reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

GizaS Ty w ogóle co piszesz to ja jestem laikiem, posługujesz się słownictwem jak lekarz, a ja w te klocki jestem cieńka, to dla mnie czarna magia... ja jestem po 3 ciążach pozamacicznych, rok po roku udawało mi się... ale nie tak jak powinno :( a teraz? wielka dupa, tyle starań, wyrzeczeń, kasy... los jest złośliwy

Dagnes
myślałam że jestem przygotowana i pod dobra opieka prof, w dobrej klinice jak podchodziłam do ivf:-( ale nic z tych rzeczy nie było tak jak byc powinno, szereg niedociągnięć, a miesiąc po porażce na wizycie kontrolnej, gdy plakałam na wizycie, bo spytałam czy moge coś zrobić aby choć trochę podnieść szansę lekarz mi powiedział że nic:baffled: jestem młoda i kiedyś się uda:no: ale nie patrzy na to ile człowieka kosztuje to wyrzeczeń żeby na tą procedurę zaoszczędzić:eek: a jak poczytałam to są rzeczy które moge pomóc w implanatacji, choć nie gwarantują skuteczności i podniosa koszt ivf to na pewno tym razem spróbuję. Stąd moja wiedza, czytam nasze forum, i strony klinik.Jestem ciut mądrzejsza nić pół roku temu i już nie doprowadze do takich niedosciągnięć ze strony lekarza:sorry:
A Twoje ciaże były naturalne? przepraszam że pytam, ale nie jasne dla mnie jestTwoja stopka? A robiłaś badania immunologiczne, bo przy nawracających poronieniach są one wskazane.

Poczytaj sobie informacje z linku

Wyświetl temat - IMMUNOLOGIA - przyczyna niepowodzeń i poronień |

reklama
Dziewczyny jeszcze tak informacyjne Wam powiem, że przy nawracających poronieniach lekarz powinien Wam zlecić branie clexane lub fraxiparine przez całą ciążę. Jest mnóstwo informacji w internecie gdzie wypowiadają się dziewczyny, które dzięki tym zastrzykom donosiły ciąże i mają zdrowe dzieciaczki. Ja także miałam jedno poronienie w ciąży naturalnej i do końca ciąży wstrzykuję sobie te leki. One rozrzedzają krew i dzięki temu jest lepsze dotlenienie i przepływ krwi u maluszka.

Ostatnia edycja:
Jogo nie powinnaś się tak przejmować i brać do głowy bo tylko szkodzisz maluchom, co również może doprowadzić do poronienia samoistnego....Nie jedna tu mówiła że śikańce nie są wiarygodne mi 10 dpt z krwi wyszła beta 60. 11 i 12 dpt robiłam testy i to takie bardzo czułe co miały wskazywać już od 3 dni po zapłodnieniu, specjalne do diagnostyki in vitro i ***** mi wychodziły tylko się nadenerwowałam a beta rosła.....Więc myślę że się niepotrzebnie stresujesz.

Dziewczynki mam ;):) BETA 395,4 :) aż się poryczałam ze szczęścia;) nie wiem powinnam zrobić jeszcze jedna jutro dla świętego spokoju ??

mayyka GRATULACJE!!!! piękna betka:-) jesli chcesz to powtórz za dwa dni żeby zobaczyc czy ładnie przyrasta, ale napewno jest wszytsko dobrze to bardzo ładny wynik jeszcze raz gratuluje mamusiu:-)
Jogo nie sugeruj się testami bo nie są one dokładne, powtórz betkę, napewno jest wszytsko dobrze, trzymam &&&&&&&&&&&&&

Dzięki dziewczynki, że czekacie na wiści.
Ja ciągle trzymam za wszystkie kciuki.&&&
Na chwilę weszłam w pracy na net, szef :szok: ułamek sekundy.
Nie pojechałam dziś na betę, auto mi się zwaliło....a betę mam 40 km. ode mnie:sorry:
Ale i tak źle czuję, ciągle parcie na stolec jak przed @ albo przy pozamacicznej tak miałam, do tego temperatura chyba spada, czuję chłód i w pochwie i w opóle, choć nie mierz\ę, nie chcę się stresować, do tego śluzik nie ciązowy noi tak, jutro jadę na tą betę, choć czuję, że i tak będzie:baffled:
Pozdrawiam. Trzymam7777.moje kochane.Molla

Hej dziewczynki.
mayyka super wiadomości, brawo mamusiu:-)
Mollunia kochana odgoń te czarne mysli precz. bedzie dobrze, ja wierze za ciebie:tak:.
ja mam przeboje od wielkiej soboty.zaczełam plamic , miałam bóle brzucha, dzis rano znowu se mnie chlupnęło:baffled:. byłam na wizycie i jeden pecherzyk pusty i cos sie z nim dzieje (tak powiedział gin), jest też jakiś "krwiaczek", być może przez ten pecherzy i krwiaka to plamienie. drugi dzidzius jest i widziałam bijace serduszko ale jeszcze nie słyszałam. mam dodatkowo duphaston, mam lezec, modlic sie i za ok 2 tyg na kolejna wizyte.
mimo wszystko modle sie goraco i wierze ze moje maleństwo zostanie z nami:tak: a wszystkie dolegliwosci pojda precz i o kciuki za to bardzo was prosze:tak:.

reklama
Do góry