reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mojego starego żołnierze tez bardzo dobre podobnie jak u was i pomimo tego wybierają tego najlepszego i wpuszczają go do środka komórki . Niekoniecznie musisz przytyć . Ja np od początku stymulacji do teraz schudłam 5 kg 😉 będzie dobrze 💪✊🏻🥰
Ja bym tak właśnie chyba wolała, jakoś wydaje mi się ta metoda pewniejsza na mój laicki rozum 🙈 i nie wiem czy mogę to lekarce sugerować, że tak wolę? Od czego to zależy?

reklama
Ja nie przytyłam nic.
my mieliśmy mieć metoda Ivf ale ze względu na to ze chcemy pecherzyki sprawdzić czy dojrzałe to jesdnak mamy icsi. Ale jak ma dobre wyniki to ja bym była za ivf.
Dziękuję za odpowiedź 😘
Ja właśnie przytyłam teraz na ostatniej stymulce albo mi się woda strasznie zatrzymała, 4 kg w dwa tygodnie, a nawet to bym powiedziała w tydzień. Bo ważyłam się w środę przed Bożym Ciałem i w czwartek i było wszystko jak zwykle. Więc liczę na to, że to zatrzymana woda i strasznie dziwne mi się to wydaje, bo aż tyle to nigdy nie nabrałam, a poprzednie dwa mc prawie wcale. Dlatego się aż przerazam na myśl co będzie przy dawkach leków do ivf 🙈 ale dajecie nadzieję, że będzie ok :) nastawiam się na pilnowanie diety, zawsze to jakoś rozpraszacz od tych wszystkich emocji będzie 😉

Dziewczyny, mam jeszcze dwa pytania (pewnie zanim ruszymy i jak ruszymy będzie jeszcze z 1000 innych[emoji85]): czy jak u męża jest super nasienie (morfo 14%) to znaczy, że będzie metoda ivf, nie imsi? I drugie pytanie,czy dużo przytylyscie podczas stymulacji do procedury? Tego się trochę obawiam, bo przez wiele lat walczyłam, żeby schudnąć i wreszcie w tym roku mi się udało.
Ja nawet schudłam [emoji2960]

Dziewczyny, mam jeszcze dwa pytania (pewnie zanim ruszymy i jak ruszymy będzie jeszcze z 1000 innych🙈): czy jak u męża jest super nasienie (morfo 14%) to znaczy, że będzie metoda ivf, nie imsi? I drugie pytanie,czy dużo przytylyscie podczas stymulacji do procedury? Tego się trochę obawiam, bo przez wiele lat walczyłam, żeby schudnąć i wreszcie w tym roku mi się udało.
Ja tez jak Vinszka schudlam…

Przy pomyślnych to lipiec, a przy bardziej realnych to pewnie sierpień. [emoji6]
Jakby nie patrzeć masz cykl może dwa do przodu. Będziesz czekać na mnie z rosnącym brzuszkiem. [emoji16] Ja wygodna będę i zaczekam na Twoje fluidy ciążowe [emoji123][emoji123]
Amen amen amen🤲🏻🤲🏻🤲🏻
no to kciukasy!
Ja dzis zaczelam odliczanie czas start😀

Dziewczynki kochane [emoji4]
Doktor umie budować napięcie, wyniki wysłał dopiero dziś..
Ale warto było czekać [emoji3590]
Niskie ryzyko trisomii 21 ponad 1:15000, trisomie 18 i 13 ponad 1:20000.
Nieskie ryzyko porodu przedwczesnego [emoji7]

Wreszcie (na chwilkę) odetchne spokojnie[emoji2960]

Chyba pierwszy raz pozwolę sobie się cieszyć, już staremu kazałam kupić piccolo [emoji7]
No i tak mialo byc❤️❤️❤️

reklama
Do góry