reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam wyniki. Jakieś są ale niepowalajace. Teraz dopiero będę się bała bo mam większą nadzieję...
Dziś 10dpt 3-dniowcow i jest tylko 36,4.
Czekam do soboty i wtedy zobaczę czy umierać czy nie.
Jak widzę bety innych to moja jest bardzo mała
A, i do tego mnie brzuch nawala na okres i mam kremowe na wkładce z tabletką
Gratulacje fredzioszku, może weź więcej nospy?

reklama
Dziewczyny mam wyniki. Jakieś są ale niepowalajace. Teraz dopiero będę się bała bo mam większą nadzieję...
🤞👏💪

Czekaj na dalszy rozwój sytuacji;-) według mnie 8dpt było z 18( to jak 6dpt 18) to poprawnie :-) co? Teraz jest 2x czyli 36,4 za 48h będzie min 72 a może nawet wzrośnie 2,5-3 x 90-100 no to luz. No, ale walczy :-) weź nospe na brzuch i magnez.

Dlaczego mała? Ja przy blastce z najmłodszym w 6 dpt miałam 21 zaledwie. Może jest jeden siłacz [emoji7] aczkolwiek życzę dwóch zuchów [emoji110][emoji110]

W ogole jeszcze odebrałam wyniki moczu ale nic w nich nie ma... Czekam teraz na posiew, brzuch boli mniej ale nie wiem ile mogę maksymalnie wypić tego soku z żurawiny, 50 ml??? Niech mi ktoś pomoże 🙄🤣

Otworzyłam dziś wyniki nasienia mojego M i jest trochę słabo bo mamy tylko 5 mln/ml a powinno być więcej niż 15mln/ml zawsze miał lekko obniżone te parametry ale teraz to jakiś dramat Czy na te wyniki mógł mieć wpływ krótki okres abstynencji??? Morfologia na poziomie 4% też nie powala ale to akurat wcześniej też tak miał Myślicie że powinna się bardzo martwić tymi wynikami? A i chyba starzeje się trzy lata temu AMH 6.4 a teraz już tylko 4,9 ale chyba nie jest to jeszcze taki zły wynik ?
Amh się zmienia w zależności od dnia cyklu trochę i labu który wykonuje, te wartości są zbliżone. Jakby było 2 a wcześniej amh 6 no to spada. A z 6 na 5 czy 4,5 to lekki spadek ok ale błąd pomiaru, inne labo, inny czas pomiaru ( przy amh krew nie powinna długo stać).
Co do nasienia jest dynamiczne dzisiaj jest 5mln/ml za miesiąc albo dwa moze być 15mln/ml. Aczkolwiek powoduje to trudności z zajsciem w ciąże. Bo zdrowy mężczyzna dajmy na to ma 60-80mln/ml i jak spadnie do 40-50mln/ ml to nie ma dramatu. Bo to żywy organizm jest :-)

Ojjjj nie na darmo trzymaliśmy dzisiaj te kciuki ❤️❤️❤️

W ogole jeszcze odebrałam wyniki moczu ale nic w nich nie ma... Czekam teraz na posiew, brzuch boli mniej ale nie wiem ile mogę maksymalnie wypić tego soku z żurawiny, 50 ml??? Niech mi ktoś pomoże 🙄🤣
50ml dziennie to jest 5 łyżek stołowych, jak nie masz miarki, dobrze by było rozłożyć dawki 2x po 25ml, do wody wciskaj sok z cytryny bo działa moczopęnie to wysiusiasz bakterie i dodatkowo zakwasisz , możesz pokrzywę zaparzyć i wypić w ciągu dnia , ale nie na noc bo będziesz latać do toalety ;)

50ml dziennie to jest 5 łyżek stołowych, jak nie masz miarki, dobrze by było rozłożyć dawki 2x po 25ml, do wody wciskaj sok z cytryny bo działa moczopęnie to wysiusiasz bakterie i dodatkowo zakwasisz , możesz pokrzywę zaparzyć i wypić w ciągu dnia , ale nie na noc bo będziesz latać do toalety ;)
Ty w ciąży jesteś?! Boże to nie pij pokrzywy !!!! Przepraszam ja w pracy i między pacjentami Ci odpisałam a potem pomyślałam , głupia ja , pokrzywa może działać poronnie!!!

reklama
Do góry