reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Aaaa ok... No to ja wolę swój szew przy którym nie ma żadnego rozwarcia 😜 Ale serio ktoś mi opowiadał o lekarce która do zmierzenia szyjki na wizycie zdejmowała krążek a po zmierzeniu zakładała na nowo.. To mówi być męczarnia dopiero 😞
oj słyszałam już różne historie. Część lekarzy wyjmuje krążek , czyści i zakłada ponownie. U mnie też było widać pęcherz płodowy przez krążek i już do końca ciazy nikt nie mierzył szyjki.
Kurcze jak ten czas szybko leci, u Ciebie już 26 tc. Super , krok milowy to 30-32 tc. Potem 34 tc i myślę, że to już super tydzień.

ale tak literalnie? non stop czy gdzieś cokolwiek się poruszasz? no i w jakich pozycjach? bo podobno pollezaco polsiedzaco to nie za ok czytałam. ?
Dosłownie a wyjście do łazienki i wizyty lekarskie, no od kilku tygodni czasem do kuchni co kilka dni 😉 Nie kumam ale dlaczego niby źle na pół siedząco czy leżąco. Od poniedziałku zaczęłam pracować z łóżka właśnie czasem na pół siedząco i nawet mój lekarz mówił że tak będzie dobrze, byle nie siedzieć dłużej bo to naciska na szew

oj słyszałam już różne historie. Część lekarzy wyjmuje krążek , czyści i zakłada ponownie. U mnie też było widać pęcherz płodowy przez krążek i już do końca ciazy nikt nie mierzył szyjki.
Kurcze jak ten czas szybko leci, u Ciebie już 26 tc. Super , krok milowy to 30-32 tc. Potem 34 tc i myślę, że to już super tydzień.
No mój lekarz mi powiedział że mogę głęboko odetchnac po 28 tygodniu ;) Pewnie dlatego że mam szew po wtedy inaczej wszystko postępuje

Mnie zdieli krążek Wczoraj W tym 2 szpital i w 1 nie pozwoliłam.
Tylko on był już totalnie z boku nie trzymając nic .....
Jak wyjeła to był pełen resztek progesteronu fujjjj błoto normalnie -pełen

Ale ja juz ledwo chodze😥O spaniu nie wspomne🥴 Niech juz wychodzi bo tu wszyscy na nia czekaja a zwlaszcza moj maz😁
No ja tez ledwo chodzę, dzisiaj znowu niewyspana, bo co godzine budzę się na siusiu i to z takim spidem się turlam z łóżka ze ho ho :-) A mój mąż robi mi zdjęcia brzucha do rekordu ginesa. Posiedzę z 30-40 min i lecę do łazienki bo dzieci mi naciskają na szyje. Ostatnio z helikoptera mnie podnosiła ginekolog taki ze mnie wieloryb:-( u Ciebie jeszcze kilka dni a u mnie kilka tygodni.

O cholera.. To dobrze że tyle wytrwałas jednak skoro krążek nie chciał na miejscu siedzieć.
Szyjka chciała i zniknęła od 2 dni myślę....
Zaskakujące jest to że to ten sam scenariusz co w 1 ciąży.
34 tc Szyjka 15 mm - bez krążka 35 szyjki brak rozwarcie 2 cm .... tylko na szpital trafiłam już z pęknietym workiem

reklama
No ja tez ledwo chodzę, dzisiaj znowu niewyspana, bo co godzine budzę się na siusiu i to z takim spidem się turlam z łóżka ze ho ho :-) A mój mąż robi mi zdjęcia brzucha do rekordu ginesa. Posiedzę z 30-40 min i lecę do łazienki bo dzieci mi naciskają na szyje. Ostatnio z helikoptera mnie podnosiła ginekolog taki ze mnie wieloryb:-( u Ciebie jeszcze kilka dni a u mnie kilka tygodni.
Kurde ja w nocy chodzę raz ....
Ok 22 przed spaniem potem 2 w nocy i ok 7 rano .
W dzień pije dużo więc co godzinę Ale w nocy to się Spi 😁

Do góry