reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mi już śmierć w oczy zagląda, żołądek się ściskam, zaraz zwrócę śniadanie, jak głupia umówiłam się dopiero na 12 na usg, a teraz myślę i myślę czy zobaczę to serduszko, zaraz się chyba rozpłaczę 😫😫😫😫😫 ,Fredka mądra ty że na rano się umawiałaś
Kachar, co się dzieje??? Wszystko w porządku?

reklama
Dziękuję wszystkim za kciuki ....Jestem po punkcji [emoji3064] Pobrali 16 komórek z czego 12 dojrzałych .. Zapładniamy wszystkie ale jakoś mnie to dziś nie cieszy [emoji17][emoji17][emoji17] martwię się strasznie że nie uda się uzyskać żadnego zarodka .... Boli mnie brzuch i chyba dlatego takie nastawienie mam .... Muszę przestać myśleć o tym co się dzieje w laboratorium jakieś sprawdzone sposoby na "nie myślenie"???
Super wynik. Głowa do góry, odpoczywaj teraz dużo i za chwilę będziesz wiedziała ile zarodkow zostało finalnie bo napewno będzie ich kilka[emoji847][emoji110]

Za dwa tygodnie. Jadę przed samymi szczepieniami żeby w razie czego nie jechać pół świata na darmo 🥴
Fredka widzę że Ty masz to co ja, na każdym rogu plan B w razie niemca jak by się coś złego działo 😮.... Ja tez miałam dodatkowe usg po raptem 5 dniach na wieczor przed podaniem drugich immunoglobulin w Warszawie no bo w razie W po co jechać taki kawał i tyle hajsu wydawać.....Ale jak to ma działać i Cie trzymać w ryzach to niech tak będzie ;) Tylko pamiętaj to niekoniecznie przemija jak już się dzieciak urodzi więc kaftan sobie zatrzymaj 😗

Mega radość trwała z godzinę może 😂. Jechaliśmy i suszylismy obydwoje zęby w aucie 😂. Nooooo alllle pooootem.... Przecież ciągle trzeba czekać 🤦. Nie można aż tak się cieszyć 🤦. Kto to widział cieszyć się z ciunży 😱. I cieszymy się bardzo delikatnie, wciąż że strachem
Ja bylam ostrozna w cieszeniu sie do 2 usg.Pozniej juz cieszylam sie na maxa i wszystkim mowilam o ciazy.Wiesz zawsze bedzie niepokoj-nie bede Ci sciemniac ze bedzie inaczej.Ale kiedy masz sie cieszyc jak nie teraz🤷‍♀️🙂
Jestes mega ostrozna bo przeciez na ta radosc czekalas tyle lat,no i jak to ze Ty,ze Tobie przytrafilo sie to szczescie?Otoz TAK to wlasnie Ty jestes w ciazy i Tobie zdazyl sie w koncu ten cud.Dlatego ciesz sie tymi chwilami bo nim sie obejrzyc urodzisz i nic z byciu w ciazy nie bedziesz pamietac oprocz strachu.
Teraz spogladaj na zdjecie swojego okruszka i ciesz sie z tego ze jest to Twoj okruszek😍 Ja sie gapilam i teraz tez sie gapie jak moj okruch spi i caluje jej malutenkie stopki👣

Za dwa tygodnie. Jadę przed samymi szczepieniami żeby w razie czego nie jechać pół świata na darmo [emoji3061]
Ehh... Bedzie dobrze. Tylko musisz w to uwierzyc w koncu. Chociaz trochę.
Swoja droga 2022 to rok przestepny? [emoji848][emoji848] Bo jesli tak to masz szanse na 29.02 [emoji16][emoji16][emoji16]

Kopnę obiecuję :/ nie panuje nad swoimi myślami i humorem, chociaż staram się jak mogę naprawdę mi nie wychodzi
To chyba taki stan pomiedzy jednym huraganem a drugim,gdzie czlowiek siedzi w tej ciszy i nie wie z ktorej strony znowu pierdolnie.Nie ma w tym nim zlego i nienormalnego ,ze sie boisz,ze mysli sie kotluja.Nie kazdy czlowiek musi byc silny,wmawiac sobie ze swieci slonce jak pada deszcze...
Sluchaj swojego brzucha i badz dla siebie dobra .Rob to co daje ci troche spokoju .Nie staraj sie stawac na glowie i byc na sile happy.Przyjdzie moment ,ze to szczescie samo do ciebie przyjdzie.Sa takie podroze w zyciu,ktore prowadza nas w nieznane i zmieniaja spojrzenie na wszystko.Ciaza,dziecko....do takich naleza .Nie ma sie co dziwic,ze masz chaos w glowie .To naprawde nic zlego💚

Ostatnia edycja:
To chyba taki stan pomiedzy jednym huraganem a drugim,gdzie czlowiek siedzi w tej ciszy i nie wie z ktorej strony znowu pierdolnie.Nie ma w tym nim zlego i nienormalnego ,ze sie boisz,ze mysli sie kotluja.Nie kazdy czlowiek musi byc silny,wmawiac sobie ze swieci slonce jak pada deszcze...
Sluchaj swojego brzucha i badz dla siebie dobra .Rob to co daje ci troche spokoju .Nie staraj sie stawac na glowie i byc na sile happy.Przyjdzie moment ,ze to szczescie samo do ciebie przyjdzie.Sa takie podroze w zyciu,ktore prowadza nas w nieznane i zmieniaja spojrzenie na wszystko.Ciaza,dziecko....do takich naleza .Nie ma sie co dziwic,ze ma chaos w glowie .To naprawde nic zlego[emoji172]
Ale mądre słowa! :)

Dziękuję wszystkim za kciuki ....Jestem po punkcji [emoji3064] Pobrali 16 komórek z czego 12 dojrzałych .. Zapładniamy wszystkie ale jakoś mnie to dziś nie cieszy [emoji17][emoji17][emoji17] martwię się strasznie że nie uda się uzyskać żadnego zarodka .... Boli mnie brzuch i chyba dlatego takie nastawienie mam .... Muszę przestać myśleć o tym co się dzieje w laboratorium jakieś sprawdzone sposoby na "nie myślenie"???
Gratuluję, 12 dojrzałych to piękny wynik. Staraj się myśleć pozytywnie, bo naprawdę na razie jest super. Trzymam kciuki za seksik na szkle ✊✊✊

reklama
Mozesz sie obrazic, ale serio?
Nie walczyłas o dziecko? Tersz jesteś w ciąży i nic Cie nie cieszy, bo? Jaki jest powod takiego samopoczucia?
Kopnij sama siebie w dupsko ode mnie [emoji6]
Oj zgadzam się. Ile ja bym dała za siedzenie w domu w ciąży zamiast świrować przed kolejną stymulacją...
Ale rozumiem, że Szyszką targają hormony i to złe samopoczucie trochę nie jest zależne od niej

Do góry