reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ja się nie dziwię, że miałam takie endometrium jak estradiol ok 6 tys po tej stymulacji.. .. Potem na sztucznym cyklu to już super, lekarz kontroluje grubość endo podając estrofem. Nie wiem ile trzeba wciągnąć tych smerfowych tabsów , żeby endo przerosło 😁 Ty miałaś ładne endo 10 mm to super, max może być chyba do 1,3 lub 1,4 ale wydaje mi się, że już 1,4 to trochę za dużo, na pewno górna granica
Właśnie sprawdziłam swoje notatki i miałam 1.3 na dwa dni przed punkcją czyli do transferu tydzień później musiało być grube.
Na sztucznym z kolei mi nie rosło miałam raptem 9mm do transferu.
Jak zaczynam o tym wszystkim myśleć to od razu głowa mi pęka. Ja się chyba nie nadaje to tego in vitro ☹️

reklama
No właśnie moje są całe w pęcherzykach... Pustych... A AMH prawie 0, więc to nie pcos... Obiecałam swojemu doktorkowi z kliniki, że je sprawdzę. On powiedział, że obraz jest tak payologiczny, że nie wiadomo co się kryje w środku.
O kurde, mam nadzieję że to "tylko" pozostałości po stymulacjach. Nie wiem dlaczego musimy przez tyle przechodzić podczas in vitro a potem jeszcze jakieś problemy po 😞 Trzymaj się kochana, oby to nic poważnego ❤

A pamiętasz może na jakim grubym były twoje udane transfery?
Wszystkie pomiedzy 12-14 ,no i ten ostatni na 17.
A ja sie kulam jeszcze brzuch mi przyrasta w oczach,najgorzej te upaly saja sie we znaki,jestem przyslowiowa detka.Ale nic zlego sie nie dzieje ,leci 33 tc,dzidziol ma okolo 2 kg i czas zaczac myslec o jakims wozkow czy cos😅😅😅

Właśnie sprawdziłam swoje notatki i miałam 1.3 na dwa dni przed punkcją czyli do transferu tydzień później musiało być grube.
Na sztucznym z kolei mi nie rosło miałam raptem 9mm do transferu.
Jak zaczynam o tym wszystkim myśleć to od razu głowa mi pęka. Ja się chyba nie nadaje to tego in vitro ☹️
Nie martw się, bo mi też nieraz pęka głowa od tego wszystkiego 😔 9mm to jest ok do transferu, 2 x miałam właśnie tyle i lekarz mówił, że starczy tyle do zagnieżdżenia.

Wszystkie pomiedzy 12-14 ,no i ten ostatni na 17.
A ja sie kulam jeszcze brzuch mi przyrasta w oczach,najgorzej te upaly saja sie we znaki,jestem przyslowiowa detka.Ale nic zlego sie nie dzieje ,leci 33 tc,dzidziol ma okolo 2 kg i czas zaczac myslec o jakims wozkow czy cos😅😅😅
2 kg to już kawał "chłopa" 🥰 Kiedy to zleciało, przecież dopiero co rzygałaś a tu już czas na wózek.
Teraz czekamy na rzygi @fredka84 co by w końcu uwierzyła, że jest w ciunży 🤪
Zdrówka dla Was i trzymaj się jakoś w te upały. U nas też lato stulecia, całe 24 stopnie 😂😂😂

Ostatnia edycja:
Nie martw się, bo mi też nieraz pęka głowa od tego wszystkiego 😔 9mm to jest ok do transferu, 2 x miałam właśnie tyle i lekarz mówił, że starczy tyle do zagnieżdżenia.
Tak wiem że 9 mm starczy. Bardziej chodzi mi o to, że miałam jeden transfer na zbyt grubym endo i nikt nic nie powiedział. Wkurza mnie to, bo wypruwam sobie flaki a ciagle się okazuje, że coś było zrobione nie tak jak trzeba

Dziewczyny mam dwa pytania
1. Czy spotykałyście się z tym ze rozmrażają 3 dniowy zarodek ale choruja go do blastocysty i wtedy podają? Czy godzina się na coś takiego czy lepiej podać 3 dniowy albo 5 dniowy ale ten co jest już jako blastocysta zamrożony? Co o tym myślicie?
2. Plamie mocno i na usg babka znalazła w macicy nizluszczona wyściółkę nie wiem jak to nazwać No widać było jescze punkcik z krwią w macicy. Czy miala tak któraś z was? Dziwne to jakoś.

2 kg to już kawał "chłopa" 🥰 Kiedy to zleciało, przecież dopiero co rzygałaś a tu już czas na wózek.
Teraz czekamy na rzygi @fredka84 coby w końcu uwierzyła, że jest w ciunży 🤪
Zdrówka dla Was i trzymaj się jakoś w te upały. U nas też lato stulecia, całe 24 stopnie 😂😂😂
Na szczescie mnie tylko mulilo,ale i tak juz i to wystarczylo
Fredce zycze 4 mirsiecy przyjazni z muszla klozetowa,to przestanie snuc czarne opowieci i zacznie sie modlic zeby jej juz przeszlo🤣😍

Ja po cesarce 13 lat temu i od tamtej pory kłopoty... Ciąża pozamaciczna więc wycięli jajowod.potem laparoskopia i okazało się że niedrożność. Niepłodność wtórna. Jeszcze żeby było mało to zakrzepicy dostałam po zabiegu... 🙈Zdecydowanie zrosty mam... ☹️Przed tym transferem zdecydowaliśmy bez histero z powodów finansowych. W mojej klinice to kupa kasy. A gdzie robiłaś? Może poszukam poza klinika..
Ja tez mam zrosty. Ciekawe jak u mnie będzie :(

reklama
Teraz jest akurat okres urlopowy to może zrób sobie długi urlop [emoji16][emoji16] Odpocznij zresetuj się i wróć za zdwojoną siła [emoji123][emoji123][emoji123][emoji123] Ja mam nadzieję że to czekanie teraz zostanie Ci wynagrodzone [emoji16][emoji16][emoji16]
Tak wlasnie teraz planuje ;) szukamy jakis tanich lotów i lece na urlop :D w sierpniu wracam walczyc 💪💪

Do góry