reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam dziewczynki 🙂jestem po wizycie, trochę ciężko było podjąć decyzję ... Lekarz był za kolejnym transferem... Powiedział, że jest duża nadzieja na te ostatnie i żeby je podać...Już miałam zmienić zdanie i przychylić się do jego pomysłu, ale rozum podpowiadał żeby przejść jeszcze jedną stymulację i zbadać zarodki, możemy być nieźle stratni finansowo, trudno .. Nie ugiełam się.. Jutro powinna przyjść @ mam już tabletki anty. Około połowy sierpnia powinnam się kłuć.. Ja pierdziu... Strach jest, bo żeby zbadac blastki, muszę ich mieć z 3 😔 u mnie w klinice od 2 do 4 blastek koszt ok 8 tys. Dwóch nie opłaca się badać... No nic.. Wraz z pierwszym zastrzykiem będę się 🙏 lekarz powiedział, że wystartujemy od razu z grubej rury 😁 tylko żeby nie przegioł w drugą stronę, bo mi rozsadzi jajniki 😂 jak ostatnio miałam 22 pęcherzyki, a on jeszcze chce podkręcić śrubę, łłoo matko 🤦‍♀️no i zabiek😂😂😂 yyyy punkcję miałabym pod koniec sierpnia
super plan, dawkami sie nie martw ja za 2 razem mialam wysokie, dostalam leki na hiperstymulacje ale naprawde bylo w czym wybierac;) ta pierwsza stymulacja z mnjejszymi dawkami to 8tys wyrzucone w bloto bo nic z niej nie mamy oprocz wydanej kasy:( lepiej sie przemeczyc z wyzszymi dawkami i miec pewnosc ze jak najwiecej dojdzie do blastki

reklama
super plan, dawkami sie nie martw ja za 2 razem mialam wysokie, dostalam leki na hiperstymulacje ale naprawde bylo w czym wybierac;) ta pierwsza stymulacja z mnjejszymi dawkami to 8tys wyrzucone w bloto bo nic z niej nie mamy oprocz wydanej kasy:( lepiej sie przemeczyc z wyzszymi dawkami i miec pewnosc ze jak najwiecej dojdzie do blastki
A jakie dostałaś leki na hiperstymulacje?

Dziewczyny ,a wiecie co moja teściowa mi powiedziała,że oby teraz znowu co nie wyszło z tego in vitro.Po prostu szkoda gadać.Zamiast pocieszyć i wesprzeć😡
Moja powiedziała mojemubmeżowi zeby zrobił badania genetyczne bo wychowuje bękarta. Bo nie mieliśmy 2 go dziecka a przecież to oczywiste że każdy musi wg niej mieć. A mąż kiedyś przeszedł.operacje przepukliny i na bank jest bezpłodny. Żałuję że nie widziałam jej miny jak jej mąż mówił że jestem w ciąży.

Moja powiedziała mojemubmeżowi zeby zrobił badania genetyczne bo wychowuje bękarta. Bo nie mieliśmy 2 go dziecka a przecież to oczywiste że każdy musi wg niej mieć. A mąż kiedyś przeszedł.operacje przepukliny i na bank jest bezpłodny. Żałuję że nie widziałam jej miny jak jej mąż mówił że jestem w ciąży.
Masakra,jaka podła, skąd tyle jadu w tych kobietach...Chyba z zazdrości...

Masakra,jaka podła, skąd tyle jadu w tych kobietach...Chyba z zazdrości...
Niby taka święta jest w kościele pierwsza. A ma tyle na sumieniu że masakra. Tego nie pamięta. Jest fałszywa, kłamie na każdym kroku. Tylko jej córka i jej dzieci są ach i ehhh. Moje to bękarty. Wszystkim głupoty pociska. Nie ma u mnie szacunku. Nie wie co przeszłam. To by było gadania.

Witam dziewczynki 🙂jestem po wizycie, trochę ciężko było podjąć decyzję ... Lekarz był za kolejnym transferem... Powiedział, że jest duża nadzieja na te ostatnie i żeby je podać...Już miałam zmienić zdanie i przychylić się do jego pomysłu, ale rozum podpowiadał żeby przejść jeszcze jedną stymulację i zbadać zarodki, możemy być nieźle stratni finansowo, trudno .. Nie ugiełam się.. Jutro powinna przyjść @ mam już tabletki anty. Około połowy sierpnia powinnam się kłuć.. Ja pierdziu... Strach jest, bo żeby zbadac blastki, muszę ich mieć z 3 😔 u mnie w klinice od 2 do 4 blastek koszt ok 8 tys. Dwóch nie opłaca się badać... No nic.. Wraz z pierwszym zastrzykiem będę się 🙏 lekarz powiedział, że wystartujemy od razu z grubej rury 😁 tylko żeby nie przegioł w drugą stronę, bo mi rozsadzi jajniki 😂 jak ostatnio miałam 22 pęcherzyki, a on jeszcze chce podkręcić śrubę, łłoo matko 🤦‍♀️no i zabiek😂😂😂 yyyy punkcję miałabym pod koniec sierpnia
No to super,to teraz chociaż wiesz ,na czym stoisz i ważne ,że ruszyła machina😀Trzymam mocno kciuki,żeby stymulacja się udała i były piękne zarodki,i aby przyniosły długo wyczekiwane szczęście😍🥰U mnie w klinice można 1 zarodek już zbadać i jak sie uda nam choć 1 zarodek ze stymulacji,to go zbadamy.

Niby taka święta jest w kościele pierwsza. A ma tyle na sumieniu że masakra. Tego nie pamięta. Jest fałszywa, kłamie na każdym kroku. Tylko jej córka i jej dzieci są ach i ehhh. Moje to bękarty. Wszystkim głupoty pociska. Nie ma u mnie szacunku. Nie wie co przeszłam. To by było gadania.
Moja też pierwsza w kościele,eh ,dobre są...

To współczuję Ci... Na szczęście, nie musisz im o niczym mówić ale jednak jak się wie, że ma się to wsparcie w bliskich to jest inaczej. Moi tesciowie na szczęście nas bardzo wspierają, i jak powiedzieliśmy o tym że nie udaje się zajść w ciążę to sami zapytali czy myslimy o in vitro i że jak trzeba to pomogą finansowo...
Ja powiedziałam całej najbliższej rodzinie. Nawet babcia mega katoliczka się modli żeby się udało 😅 rodzicie wspomagają finansowo bo sami byśmy nie dali rady. Niestety teściów nie mam więc zostali tylko moi 😔

reklama
Jak można być tak okropną kobietą. Nie pojmuję tego 🙄😔

Do góry