reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ceny tych leków są podobne niestety. Ja już to kiedyś porównywałam, co prawda między szwajcaria a Polska, ale ceny były praktycznie identyczne. Domyślam się, że w Niemczech jest podobnie
Nie mam możliwości refundacji. [emoji45] W Niemczech musze mieć prawnie męża (nie załatwimy tak szybko ślubu, a czekać pół roku albo dłużej nie chce), a w Polsce nie mieszkam od lat i z transgraniczna receptą nie przysługuje mi refundacja w żadnym wypadku.
Myslalam, że mogłabym jednak trochę zaoszczędzić bo koszty są ogromne..
Chociaż menopur 1400 zł to tanio w porównaniu z Niemcami...
EDIT: wyszukałam menopur 75, 10 sztuk kosztuje 350 Euro więc chyba ta sama cena i w de i w pl...

Nie mam możliwości refundacji. [emoji45] W Niemczech musze mieć prawnie męża (nie załatwimy tak szybko ślubu, a czekać pół roku albo dłużej nie chce), a w Polsce nie mieszkam od lat i z transgraniczna receptą nie przysługuje mi refundacja w żadnym wypadku.
EDIT: wyszukałam menopur 75, 10 sztuk kosztuje 350 Euro więc chyba ta sama cena i w de i w pl...
W Hiszpanii tez tyle kosztuje. Mnie ogolnie 10 dni stymulacji (leki) kosztowaly za kazdym razem ok 1800-2000€...

Jesli mowisz i piszesz plynnie po niem.jest steona na ktorej mozna sie zalogowac ,musisz tez podac adres,foto dowodu i mozesz od dziewczyn kupowac leki.Glupie to nie jest bo mozna duzo kasy zaoszczedzic,a nie wiesz ile sie bedziesz bujac z tematem.Juz nie koniecznie leki do stymulacji ,ake progesteron i estradiol bedziesz wciagac jak cukierki nawet jak w ciazy bedziesz.Moze to jest jakas opcja dla Ciebie?

Jesli mowisz i piszesz plynnie po niem.jest steona na ktorej mozna sie zalogowac ,musisz tez podac adres,foto dowodu i mozesz od dziewczyn kupowac leki.Glupie to nie jest bo mozna duzo kasy zaoszczedzic,a nie wiesz ile sie bedziesz bujac z tematem.Juz nie koniecznie leki do stymulacji ,ake progesteron i estradiol bedziesz wciagac jak cukierki nawet jak w ciazy bedziesz.Moze to jest jakas opcja dla Ciebie?

Mówię po niemiecku i chętnie się na tej stronie zaloguje! [emoji1] Podasz mi adres?

reklama
Mówię po niemiecku i chętnie się na tej stronie zaloguje! [emoji1] Podasz mi adres?
www klein-putz.net.
Musisz sie tam najpierw zarejestrowac,dzial o lekach jest zablokowany i musisz napisac do administratora,zeby cie tam odblokowal.Oprocz tego znajdziesz tam wszystko o klinikach,lekarzach,stymulacjach....mi byla bardzo pomoca.

Do góry