reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ceny tych leków są podobne niestety. Ja już to kiedyś porównywałam, co prawda między szwajcaria a Polska, ale ceny były praktycznie identyczne. Domyślam się, że w Niemczech jest podobnie
Nie mam możliwości refundacji. [emoji45] W Niemczech musze mieć prawnie męża (nie załatwimy tak szybko ślubu, a czekać pół roku albo dłużej nie chce), a w Polsce nie mieszkam od lat i z transgraniczna receptą nie przysługuje mi refundacja w żadnym wypadku.
Myslalam, że mogłabym jednak trochę zaoszczędzić bo koszty są ogromne..
Chociaż menopur 1400 zł to tanio w porównaniu z Niemcami...
EDIT: wyszukałam menopur 75, 10 sztuk kosztuje 350 Euro więc chyba ta sama cena i w de i w pl...

Nie mam możliwości refundacji. [emoji45] W Niemczech musze mieć prawnie męża (nie załatwimy tak szybko ślubu, a czekać pół roku albo dłużej nie chce), a w Polsce nie mieszkam od lat i z transgraniczna receptą nie przysługuje mi refundacja w żadnym wypadku.
EDIT: wyszukałam menopur 75, 10 sztuk kosztuje 350 Euro więc chyba ta sama cena i w de i w pl...
W Hiszpanii tez tyle kosztuje. Mnie ogolnie 10 dni stymulacji (leki) kosztowaly za kazdym razem ok 1800-2000€...

Jesli mowisz i piszesz plynnie po niem.jest steona na ktorej mozna sie zalogowac ,musisz tez podac adres,foto dowodu i mozesz od dziewczyn kupowac leki.Glupie to nie jest bo mozna duzo kasy zaoszczedzic,a nie wiesz ile sie bedziesz bujac z tematem.Juz nie koniecznie leki do stymulacji ,ake progesteron i estradiol bedziesz wciagac jak cukierki nawet jak w ciazy bedziesz.Moze to jest jakas opcja dla Ciebie?

Jesli mowisz i piszesz plynnie po niem.jest steona na ktorej mozna sie zalogowac ,musisz tez podac adres,foto dowodu i mozesz od dziewczyn kupowac leki.Glupie to nie jest bo mozna duzo kasy zaoszczedzic,a nie wiesz ile sie bedziesz bujac z tematem.Juz nie koniecznie leki do stymulacji ,ake progesteron i estradiol bedziesz wciagac jak cukierki nawet jak w ciazy bedziesz.Moze to jest jakas opcja dla Ciebie?

Mówię po niemiecku i chętnie się na tej stronie zaloguje! [emoji1] Podasz mi adres?

reklama
Mówię po niemiecku i chętnie się na tej stronie zaloguje! [emoji1] Podasz mi adres?
www klein-putz.net.
Musisz sie tam najpierw zarejestrowac,dzial o lekach jest zablokowany i musisz napisac do administratora,zeby cie tam odblokowal.Oprocz tego znajdziesz tam wszystko o klinikach,lekarzach,stymulacjach....mi byla bardzo pomoca.

Do góry