reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny jak znioslyscie stymulacje? Kiedy poszłyście na l4? Punkcję w którym dniu cyklu miałyście? Ja jestem przerażona tym wszystkim co mnie czeka na dniach... 3dc
Mam wysokie Amh i no pod sam koniec mój brzuch wyglądał jak balon 😂 chodziłam w legginsach i dresach bo w jeansach się dupa nie mieściła 😉. Prawidłowych komórek było 14 - punkcja 12 dc .Cały tydzień po punkcji chodziłam do pracy - nie było kolorowo bolało i wyglądałam jak w ciąży (mam prace fizyczna tzn zarządzam 30 os grupa ale jak trzeba to zapitalam z nimi) . L4 wzielam od dnia transferu .

Dziewczyny używałyście kosmetyków przet transferem? Balsam do ciała perfumy, czy lepiej sobie darować?
Ja zawsze jechałam wykremowana i w pełnym makijażu. Za drugim razem, jak patrzyłam na inne nieumalowane dziewczyny, to zorientowałam się, że chyba coś ze mną nie tak i o czymś nie wiem 😂ale i tak nie miało to wpływu na implantację. Myślę, że tylko perfumy nie używać i będzie ok. Powodzenia ✊✊✊

I do 12dc byłaś na zastrzykach? Zwiększył ci się apetyt?? Bo ja od dwóch do non stop jem i głodna wciąż jestem...[emoji23] Ja chce od 10dc czyli przyszłego poniedziałku iść na l4.. Ale wszystko się okaże w piątek na wizycie
Mam wysokie Amh i no pod sam koniec mój brzuch wyglądał jak balon [emoji23] chodziłam w legginsach i dresach bo w jeansach się dupa nie mieściła [emoji6]. Prawidłowych komórek było 14 - punkcja 12 dc .Cały tydzień po punkcji chodziłam do pracy - nie było kolorowo bolało i wyglądałam jak w ciąży (mam prace fizyczna tzn zarządzam 30 os grupa ale jak trzeba to zapitalam z nimi) . L4 wzielam od dnia transferu .

Moze mialas jakas antybiotykoterapie ktora je zniszczyla?
Powiedzieli Ci ze beda badanie powtarzac przed transferem?
Zeby przywrocic dobra flore najlepiej z kazdej strony zaatakowac😄probiotyk plus dieta kiszonki (kapusta, ogorki, tez sok z ogorkow) ja pilam kefir ale nie za duzo bo moze odwrotnie skonczyc sie grzybica, (w polaczeniu w zbyt duza iloscia cukru niestety).
Jesli pobierzesz probiotyk i troche dietki, nie sadze aby to byl jakis znaczacy stoper. I tak przed sama punkcja znowu dostaniesz np summamed. Wiec to ma znaczenie najbardziej przed transferem.
powodzonka!! Jaka jest wasza historia? Mieliscie iui? Przyczyna nieplodnosci jest wam znana?
Nie wiedziałam, że się dostaje standardowo antybiotyk przed punkcją, jestem w tym wszystkim jeszcze mocno zielona, dopiero będziemy zaczynać, od następnego cyklu, mam nadzieję :) Czyli nie mam się czym martwić? ;)
Antybiotyków nie brałam, ale brałam przeciwgrzybiczy Flucofast. Probiotyki już mam wszystkie, ale jak widać ich efekt jeszcze marny ;) do kliniki idę 14 i nie wiem, co powiedzą. Może spróbuję sobie na wszelki wypadek powtórzyć ta biocenozę jeszcze jutro.
Wiemy jaka przyczyna niepłodności, to długa historia, napiszę po pracy. Dziękuję za odpowiedź :)

reklama
Do góry