reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Aaaa ok... No to ja wolę swój szew przy którym nie ma żadnego rozwarcia 😜 Ale serio ktoś mi opowiadał o lekarce która do zmierzenia szyjki na wizycie zdejmowała krążek a po zmierzeniu zakładała na nowo.. To mówi być męczarnia dopiero 😞
oj słyszałam już różne historie. Część lekarzy wyjmuje krążek , czyści i zakłada ponownie. U mnie też było widać pęcherz płodowy przez krążek i już do końca ciazy nikt nie mierzył szyjki.
Kurcze jak ten czas szybko leci, u Ciebie już 26 tc. Super , krok milowy to 30-32 tc. Potem 34 tc i myślę, że to już super tydzień.

ale tak literalnie? non stop czy gdzieś cokolwiek się poruszasz? no i w jakich pozycjach? bo podobno pollezaco polsiedzaco to nie za ok czytałam. ?
Dosłownie a wyjście do łazienki i wizyty lekarskie, no od kilku tygodni czasem do kuchni co kilka dni 😉 Nie kumam ale dlaczego niby źle na pół siedząco czy leżąco. Od poniedziałku zaczęłam pracować z łóżka właśnie czasem na pół siedząco i nawet mój lekarz mówił że tak będzie dobrze, byle nie siedzieć dłużej bo to naciska na szew

oj słyszałam już różne historie. Część lekarzy wyjmuje krążek , czyści i zakłada ponownie. U mnie też było widać pęcherz płodowy przez krążek i już do końca ciazy nikt nie mierzył szyjki.
Kurcze jak ten czas szybko leci, u Ciebie już 26 tc. Super , krok milowy to 30-32 tc. Potem 34 tc i myślę, że to już super tydzień.
No mój lekarz mi powiedział że mogę głęboko odetchnac po 28 tygodniu ;) Pewnie dlatego że mam szew po wtedy inaczej wszystko postępuje

Mnie zdieli krążek Wczoraj W tym 2 szpital i w 1 nie pozwoliłam.
Tylko on był już totalnie z boku nie trzymając nic .....
Jak wyjeła to był pełen resztek progesteronu fujjjj błoto normalnie -pełen

Ale ja juz ledwo chodze😥O spaniu nie wspomne🥴 Niech juz wychodzi bo tu wszyscy na nia czekaja a zwlaszcza moj maz😁
No ja tez ledwo chodzę, dzisiaj znowu niewyspana, bo co godzine budzę się na siusiu i to z takim spidem się turlam z łóżka ze ho ho :-) A mój mąż robi mi zdjęcia brzucha do rekordu ginesa. Posiedzę z 30-40 min i lecę do łazienki bo dzieci mi naciskają na szyje. Ostatnio z helikoptera mnie podnosiła ginekolog taki ze mnie wieloryb:-( u Ciebie jeszcze kilka dni a u mnie kilka tygodni.

O cholera.. To dobrze że tyle wytrwałas jednak skoro krążek nie chciał na miejscu siedzieć.
Szyjka chciała i zniknęła od 2 dni myślę....
Zaskakujące jest to że to ten sam scenariusz co w 1 ciąży.
34 tc Szyjka 15 mm - bez krążka 35 szyjki brak rozwarcie 2 cm .... tylko na szpital trafiłam już z pęknietym workiem

reklama
No ja tez ledwo chodzę, dzisiaj znowu niewyspana, bo co godzine budzę się na siusiu i to z takim spidem się turlam z łóżka ze ho ho :-) A mój mąż robi mi zdjęcia brzucha do rekordu ginesa. Posiedzę z 30-40 min i lecę do łazienki bo dzieci mi naciskają na szyje. Ostatnio z helikoptera mnie podnosiła ginekolog taki ze mnie wieloryb:-( u Ciebie jeszcze kilka dni a u mnie kilka tygodni.
Kurde ja w nocy chodzę raz ....
Ok 22 przed spaniem potem 2 w nocy i ok 7 rano .
W dzień pije dużo więc co godzinę Ale w nocy to się Spi 😁

Do góry