reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jejku Gosia jaka ty jesteś zdolna i mądra 🙉 samo czytanie tego co napisałaś sprawiło że moje IQ poszło w górę 😍 a tak naprawdę poważanie to Cię podziwiam bo to musi być mega pochłaniająca i odpowiedzialna praca ❤️
Dzięki 😘, rzeczywiście trochę trzeba gimnastykować mózg, ale nie jest tak źle 😊.

reklama
Accord bierzemy przy braniu leków hormonalnych czyli progesteron, estradiol, ponieważ zwiększają one ryzyko zakrzepicy a Accard rozrzedza krew, zmniejsza ryzyko zakrzepów, ja przy takich dawkach hormonów jak bierzemy po transferach nie odstawialabym accardu, mocne masz te plamienia?
Raz jest więcej raz mniej ale tragedii nie ma,dwa razy zdarzyla się krew ale tylko podczas podcierania a nie że leciała ciurkiem. Ja biorę już tylko 2x duphaston i 1x luteina

Dziewczyny, a więc ja już po wizycie. Nie wiem czy Medicover był dobrym pomysłem, wielokrotnie się przekonałam, że USG mają tam słabszej jakości. No więc Doktor ogląda, ogląda, mierzy, mówi, że zarodek mały 0,5 cm, ale tak może być, ale że serca nie widać😫. Na to ja kazałam mu powiększyć obraz i skierować ekran w moją stronę (ja akurat na Usg sie znam, bo robię u zwierząt regularnie). Mówię do niego, że tu na dole coś pika, widać. On na to patrzy, mówi, że może rzeczywiście, ale pewności nie ma, że za 3-4 dni trzeba powtórzyć. Uwierzcie mi, że ja widziałam pikające serduszko❤️ Już wielokrotnie przerabiając wielu ginekologów widziałam, że nie mają racji. Dopiero 8 lekarz z rzędu rozpoznał mi endometriozę. Wszyscy inni nic nie stwierdzili, na usg nic nie widzieli.
Także dziewczyny. Jestem pełna nadziei, ja serce widziałam (a nie jedno serce psie czy kocie już w pracy oglądałam na USG😀). Czekam do piątku. Umówiłam się do prywatnej kliniki, gdzie mają bardzo dobry sprzęt i do lekarki, która jest mocno polecana, bo bardzo dokładnie robi USG. To nie koniec mojej walki! Strasznie się to ciągnie😥, ale dopnę swego💪. Muszę, bo to moja ostatnia jedyna szansa, jak to doktor Lewandowski powiedział, ze to CUD u mnie, że ten zarodek jest utrzymał. Trzymajcie proszę mocno kciuki.
Psychicznie jestem wykończona😥 ide spac, bo pol nocy nie spalam z nerwow.
Co za historia, żeby lekarz serca nie widział. Jak oni tak mogą pacjentki straszyć;(. Ktoś kto się nie zna pewnie już by tony łez wylał ;(
Super, że pika pomysł z tym usg jest dobry. Też byłam w Medicover i lekarz mówił, że mają bardzo słaby sprzęt i jak są takie wątpliwości to żeby prywatnie chodzić.

Ja już wróciłam😊😊😊
Dziś jadąc do kliniki jakas masakra była o 4.10 zatrzymała mnie policja ...mówię Panie ja nie mam czasu na kontrolę ...ja się spieszę na badania muszę do Gdańska jechać🤣🤣🤣
Niech mnie Pan jutro skontroluje 🤣🤣🤣🤣
Pociąg...mi ucieknie przez Pana ....i tak w kółko
A policjant... dobrze dobrze Pani jedzie już spokojnie ...już oddaje dokumenty ...wszytsko sprawne ...no no sprawne po co pytam
🤣🤣🤣
A na badaniach było ok
DZIĘKUJĘ 😘😘😘 za ✊✊✊✊✊✊
Badania z niepłodności żeńskiej na których bazuje Invicta zrobione
Za 2 tygodnie wyniki już mam wizytę z genetyk umówiona
Więc oby coś wyszło dlaczego 🤔🤔
Co ci zlecili za badania ?

teraz jest o wiele gorzej, prolutex boli kur....ewsko , bo jest gęsty, zostaje taka gulka pod skórą i szybko nie znika, mnie na kolejny dzień jeszcze boli, a do tego przeciwzakrzepowe zastrzyki i dramat!!!! albo ja coś robię nie tak , w każdym razie ja od 2miesięcy kłuję brzuch, wię tez moze dlatego juz tak cierpię ☹️ale co tam, damy radę nie?!
No właśnie zaaplikowałem sobie z godzinę temu i niestety też mi się takie zgrubienie zrobiło .. takze chyba tak jest albo obie coś ze robimy 😁

Hey dziewczyny, oddawal którejś partner dwa razy nasienie podczas punkcji? Przed sama punkcja i zaraz po, żeby było więcej?
Mi to właśnie klinika zaproponowała, ale nie słyszałam o tym nigdy. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Mój mąż oddawał nasienie i zaraz po tym miał biopsje żebyśmy mieli 'swiezsze' nasienie bo parametry nie były najlepsze.

Hey dziewczyny, oddawal którejś partner dwa razy nasienie podczas punkcji? Przed sama punkcja i zaraz po, żeby było więcej?
Mi to właśnie klinika zaproponowała, ale nie słyszałam o tym nigdy. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Mój zawsze oddawał przed punkcja i jakieś 45 min do godziny po. Ze względu na bardzo małą ilość plemników . U nas to było z góry zalecone .

reklama
Do góry