reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Powinno być minimum 20
Dlaczego tak mało ?
Nie przyjmujesz progesteronu ?
Który dzień po transferze?
Przyjmuje progesteron i to dość sporo transfer miałam wczoraj biorę 3 razy dziennie po 2 tabletki lutinus i jeszcze mam zastrzyki ktore wczoraj zapisałam lekarka jutro mam iść zbadać progesteron

reklama
Przyjmuje progesteron i to dość sporo transfer miałam wczoraj biorę 3 razy dziennie po 2 tabletki lutinus i jeszcze mam zastrzyki ktore wczoraj zapisałam lekarka jutro mam iść zbadać progesteron
Czyli bierzesz dawkę 600mg bo jeden lutinius ma 100mg. Na mnie takie małe dawki tez nie działają i muszę brać więcej progesteronu. Teraz przyjmuję dziennie ok 1200mg + Prolutex
Zapytaj lekarkę o Cyclogest. On w jednym czopku ma dawkę 400mg

Dziewczyny,
Ciekawa jestem Waszej opinii- w Polsce chyba nie ma takiej możliwości ?- jeśli jest wyprowadźcie mnie z błędu.
Przy transferze mam 3 opcje do wyboru:
1. Embriolog wybiera najsilniejszy embrion i nie zdradzają mi płci - jeśli transfer udany to dowiem się na którymś usg
2. Embriolog wybiera najsilniejszy embrion, a o płci dowiaduję się w dniu transferu
3. Sami wybieram płeć, ale nie mam gwarancji, że to ten najlepiej rokujący embrion.
Opcja 3 odpada, plułabym sobie w brodę w razie niepowodzenia, że miałam "widzi mi się". Skłaniamy się ku opcji 2, ale siostra mi powiedziała, że odbieram sobie największą radość oczekiwania na poznanie płci.
Mam mętlik w głowie. Jaką opcję byście wybrały ?
Ja - najsilniejszy bez wiedzy o płci.

Dziewczyny,
Ciekawa jestem Waszej opinii- w Polsce chyba nie ma takiej możliwości ?- jeśli jest wyprowadźcie mnie z błędu.
Przy transferze mam 3 opcje do wyboru:
1. Embriolog wybiera najsilniejszy embrion i nie zdradzają mi płci - jeśli transfer udany to dowiem się na którymś usg
2. Embriolog wybiera najsilniejszy embrion, a o płci dowiaduję się w dniu transferu
3. Sami wybieram płeć, ale nie mam gwarancji, że to ten najlepiej rokujący embrion.
Opcja 3 odpada, plułabym sobie w brodę w razie niepowodzenia, że miałam "widzi mi się". Skłaniamy się ku opcji 2, ale siostra mi powiedziała, że odbieram sobie największą radość oczekiwania na poznanie płci.
Mam mętlik w głowie. Jaką opcję byście wybrały ?
hej, w Polsce nie mozna wybrac, ja wiem ze mam 3 zarodki 5 aa z tego 2 zenskie o jeden meski, po podaniu powiedxirli ze moga,mi dac kod zarodka i sprawdze plec. ale powiedzieli ze kategorycznie nie mozna wybierac

reklama
Do góry