reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

postaram się, ale dopiero na następny raz, tym razem po prostu zapomniałam, a mogłam kupić przez internet, niestety mój eMek jest za bardzo zajęty nawet na wyjście do sklepu, dwie budowy i jeszcze prywatnie zawracają mu głowe, niby dobrze, bo pieniądze są potrzebne, ale to masa pracy ...

Ikasiu - uważaj i nie bierz przykładu z tych co myślą,że są ponad wszystkim, niestety tak nie jest, te kilka minut nic właściwie nie da, to złudne że dojedziesz szybciej, a wypadków jest masa i ginie wiele ludzi z nie swojej winy, a właśnie dlatego,że ktoś się wpycha na trzeciego, wyprzedza na ciągłej, pod górkę, przejechałam masę kilometrów i napatrzyłam się na wiele takich na drodze. A nie daj Boże gdy taki zajedzie drogę dla mego M, wtedy raczej już przestaje zajeżdżać, bo moj M już niejednego dopędził i nauczył trochę rozumu, nikomu nie życzę goniącego multivana, a potem wysiadającego potężnego mężczyzny ... nawet jak ostatnio razem do Gdańska jechaliśmy to jakiegoś strarego durnia trzeba było rozumu nauczyć - jechał jakieś 160 na godzinę, a z jego dachu na naszą szybę spadły bryły lodu ...

reklama
Kinga i Zuzia co u Was? Milczycie...

Malinus jestem i podczytuje Was od czasu do czasu ale jakos tak brakuje sil... z reszta tak duzo piszecie ze jak chodze do pracy to czasem ciezko mi nadrobic wasze wypowiedzi z jednego dnia a co dopiero z kilku....
Tyle tu ostatnio pozytywnych wiadomosci ze serce sie raduje - gratuluje wszystkim ktorym sie udalo zwlaszcza starym wyjadaczkom - Hola, Roxi o was mowie;-):-D

Roxii - wiedzialam ze sie uda a teraz Ty nie zapomnij spelnic swojej obietnicy;-):tak:

A u mnie - czekam na kolejne rozpoczecie stymulacji przed crio ale to potrwa i sama nie wiem co moglabym zrobic zeby tym razem sie udalo... wogole zawsze jak ja mam przerwe to tutaj superowa passa trwa a jak przychodzi moja kolej to jakas porazka wiec teraz nie bede mowic kiedy bo nie chce nikomu psuc passy:zawstydzona/y:

Trzymam kochane za was wszystkie kciuki - za owocne jajkobrania, transferki i wysokie betki:)

Moj kicius ma pytanko:
wiosna.jpg

Załączniki

• wiosna.jpg
    wiosna.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 34
Ostatnia edycja:
Malinuś Trzymam kciuki - tym razem napewno się uda :tak: ja jestem w podobnej sytuacji (mam ostatnie 2 mrozaczki) tylko niestety muszę jeden cykl odczekać gdyż zrobiła mi się torbiel:-(

Nika
musisz być dzielna - trzeba walczyć do skutku

Dagnes78 - u mnie podejscie bylo pierwsze lub drugie zalezy jak na to patrzeć. W lipcu 2011 mialam pobranie jajeczek 20 pobrali 4 sie zaplodnily. Kolejne 20 zostalo we mne bylam mocno przestymulowana wiec wszystkie 4 zaplodnione komorki zamrozili zanim zaczely sie dzielic. Transfer mialam miec 26 marce pojechismy po dzieci ale wszystkie 4 ladnie sie dzielily i nie umieli wybrac najlepszych. Kazano mi wrocic nastepnego dnia. Rok temu bylam zalamana nastawilam sie ze wroce w ciazy teraz wiem ze to byla dobra decyzja. Jedna komorka nie przetrwala nocy druga rano zaczela obumierac a dwa pozostałe blastusie spja teraz obok w pokoju. Podchodzilam do ivf w szkocji w dundee.
Pozdrawiam was wszystkie i wiary zycze w koncu sie uda. Trzymam za was wszystkie kciuki.
A to forum na prawdę pomaga. Przynajmnej mnie bardzo pomoglo w chwilach zwątpienia

Zuzia, rozumiem Cie, ale bądź dobrej myśli. Widzisz, myślę podobnie, że kiedy moja kolej to jakaś zła passa następuje ale kochana przyjdzie i nas nas czas i los się uśmiechnie!:)

A u mnie - czekam na kolejne rozpoczecie stymulacji przed crio ale to potrwa i sama nie wiem co moglabym zrobic zeby tym razem sie udalo... wogole zawsze jak ja mam przerwe to tutaj superowa passa trwa a jak przychodzi moja kolej to jakas porazka wiec teraz nie bede mowic kiedy bo nie chce nikomu psuc passy:zawstydzona/y:

Zuzia doskonale Cię rozumiem. Też tak odczuwam i obawiam się z tego powodu podchodzić w następnym cyklu do crio, bo pewnie znów załapię się na sam początek nieszczęść na tym forum. Też kombinuje co można by zrobić, aby się następnym razem udało. Mogłabym codziennie przechodzić histeroskopię na żywca, byle dałoby mi to efekt. Ehhh, coraz bardziej jestem przekonana, że z pozostałych 6 zarodków nic nie będzie i trzeba zacząć szykować kasę na jesień na kolejne podejście do in vitro. Jednak sama myśl, że miałby mnie stymulować dr.L. napawa mnie strachem.

reklama
27 marzec Asia_77 ​wizyta przed owocną stymulacją
28 marzec masia123 - wizyta przed owocną stymulacją
28 marzec lulin - udany criotransfer!
29 marzec Malinuś udane crio!
Marzec Kamryn owocna stymulacja
Marzec Aneszka81
owocna stymulacja
Marzec Darii
owocna stymulacja
02 kwiecień Kinga_1 wizyta i planowanie udanego IVF
02 kwietnia Molla ogromna beta
02 kwietnia hope71 pozytywna wysoka beta!!!
03 kwietniaLawendowy Sen - wizyta przed udanym IVF
03 kwietnia dagnes78 wizyta przed udanym crio
04 kwietnia Sylwia1985 - wizyta przed udanym crio
08 kwietnia Roxii pierwsze poglądanie zdrowego maluszka
18 kwiecien - Agapl - podgladamy zdrowego maluszka
kwiecień Asia_77 ​owocna stymulacja
kwiecień Martka udane crio
kwiecień
TeQuila udane crio

kwiecień Dagnes przygotowania do owocnej stymulacji

kwiecień poziomka2 udane crio
Marzec/kwiecień Fusun - owocna stymulacja
Maj/Czerwiec Lilia♥ - przygotowania do crio
Sierpień/Wrzesień -
Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków

Dzisiaj już się zapisałam na wizytę, powinnam już mieć tego dnia wyniki z immunologii. Od dzisiaj już jadę na luteinie by wywołać @. Zobaczymy jak to będzie, chociaż jakoś cudów się nie spodziewam. Zobaczymy czy dr. będzie chciała powtórzyć biopsję, może pogadam o embryoglue, o podchowaniu maluchów do 5 dnia. Sama już nie wiem, co może jeszcze pomóc :confused:

Do góry