reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kochana dzwoń na infolinię. Oni nieźle odbieraja i od razu łącza z klinika. Albo IP jak dziewczyny radzą.

Ja w pierwszej ciąży w 3 weryfikacji miałam będę 4cyfrowa więc teraz nie umiem się odnaleźć.

W poniedziałek było 3.85
To jakby liczyć przyrosty to wydaje się że ładnie idzie w górę. W każdym razie wynik w normie, ja bym jeszcze się nie doszukiwała czarnych scenariuszy, choć wiem że stres jest bo jednak ciut nisko.

reklama
Ja po usunięciu obu jajowodów wraz z ciążą pozamaciczna musialam czekać 3 cykle aż wszystko wroci do normy zanim rozpoczęłam stymulacje. U Ciebie nieco inna sytuacja ale też myślę że każda Ci trochę odczekać aż cykl wróci do normy po ciąży. 3 miesiące z reguły wystarczą
No właśnie tak się zastanawiam, bo może sama stymulacje mozna by rozpocząć wcześniej. Narazie to gdybanie bo tak naprawdę to jutro dopiero mam na 10:20 kontrole w klinice i zobaczymy co tam się w ogóle dzieje po tym wszystkim.

Niestety nie udało zatrzymać się akcji porodowej. Przebiłam tokolize, pessar zdjęli bo główka już była i rozwarcie po zdjęciu 7 cm. Po godzinie 13:00 pojawiły się dziewczyny bliźniaczka 1 1940g 45 cm 8 pkt , druga 2010g i 48 cm 9 pkt. Mimo ze to 32tc oddychają samodzielnie, ale karmione są przez sondę. Na zapas jak będzie ok to wyjmą. I w końcu poród siłami natury. Bo ponoć nie było lepszej opcji i to rzadko się zdarza. A ja mogę bo główki obie w dół. Jutro opisze resztę
Gratulacje Kaśka:)

Niestety nie udało zatrzymać się akcji porodowej. Przebiłam tokolize, pessar zdjęli bo główka już była i rozwarcie po zdjęciu 7 cm. Po godzinie 13:00 pojawiły się dziewczyny bliźniaczka 1 1940g 45 cm 8 pkt , druga 2010g i 48 cm 9 pkt. Mimo ze to 32tc oddychają samodzielnie, ale karmione są przez sondę. Na zapas jak będzie ok to wyjmą. I w końcu poród siłami natury. Bo ponoć nie było lepszej opcji i to rzadko się zdarza. A ja mogę bo główki obie w dół. Jutro opisze resztę
Jej duzo zdrowka dla Was. Silne dziewczynki sa!!! Napisz jak sie Ty czujesz.
No i gratuluje coreczek❤️❤️❤️
badzcie zdrowe!!!!

reklama
Do góry