reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam wyniki. Jakieś są ale niepowalajace. Teraz dopiero będę się bała bo mam większą nadzieję...
Dziś 10dpt 3-dniowcow i jest tylko 36,4.
Czekam do soboty i wtedy zobaczę czy umierać czy nie.
Jak widzę bety innych to moja jest bardzo mała
A, i do tego mnie brzuch nawala na okres i mam kremowe na wkładce z tabletką
Gratulacje fredzioszku, może weź więcej nospy?

reklama
Dziewczyny mam wyniki. Jakieś są ale niepowalajace. Teraz dopiero będę się bała bo mam większą nadzieję...
🤞👏💪

Czekaj na dalszy rozwój sytuacji;-) według mnie 8dpt było z 18( to jak 6dpt 18) to poprawnie :-) co? Teraz jest 2x czyli 36,4 za 48h będzie min 72 a może nawet wzrośnie 2,5-3 x 90-100 no to luz. No, ale walczy :-) weź nospe na brzuch i magnez.

Dlaczego mała? Ja przy blastce z najmłodszym w 6 dpt miałam 21 zaledwie. Może jest jeden siłacz [emoji7] aczkolwiek życzę dwóch zuchów [emoji110][emoji110]

W ogole jeszcze odebrałam wyniki moczu ale nic w nich nie ma... Czekam teraz na posiew, brzuch boli mniej ale nie wiem ile mogę maksymalnie wypić tego soku z żurawiny, 50 ml??? Niech mi ktoś pomoże 🙄🤣

Otworzyłam dziś wyniki nasienia mojego M i jest trochę słabo bo mamy tylko 5 mln/ml a powinno być więcej niż 15mln/ml zawsze miał lekko obniżone te parametry ale teraz to jakiś dramat Czy na te wyniki mógł mieć wpływ krótki okres abstynencji??? Morfologia na poziomie 4% też nie powala ale to akurat wcześniej też tak miał Myślicie że powinna się bardzo martwić tymi wynikami? A i chyba starzeje się trzy lata temu AMH 6.4 a teraz już tylko 4,9 ale chyba nie jest to jeszcze taki zły wynik ?
Amh się zmienia w zależności od dnia cyklu trochę i labu który wykonuje, te wartości są zbliżone. Jakby było 2 a wcześniej amh 6 no to spada. A z 6 na 5 czy 4,5 to lekki spadek ok ale błąd pomiaru, inne labo, inny czas pomiaru ( przy amh krew nie powinna długo stać).
Co do nasienia jest dynamiczne dzisiaj jest 5mln/ml za miesiąc albo dwa moze być 15mln/ml. Aczkolwiek powoduje to trudności z zajsciem w ciąże. Bo zdrowy mężczyzna dajmy na to ma 60-80mln/ml i jak spadnie do 40-50mln/ ml to nie ma dramatu. Bo to żywy organizm jest :-)

Ojjjj nie na darmo trzymaliśmy dzisiaj te kciuki ❤️❤️❤️

W ogole jeszcze odebrałam wyniki moczu ale nic w nich nie ma... Czekam teraz na posiew, brzuch boli mniej ale nie wiem ile mogę maksymalnie wypić tego soku z żurawiny, 50 ml??? Niech mi ktoś pomoże 🙄🤣
50ml dziennie to jest 5 łyżek stołowych, jak nie masz miarki, dobrze by było rozłożyć dawki 2x po 25ml, do wody wciskaj sok z cytryny bo działa moczopęnie to wysiusiasz bakterie i dodatkowo zakwasisz , możesz pokrzywę zaparzyć i wypić w ciągu dnia , ale nie na noc bo będziesz latać do toalety ;)

50ml dziennie to jest 5 łyżek stołowych, jak nie masz miarki, dobrze by było rozłożyć dawki 2x po 25ml, do wody wciskaj sok z cytryny bo działa moczopęnie to wysiusiasz bakterie i dodatkowo zakwasisz , możesz pokrzywę zaparzyć i wypić w ciągu dnia , ale nie na noc bo będziesz latać do toalety ;)
Ty w ciąży jesteś?! Boże to nie pij pokrzywy !!!! Przepraszam ja w pracy i między pacjentami Ci odpisałam a potem pomyślałam , głupia ja , pokrzywa może działać poronnie!!!

reklama
Do góry