤪

Ja od początku powiedziałam. Najbliższa rodzina i znajomi wiedzieli że staramy się, że miałam transfer więc bez sensu było teraz trzymać to w wielkiej tajemnicy. A reszcie znajomych, sąsiadkom nie mam ochoty mówić i nie powiem dopóki brzuch mi nie urośnie i sami nie zobaczą.
Ja właśnie mało komu mówiłam.. a jak się nie udawało to utwierdzało mnie to w mojej decyzji ;)
U mnie brzuch był widoczny dla „obcych” po 25 tc 😂

reklama
Do góry