reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama

W pierwsze wpisujesz ile jednostek,w drugie swoja wage,w trzecie ile dni uplynelo od zastrzyku.
Wpisałam 1300, 76 i 2 dni i mi wyszlo że od 12 do 10

Wpisałam 1300, 76 i 2 dni i mi wyszlo że od 12 do 10
Ale nie robiłaś zastrzyku z linijką i równie dobrze może być 1700 a wtedy wartości większe. Poza tym tendencja spadkowa tez zależy od metabolizmu.
Progesteron masz ładny, bo ovitrell to hcg a ono nakręca produkcje progesteronu i estradiolu. Jak hcg nie zacznie rosnąć z powodu implantacji to progesteron zacznie spadać i estradiol. Po to podaje się pregnyl czyli HCG w dniu transferu. Dzisiaj 3dpt jest 48 ja bym nie doszukiwała się bety tutaj tylko pregnylu. 5dpt statystycznie 24 albo mniej i 6dpt niech będzie 15 plus beta która powinna się pojawić około 20-30 minimum. Czyli 6dpt spodziewamy się minimum bety 50 i niedużego spadku proga. Po to był ten pomiar a nie po to żeby ciąże potwierdzać ;-)

No pół 250 mialam

tak przetrzepałam interneta wszerz i trochę wzdłuż i to średnio realne aby uzyskać w 3dpt „swoją betę“ i to aż taką wysoką … nawet przy takiej blastce jaka miałaś Ty…

czytałam historie laski która w 3dpt miała ponad 50 - ale jak się okazało po ovitrelle . W 7dpt wyszła jej 15 i później prawidłowo juz rosła .

trzymam mocne kciuki jak zwykle ✊🏻✊🏻✊🏻❤️

Ale nie robiłaś zastrzyku z linijką i równie dobrze może być 1700 a wtedy wartości większe. Poza tym tendencja spadkowa tez zależy od metabolizmu.
Progesteron masz ładny, bo ovitrell to hcg a ono nakręca produkcje progesteronu i estradiolu. Jak hcg nie zacznie rosnąć z powodu implantacji to progesteron zacznie spadać i estradiol. Po to podaje się pregnyl czyli HCG w dniu transferu. Dzisiaj 3dpt jest 48 ja bym nie doszukiwała się bety tutaj tylko pregnylu. 5dpt statystycznie 24 albo mniej i 6dpt niech będzie 15 plus beta która powinna się pojawić około 20-30 minimum. Czyli 6dpt spodziewamy się minimum bety 50 i niedużego spadku proga. Po to był ten pomiar a nie po to żeby ciąże potwierdzać ;-)
Robiłam z linijką 🤣 z linijką i eyelinerem- naprawdę. Jeszcze się zdążyłam z mężem poklocic, że nie umiem odmierzyc i on mi powiedział jak 🤣

Tak dokładnie - by móc porównać z piątkiem 🙏💪

tak przetrzepałam interneta wszerz i trochę wzdłuż i to średnio realne aby uzyskać w 3dpt „swoją betę“ i to aż taką wysoką … nawet przy takiej blastce jaka miałaś Ty…

czytałam historie laski która w 3dpt miała ponad 50 - ale jak się okazało po ovitrelle . W 7dpt wyszła jej 15 i później prawidłowo juz rosła .

trzymam mocne kciuki jak zwykle ✊🏻✊🏻✊🏻❤️
Tak ja wiem, że to żadne potwierdzenie ale chciałam zrobić dziś by mieć co porównać z piątkiem 🤗

Robiłam z linijką 🤣 z linijką i eyelinerem- naprawdę. Jeszcze się zdążyłam z mężem poklocic, że nie umiem odmierzyc i on mi powiedział jak 🤣
Słuchaj implantacja to proces od zakończenia procesu mija 24h i rusza produkcja hcg. W 3dpt bety jeszcze nie ma. Najwcześniej można ja zarejestrować 5dpt.

reklama
Słuchaj implantacja to proces od zakończenia procesu mija 24h i rusza produkcja hcg. W 3dpt bety jeszcze nie ma. Najwcześniej można ja zarejestrować 5dpt.
Tak wiem wiem - ja sie broń Boże nie nakrecam, zrobiłam ją po to by móc porównać z piątkiem 😊 i tak szlam na proga i tak...

Do góry