reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

położna naliczyła takich 10mm I powyżej na jednym jajniku 6 A na drugim 3 lub 4. Dr podczas wizyty tylko rzucila ze jeden ma 14mm A reszta z potencjałem... trudno było dopytać bo wizyta trwała 3min[emoji35]
To masz 10 pęcherzyków jak dobrze liczę to całkiem dobry wynik Obu teraz wszystkie pięknie dojrzały [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] a podejście położnej straszne [emoji36][emoji36][emoji36] tyle kasy im płacimy w tych klinikach a tu wizyta 3 minuty porażka

reklama
Dziewczyny moje, skarbnico wiedzy,powiedzcie mi- co się robi jak już wiadomo, że jestem poor responder? Jak się działa przy kolejnej stymulacji? Jest jakaś szansa że ten mój durny organizm na coś zareaguje? (Amh 2,28, 31 lat, byłam stymulowana gonal f 150 i Mensinorm 75, potem zwiększono dawki do 225 i 100, 4 komórki, tylko dwie dojrzałe..).
Może zmiana protokołu pomoże lub inaczej dobrane leki [emoji1745][emoji1745][emoji1745] czasem pomaga też zmiana kliniki [emoji51][emoji51][emoji51] A udało się zapłodnić te dwie komóreczki?

To masz 10 pęcherzyków jak dobrze liczę to całkiem dobry wynik Obu teraz wszystkie pięknie dojrzały [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] a podejście położnej straszne [emoji36][emoji36][emoji36] tyle kasy im płacimy w tych klinikach a tu wizyta 3 minuty porażka
położna do rany przełóż. Nie można złego słowa powiedzieć. To dr Szczyptanska odbyła 3min wizytę zoom....

Czasami pomaga długi protokół. Miesiąc wcześniej antykoncepcja i pod koniec cyklu poprzedzającego faktyczną stymulację podaje się już gonapeptyl. I zwiększone dawki leków od początku. Może przyniesie to skutek. Mam ten sam problem bardzo źle się stymuluje a amh ok. 4
ja też słabo reaguje na stymulację... przy pierwszej było 6 kumulusow i 3 komórki, a przy drugiej 6 kumulusow w tym 1 komórka. Ale ja mam Ale 1.03... trzecie podejście to anty 29 dni, 4 dni menopur 300 I gonal 75 kolejne 3 dni menopur 225 I luteina.... dziś mi przedłużyła dr o kolejne 3 dni stymulację na razie. Zaczęłam stymulację w fazie lutealnej a nie 3dc... chyba to protokół długi zmodyfikowany ? Poprawcie jeśli się mylę.

Na pewno trzeba spróbować zupełnie innego podejścia. Lek, dawka leku i czas rozpoczęcia stymulacji... przy takim amh powinno się dac wystymulowac sporo dobrych komórek! Głowa do gory! A gdzie sie leczysz?

Mówiłam Ci że ona jest dziwna bo czytałam o niej 😔😔😔
mówię Ci ledwo się zaczęła wizyta A sie skończyła. Powiedziała na dzień dobry ze za małe pecherzyki, największy 14mm reszta z potencjałem i przedłuża stymulację i zgłosić się na hormony i usg 1.07 do Słupska. Mówię jej że ja do Wawy wolę bo mam tam bliżej z Białegostoku. A ona że w takim razie umówi mnie do Słupska. Mówię że Słupsk dla mnie jescze dalej A ona że jakiś lekarz ze Słupska jeździ do Białegostoku i może to faktycznie rzut beretem 🤦‍♀️ oj geografia sie kłania....
W zleceniu napisała do której lab pracuje w Gdyni i w Słupsku....🤦‍♀️🤦‍♀️
A to jak przyjmować leki i jakie dawki dostalam po 20min na maila od położnej! Więc już nic dopytać nie można było dr bo tylko maila dostalam... masakra!

A Ty próbowałaś długiego protokołu?
Tak. Miałam 3 stymulację.
1 -3 komórki-2 blastki.
2- 9 komórek-5 blastek
3-3 komórki-3 blastki.
Proponuje ci bardziej zainwestować w jakość komórek i procedury do selekcji nasienia. Separację, famsi by uzyskać jak najwięcej zarodków z małej ilości pęcherzyków.
Czasami stymulacja jedqn po drugiej daje lepsze efekty. Niestety nie jesteśmy w stanie tego przewidzieć.

reklama
ja też słabo reaguje na stymulację... przy pierwszej było 6 kumulusow i 3 komórki, a przy drugiej 6 kumulusow w tym 1 komórka. Ale ja mam Ale 1.03... trzecie podejście to anty 29 dni, 4 dni menopur 300 I gonal 75 kolejne 3 dni menopur 225 I luteina.... dziś mi przedłużyła dr o kolejne 3 dni stymulację na razie. Zaczęłam stymulację w fazie lutealnej a nie 3dc... chyba to protokół długi zmodyfikowany ? Poprawcie jeśli się mylę.

Na pewno trzeba spróbować zupełnie innego podejścia. Lek, dawka leku i czas rozpoczęcia stymulacji... przy takim amh powinno się dac wystymulowac sporo dobrych komórek! Głowa do gory! A gdzie sie leczysz?
Inv... Gda..k.
Narazie mam wakcje od in vitro ;)

Do góry