Tak, dają receptę na RelaniumDziewczyny czy Invi.cta daje receptę na relanium?
Ostatnio nawet znajomy lekarz odmówił mi wystawienia recepty i nie wiem, gdzie mogę sobie załatwić na przyszłość
reklama
Udany to zdecydowanie, ale nie ostatni [emoji3526] tam kilku mocnych zawodników czeka [emoji3059]@fredka84 kochana trzymam ogromne kciuki żeby zadzwonili z dobrymi wiadomościami i oby to już był ostatni i udany transfer [emoji110][emoji8][emoji3590]
To jest trudne pytanie bo artykuły które kiedyś czytałam się wykluczają nawzajem. I moim zdaniem były niewystarczające, żeby coś jasno stwierdzić.Kate_p7 a co Ty myslisz o tej teorii ze jak sie podaje dwa zarodki niezbadane genetycznie i jeden z nich jest z wada (tak moze byc, ale to niewiadoma) to odsetek implantacji spada? Takie badania ktos prowadzil. W takiej sytuacji chyba nie warto podawac wiecej niz jednego zarodka? Pytam bo u mnie raczej bedzie podany wiecej niz jeden zarodek i na 3 ktore mamy z tej stymulacji pewnie bedzie dobrze jak 1 bedzie zdrowy genetycznie....
z drugiej strony tam sa tez opisane badania ze era test raz ma znaczenie a w innych badaniach kompletnie nie ma jak to badania...
Jest teoria, ze podanie dwóch zarodków jeden słaby drugi dobry może złe wpływać na implantację. Natomiast dwóch podobnych już nie..Z drugiej strony to jest tylko kilka badań i chyba nie bylo PGS, wiec to sucha teoria. Generalnie podaje się jeden zarodek po PGS chyba, ze boimy się ze z endometrium może coś być nie tak w sensie zaawansowany wiek. Zatem nie ma grupy porównawczej.
Ja myśle, ze raczej nie powinno to wpływać, bo nie kładziemy obok siebie zarodków i one tak „leżą” tylko rolują sobie po endometrium, żeby znaleźć dobre miejsce. Dlatego jedna z córek jest na ścianie przedniej druga na tylnej ścianie macicy. Myśle, ze może być odwrotnie słabsze zarodki które mają upośledzony mechanizm implantacji podane razem mogą mieć, niższy współczynnik implantacji bo nie są aż. Tak „turystyczne” :-) No, ale podawane są dwa słabe zarodki i są bliźniaki. Poza tym nawet zdrowe zarodki się nie inplantują podane pojedynczo. Tu musi chodzic o coś innego. I jeszcze jedno jest duzo publikacji i starych statystyk gdzie podawano po 3- 4 zarodki 3 dniowe i były bliźniaki albo trojaczki :-) i przez to jest nacisk na blastocysty bo maja 2x większy współczynnik implantacji. Czyli podany dwa a nie cztery...
Miód na me serce [emoji3590][emoji3590][emoji3590]Jadę na transfer [emoji3590]. Ciągle są 4 zarodki i embriolożka mowi że się wszystkie ładnie rozwijają [emoji3590]
No super!!! To czekamy na betę :-) dobre zarodki muszą być. Jak jeszcze wszystkie dojdą do blastki to chyba spisała się lekarka i ofkorz Ty:-)Jadę na transfer . Ciągle są 4 zarodki i embriolożka mowi że się wszystkie ładnie rozwijają
nieagatka
Fanka BB :)
Nie, 600. 6x 100. Moj progesteron to progefik.Chyba miałaś 800 mg bo to standard.
No i masz szczęście że na standardowej dawce masz poziom ok .
I tak zdaje sobie dprawe, bo jak mowie, jikt mi poziomu nie badal, albo przynajmniej nic ki na ten temat nie wiadomo. Bo w trakcie procefury jedyne co mialam zlecane to estradiol.
@Gonia0605 jak tam pęcherz?
Gonia0605
Fanka BB :)
Byłam w klinice, rozmawiałam z lekarzem. Zawiozłam próbki moczu do badania. Kazał mi na razie wziąć furaginę, dużo pić. Powiedział, że to też może być podrażnienie od leków, ale nie sądzę... Zakładam ciepłe skarpety, robię zapas herbatki z pokrzywy czy rumianku i czekam cierpliwie...Dzięki że napisalas, my tutaj jak gapy czekamy.
@Gonia0605 jak sytuacja na froncie.
Pęcherz niestety ciągle czuję @mona993
G
gość2502
Gość
A ja jestem już po wizycie w labo 3dpt, zrobiłam betę i proga, później ide w piątek. Stresa mam o ten progesteron ale wyniki po 17 dopiero mają byc...
reklama
No tak czyli ryzyk fizykTo jest trudne pytanie bo artykuły które kiedyś czytałam się wykluczają nawzajem. I moim zdaniem były niewystarczające, żeby coś jasno stwierdzić.
Jest teoria, ze podanie dwóch zarodków jeden słaby drugi dobry może złe wpływać na implantację. Natomiast dwóch podobnych już nie..Z drugiej strony to jest tylko kilka badań i chyba nie bylo PGS, wiec to sucha teoria. Generalnie podaje się jeden zarodek po PGS chyba, ze boimy się ze z endometrium może coś być nie tak w sensie zaawansowany wiek. Zatem nie ma grupy porównawczej.
Ja myśle, ze raczej nie powinno to wpływać, bo nie kładziemy obok siebie zarodków i one tak „leżą” tylko rolują sobie po endometrium, żeby znaleźć dobre miejsce. Dlatego jedna z córek jest na ścianie przedniej druga na tylnej ścianie macicy. Myśle, ze może być odwrotnie słabsze zarodki które mają upośledzony mechanizm implantacji podane razem mogą mieć, niższy współczynnik implantacji bo nie są aż. Tak „turystyczne” :-) No, ale podawane są dwa słabe zarodki i są bliźniaki. Poza tym nawet zdrowe zarodki się nie inplantują podane pojedynczo. Tu musi chodzic o coś innego. I jeszcze jedno jest duzo publikacji i starych statystyk gdzie podawano po 3- 4 zarodki 3 dniowe i były bliźniaki albo trojaczki :-) i przez to jest nacisk na blastocysty bo maja 2x większy współczynnik implantacji. Czyli podany dwa a nie cztery...
Podziel się: