reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Laseczki, ja już byłam na pobraniu ale ze mieszkam na wypizdowiu to panie mi powiedziała, że wyniki może dziś wieczorem a może w poniedziałek...
Super 🥴
Oczywiście gdybym wiedziała, że tak wyjdzie, to mogłabym jechać do innego miasta, ale straciłabym pół dnia a mam dziś te urodziny męża. I może to dla was będzie niezrozumiałe, ale nie postawię znów in vitro na pierwszym miejscu jak to robiłam przez kilka lat. Dziś te urodziny są ważniejsze❤️. Wolałabym żeby tego wyniku dziś nie było
I bardzo dobrze, że tak do tego podchodzisz. My trzymamy dalej kciuki a Wy bawcie się dobrze. Wszystkiego najlepszego dla Placka 😘🥳🥂

reklama
Raz, ze progesteron, bierzemy go naprawdę sporo.Dwa, ze jesli jesteś po swiezym transferze to jajniki sa bardzo powiekszone. U mnie mialy po 10cm...
Ja nie mam powiekszonych jajnikow poza moimi torbielami, bo ja mialam transfer po naturalnym cyklu🤷‍♀️ Ja nie moglam miec stymulacji. Wiec tylko progesteron moze byc powodem bo na brzuch ciazowy to jeszcze zdecydowanie za wczesnie🤣

Hej. A wiesz może co wpływa na to, że to wrzeciono źle rozdziela komórki? Właśnie mam problem z tym wrzecionem ale nikt do końca mi nie wytłumaczył dlaczego tak się dzieje. Czy to ze względu na wiek? Zapewne nie mamy na to wpływu 🤔
wiesz co byly jakies badania na myszach, glownie chodzi o wiek. niby koenzym q10 poprawia jego strukturr ze sie dobrze rozdziela. ale wiesz pewnie to nie taki wielki % ale zawsze cos. mala mi Ty bralas duzo supli? napewno wartosc kontynuowac, ja bralam przed 2 stymulacja 200g ubichinolu, nie wiem na ile to pomogllo ale ma z niej kilka zdrowych, bierz tez melatonine. ja wyczytalam ze w stanach tl daja do suplementacji bo to super przeciwutleniacz. tez to bralam przed 2 stymulacja

to prawda,to rozdanie to w sumie moment zaplodnienia, gdy komorka sie pozbywa polowy materialu. i jak wrzeciono kariotyczne w komorce zle rozdzielilo chromosomy to jest chory zarodek. lekarz mi to kiedys tlumaczyl jak sie pytalam co zrobilam zle ze chora ciaza z wada, powiedzial mi ze to moment zaplodnienia i te i chodzby brac sterydy, ptogesteron i inne leki to ciaza bedzie chora, niestety nie ma na to wplywu. ladnie ujas rozdanie juz bylo...
o matko Malinka, Ty nic źle nie zrobiłaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakby to było takie proste to by się dało temu zaradzić i byś to zrobiła. Nigdy, przenigdy tak nie myśl, że poronienia były z Twojej winy.

wiesz co byly jakies badania na myszach, glownie chodzi o wiek. niby koenzym q10 poprawia jego strukturr ze sie dobrze rozdziela. ale wiesz pewnie to nie taki wielki % ale zawsze cos. mala mi Ty bralas duzo supli? napewno wartosc kontynuowac, ja bralam przed 2 stymulacja 200g ubichinolu, nie wiem na ile to pomogllo ale ma z niej kilka zdrowych, bierz tez melatonine. ja wyczytalam ze w stanach tl daja do suplementacji bo to super przeciwutleniacz. tez to bralam przed 2 stymulacja
Dziękuję za odpowiedź. Tak ja biorę baaardzo dużo supli, q10 też 200mg między innymi. Tylko tej melatoniny nigdy nie brałam ale za to z takich przeciwutleniaczy/ antyoksydacyjnych biorę teraz resweratrol i l-glutation. Poczytam sobie o tej melatoninie 😘

Dziękuję za odpowiedź. Tak ja biorę baaardzo dużo supli, q10 też 200mg między innymi. Tylko tej melatoniny nigdy nie brałam ale za to z takich przeciwutleniaczy/ antyoksydacyjnych biorę teraz resweratrol i l-glutation. Poczytam sobie o tej melatoninie 😘
dobre rzeczy bierzesz, bo czytalam o tych suplach, poczytaj o melatoninie i jak Cie przekona to zacznij brac. oby sie ta stymulacja udala!!

Kuwa okresu dostałam. No i d...pa z transferu. Jprdl nawet wymazu nie mogę pobrać. Trudno sobie sama zrobię wymaz😂 w laboratorium nikt nie pozna kto tam pobierał materiał do badań. Niestety oddala się to wszystko a nie mam ochoty płacić za kolejny rok mrożenia.
@fredka84 wiesz... myślę ....czekam....nie pisze za dużo...masz dość... więc po prostu powodzenia💓

o matko Malinka, Ty nic źle nie zrobiłaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakby to było takie proste to by się dało temu zaradzić i byś to zrobiła. Nigdy, przenigdy tak nie myśl, że poronienia były z Twojej winy.
teraz to wiem, ale wtedy mialam takie myslenie ze wiesz jestem zdrowa, maz trz. w rodzinie 0 chorob.u kolezanek zdrowe dzieci, jem zdrowo, sport i tym podobne banaly. potem do mnie dotarlp ze na genetyku nie mamy zadnego wplywu:(

reklama
Do góry