Orchidea33
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Robiłaś sobie test ROMA, znajoma natychmiast poleciła zrobić przy torbielach jajnika. Niestety ona choruje kosztuje parę groszy, zrobiłam sobie jakieś dwa miesiące temu, wynik okazał się w porządku.No właśnie moje są całe w pęcherzykach... Pustych... A AMH prawie 0, więc to nie pcos... Obiecałam swojemu doktorkowi z kliniki, że je sprawdzę. On powiedział, że obraz jest tak payologiczny, że nie wiadomo co się kryje w środku.
Zależy jak u ciebie z pozyskiwaniem zarodków.tiewczyny mam dwa pytania
1. Czy spotykałyście się z tym ze rozmrażają 3 dniowy zarodek ale choruja go do blastocysty i wtedy podają? Czy godzina się na coś takiego czy lepiej podać 3 dniowy albo 5 dniowy ale ten co jest już jako blastocysta zamrożony? Co o tym myślicie?
2. Plamie mocno i na usg babka znalazła w macicy nizluszczona wyściółkę nie wiem jak to nazwać No widać było jescze punkcik z krwią w macicy. Czy miala tak któraś z was? Dziwne to jakoś.
Ale lepiej odmrozić 3 dniowy i chorować do 5 dniowej czy od razu pięciodniowa odmrozić? Co lepsze? Ja mam zamrożone dwa zarodki trzydniowe i 3 zarodki 5 dniowe (blastocysty).Zależy jak u ciebie z pozyskiwaniem zarodków.
Ostatnio chciałam hodować wczesna blastke do pełnej, klinika nie zgodziła się a embriolog twierdził że nie praktykują takich rzeczy. Nie do końca zgadzam się z takim postępowaniem, po co transferować zarodek który za chwilę może nie rozwijać się dalej. No ale to była moja sytuacja. W niektórych klinikach mrożą tyle pełne blastocysty.
Jeśli wiemy że dość sporo zarodków pada po 3 dniu to chyba lepiej zaczekać i obserwować do 5 doby, odpada koszt transferu.
Masz bardzo dobra sytuację. W zasadzie od ciebie zależy co zrobisz. Fajnie że lekarz doradza dalszą hodowlę trzydniowych. Nawet jeśli brzydko pisząc padną te trzydniowe, szybciutko rozmrozą blastkę i transfer odbędzie się normalnie. Na pewno przy trzech blastkach nie transferowalabym trzydniowego zarodka. Może te dwa trzydniowe były idealne i dlatego lekarz w pierwszej kolejności chce po nie sięgnąć. Ja bym zaryzykowała i hodowała do blastki, zwłaszcza jeśli lekarz doradza podobna opcje.Ale lepiej odmrozić 3 dniowy i chorować do 5 dniowej czy od razu pięciodniowa odmrozić? Co lepsze? Ja mam zamrożone dwa zarodki trzydniowe i 3 zarodki 5 dniowe (blastocysty).
Nie no co ty, okaż trochę serca .Na szczescie mnie tylko mulilo,ale i tak juz i to wystarczylo
Fredce zycze 4 mirsiecy przyjazni z muszla klozetowa,to przestanie snuc czarne opowieci i zacznie sie modlic zeby jej juz przeszlo
Tak wlansie jakby 3 dniowa padła to wtedy mam 5 dniowa - nie tracę cyklu. Zastanawiam się tylko czy to dobrze hodować do blastki poza macica rozmrożona 3 dniowa czy sięgnąć od razu po 5 dniowyMasz bardzo dobra sytuację. W zasadzie od ciebie zależy co zrobisz. Fajnie że lekarz doradza dalszą hodowlę trzydniowych. Nawet jeśli brzydko pisząc padną te trzydniowe, szybciutko rozmrozą blastkę i transfer odbędzie się normalnie. Na pewno przy trzech blastkach nie transferowalabym trzydniowego zarodka. Może te dwa trzydniowe były idealne i dlatego lekarz w pierwszej kolejności chce po nie sięgnąć. Ja bym zaryzykowała i hodowała do blastki, zwłaszcza jeśli lekarz doradza podobna opcje.
Ja mysle ,ze jej to potrzebneNie no co ty, okaż trochę serca .
4 miesiące by nam fredke wykończyły
Wszystko od ciebie zależy. Ja bym hodowała dalej. Możesz też zaryzykować i podać dwa trzydniowe na jeden raz. Rozmawiaj z doktorem, zapytaj o hodowlę w sensie dlaczego tak doradza.Tak wlansie jakby 3 dniowa padła to wtedy mam 5 dniowa - nie tracę cyklu. Zastanawiam się tylko czy to dobrze hodować do blastki poza macica rozmrożona 3 dniowa czy sięgnąć od razu po 5 dniowy
Nie dwa odpadają. Bardziej mi chodzi czy wziąć 5 dniowa gotowa czy trzydniowa i rozwijać do 5 doby co by bylo lepsze. Wiadomo z lekarzem porozmawiam.Wszystko od ciebie zależy. Ja bym hodowała dalej. Możesz też zaryzykować i podać dwa trzydniowe na jeden raz. Rozmawiaj z doktorem, zapytaj o hodowlę w sensie dlaczego tak doradza.