reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny🙂
U nas z dnia na dzień lepiej. Bałam się ze będzie gorzej. Jedyne co mnie denerwuje to laktacja która próbuje się rozkręcić ale dostałam bromergon na 12 dni i ma pomoc.
Pytanie: czy któraś z Was słyszała o tym szwie przezbrzusznym? 2/07 mam kontrole w klinice i wtedy dopytam ale chciałam się zorientować czy Wy coś na ten temat wiecie.
Marta po bromergonie możesz się źle czuć. Lepiej wziąć dostinex 2 tabl. nie ma takich skutków ubocznych. pij szalwie-działa hamujaco i okładaj piersi liśćmi z kapusty. włóż liście do lodówki potem wyjmij,rozbij trochę tłuczkiem i do biustonosza. przynosi ulgę i zmniejsza obrzęk. Trzymaj sie :)

reklama
Tak tak, ja pamietam Twoje perturbacje.
Ciekawa jestem co w ogóle mi piwie Pani dr. Może się okaże ze w ogóle u mnie już nie ma szans?🥺
Jeśli chodzi o szyjkę to napewno jest szansa bo po pierwsze założenie szwu profilaktycznie jest skuteczne a po drugie jeśli nie będziesz w ciąży bliźniaczej to już lepsze rokowania dla szyjki. Mnie na początku ładowano po 2 zarodki do transferow. Jak ciaza zaskoczyła i okazało się że mam niewydolność szyjki to późniejsze transfery były już tylko pojedyncze.. Znałam dziewczynę z tego forum z mojego miasta której ciaza bliźniacza zakończyła się tak jak Twoja jakoś około 20tc z tego co pamiętam. Była w naszym wieku wtedy. Jak się otrzasnela podeszła do nowej procedury i wziela jeden zarodek.. Ciaza donoszona bez szwu do końca

@Gonia0605 jesteś dla mnie niesamowicie dzielną i mądra kobieta. Wyznaczenie sobie granic też wymaga dużo siły. To nie jest pójście na łatwiznę. Swoje przeszłaś, sama wiesz ile Cię to kosztował psychicznie i fizycznie. 6 lat to bardzo długi czas. . Zdecydowanie za długi.
Życie jest cholernie niesprawiedliwe. Ale mam nadzieję, że odnajdziesz w nim szczęście. Odpocznij, zadbaj o siebie, zrób coś dla siebie. [emoji3590]

@fredka84 Ty jeszcze nie zrzucaj rękawic bo ciągle jesteś w grze [emoji8]

Powiem Wam dziewczyny, że czytają historie tych, które walczą jak lwice latami i ciągle dostają po dupie od życia to mimo, że ja dopiero pierwsza nieudana próbę mam za sobą, do której podeszłam na mega luzie bez większej znajomości tematu, to teraz mam milion wątpliwości, obaw i ta wiara mimo wszystko spada [emoji52]
Wiesz, kochana może pierwsza procedura, ale też po pupie dostałaś ;(. Tyle poronień ;(

@Gonia0605 postaw na sobie 🥰 bądź dla siebie dobra 😘😘

@fredka84 będziesz gruba !! Mowię Ci 🔮

Jestem po wizycie, kupiłam zastrzyki (Nie ma to jak kupować bez refundacji 🥴)
Teoretycznie @ powinna być dzisiaj ale jej kurna nie widzę 😐
Co dostałaś?? Ile zapłaciłaś? Ja już też bez refundacji , to chyba męża nerkę wystawię na aukcję🤣

Boże, trochę mnie pocieszyłas ❤️. Tylko strasznie się boję że taką 30-stkę już raz widziałam i zaraz spadła. Boję się bardzo. A byłam tak dobrze przygotowana na porażkę... Teraz nie będę
Ejjj bo teraz ja będę Cie opierdzielac, tak jak ja dostawalam opierdziel od was!! 🤪 Nie denerwowac się mi tu proszę, tylko cieszyć!! Uwierz w końcu że możesz być szczęśliwa mając takiego małego bobasa przy sobie!! Że jeszcze troszkę i twoj placek zamiast przytulać się DO Ciebie będzie tulił twoj brzuch z maleństwem w środku. Twoje nerwy nie pomogą maleństwu... Uwierz z nie bo kto inny niż własną mama ma w nie wierzyć. Zobacz ile ciotek trzyma za nie kciuki i w nie wierzy. Może na cieszenie jeszcze za wcześnie po takich przeżyciach ale myśl tylko i wyłącznie pozytywnie!! Bo tam się do Ciebie przejadę :p a ostatnio zaczelam już sama jeździć, całe życie bałam się autostrady ale teraz to i ona nie jest dla mnie straszna więc wiesz wystarczy słowo i jestem :p)

Dziewczyny mam wyniki. Jakieś są ale niepowalajace. Teraz dopiero będę się bała bo mam większą nadzieję...
Dziś 10dpt 3-dniowcow i jest tylko 36,4.
Czekam do soboty i wtedy zobaczę czy umierać czy nie.
Jak widzę bety innych to moja jest bardzo mała
A, i do tego mnie brzuch nawala na okres i mam kremowe na wkładce z tabletką
Jest beta to i jest nadzieja. Trzymam przeogromne ✊✊✊ za prawidłowe przyrosty. A ty spokojnie czekaj i nie wariuj 😘

Dziewczyny mam wyniki. Jakieś są ale niepowalajace. Teraz dopiero będę się bała bo mam większą nadzieję...
Dziś 10dpt 3-dniowcow i jest tylko 36,4.
Czekam do soboty i wtedy zobaczę czy umierać czy nie.
Jak widzę bety innych to moja jest bardzo mała
A, i do tego mnie brzuch nawala na okres i mam kremowe na wkładce z tabletką
Dobry początek. Teraz oby do góry rosła i do serduszka!!
Super, szansa jest ;)

reklama
Do góry