reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak. Miałam 3 stymulację.
1 -3 komórki-2 blastki.
2- 9 komórek-5 blastek
3-3 komórki-3 blastki.
Proponuje ci bardziej zainwestować w jakość komórek i procedury do selekcji nasienia. Separację, famsi by uzyskać jak najwięcej zarodków z małej ilości pęcherzyków.
Czasami stymulacja jedqn po drugiej daje lepsze efekty. Niestety nie jesteśmy w stanie tego przewidzieć.
Żadnych dodatkowych procedur mi nie proponowali, bo nasienie męża było bardzo dobre, więc koniec końców nie było nawet konsultacji z embriologiem, a miała być darmowa 🤷 a jak można poprawić jakość komórek? Suplementów brałam ostatnimi miesiącami garściami. Pewnie to kwestia tej endometriozy, że te komórki takie niepodatne. A w jakiej jesteś klinice?

Invicta jest dla mnie chyba zbyt skomplikowana [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] ja mam zawsze USG robione przez swojego lekarza Jak byłam na jednej wizycie w Gyn.centrum to właśnie strasznie mi nie pasowało że jeden lekarz prowadzący ale w klinice jest góra 2 razy w tygodniu i jak trzeba to do innego zapisują A ja tam wole ja mnie jeden już ogląda [emoji51][emoji51][emoji51]
powiem tak. Też wolę jak jeden lekarz mnie ogląda. I mam prowadzącego ale zdarzają się sytuacje losowe... I nie ma możliwości wizyty u swojego lekarza a jest dc lub ds konkretny i wyboru nie masz... teraz problem bo sezon urlopowy... Więc dr poszla na 2 tyg urlopu. Mialam wybór oczywiście czekac ze stymulacja 2 tyg czy zacząć z nią A kończyć z kimś innym... A że czas nagli nie miałam ochoty czekać...
Gdybym mieszkała bliżej Gdańska to miałabym wizyty u dr z usg... Ale mieszkam w Białymstoku więc jest jak jest... usg u położnej w Wawie, konsultacja zoom Gdańsk...

mówię Ci ledwo się zaczęła wizyta A sie skończyła. Powiedziała na dzień dobry ze za małe pecherzyki, największy 14mm reszta z potencjałem i przedłuża stymulację i zgłosić się na hormony i usg 1.07 do Słupska. Mówię jej że ja do Wawy wolę bo mam tam bliżej z Białegostoku. A ona że w takim razie umówi mnie do Słupska. Mówię że Słupsk dla mnie jescze dalej A ona że jakiś lekarz ze Słupska jeździ do Białegostoku i może to faktycznie rzut beretem 🤦‍♀️ oj geografia sie kłania....
W zleceniu napisała do której lab pracuje w Gdyni i w Słupsku....🤦‍♀️🤦‍♀️
A to jak przyjmować leki i jakie dawki dostalam po 20min na maila od położnej! Więc już nic dopytać nie można było dr bo tylko maila dostalam... masakra!
Dżizas tyle kasy się płaci za wizyty i takie masakryczne traktowanie 🤬

Dżizas tyle kasy się płaci za wizyty i takie masakryczne traktowanie 🤬
bo dr w zastępstwie.... z Gdyni A my leczymy sie w Gdańsku. Oni pomiędzy swoimi pacjentami obrabiaja czyichs pacjentów. Im nie zależy podejrzewam....

Jak ostatnio do Wawy zajechalam na badania na 1ds to pytala mnie czy my w Słupsku. Mówię że nie. Że w Gdańsku. Na co usłyszałam " aaa czyli u nas to takie goscinne występy " ....
Ale opiekunka powiedziała że jak trzeba sie w urlopach ogarnąć i zastępstwa to wtedy kliniki Invicty z Polski już się lubią...

reklama
Do góry