reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dosłownie a wyjście do łazienki i wizyty lekarskie, no od kilku tygodni czasem do kuchni co kilka dni 😉 Nie kumam ale dlaczego niby źle na pół siedząco czy leżąco. Od poniedziałku zaczęłam pracować z łóżka właśnie czasem na pół siedząco i nawet mój lekarz mówił że tak będzie dobrze, byle nie siedzieć dłużej bo to naciska na szew
Ja tylko na necie czytałam, bo byłam w szoku o swojej nie wypytalam o wszystko. A ona mi zalecila oszczedzajacy tryb zycia, z możliwością poruszania się po domu trochę i generalnie gdzieś pojechać do znajomych i tam odpoczywać też,ale nie łazić na spacery itp. W necie wycztalam ze to tez jakos naciska, no ale na logike naciska z mniejszą siłą bo grawitacja działa w dół.

reklama
No cóż wykaż się kreatywnością :-) tylko nie jakoś bardzo, żeby Ci oddziału nie zmienili z położniczego na ten co w białe kaftany wrzucają 🤣🤣
Dali mi już biali kaftan....narazie dla niepoznaki w niebieskie małe kropeczki 🤣😂🤣😂 Screenshot_20210605-144154_Gallery.jpg

Kurde ja w nocy chodzę raz ....
Ok 22 przed spaniem potem 2 w nocy i ok 7 rano .
W dzień pije dużo więc co godzinę Ale w nocy to się Spi 😁
Powiedz to mojemu pęcherzowi :-) ja czuje się jak wieloryb jeszcze w nocy zejść z tego łóżka ehhh. Materac do kibla sobie zaniosę albo do przedpokoju :-) jeszcze leżę teraz bo tez straszą szpitalem. U mnie 30tc się zaczął w zeszłym tyg 25mm szyja. Jak się skróci to na oddział zatem grzecznie leżę do kontroli do 10.06 :-) no jestem kuwa jak aniołek. Jeszcze waga mi rośnie kosmicznie już 72kg. Tyle to ja nawet z synem pod koniec ciąży nie miałam. No jem dużo, no ale nie tyle co mała orka! A rozrastam się jak zaraza...

Dali mi już biali kaftan....narazie dla niepoznaki w niebieskie małe kropeczki 🤣😂🤣😂Zobacz załącznik 1279280
To jest znak! Ja Ci mówię oni już Ci miejsce szykują - wiesz gdzie:-) tak dali sukieneczkę, żebyś się nie rozróżniała od innych wybitnych pacjentów. Ale nic się nie martw tam dają cudowne tabletki :-) jak coś to chowaj po kieszeniach to się dogadamy ;-)

Dosłownie a wyjście do łazienki i wizyty lekarskie, no od kilku tygodni czasem do kuchni co kilka dni 😉 Nie kumam ale dlaczego niby źle na pół siedząco czy leżąco. Od poniedziałku zaczęłam pracować z łóżka właśnie czasem na pół siedząco i nawet mój lekarz mówił że tak będzie dobrze, byle nie siedzieć dłużej bo to naciska na szew
Oj Aduś, ty to się namęczysz, ale wszystko zostanie ci wynagrodzone 🥰. Niech synuś jeszcze grzecznie posiedzeni a potem odbijesz sobie to leżenie ❤

jest to pocieszające 😘 bo jestem z lekka obsrana i większość czasu leżę choć mnie strzela.

ale lezalas? miałaś pessar i lub luteine? bo mi nic A nic nie dala...magnes tylko biore
Nic nie mialam.Nawet zalecen zeby lezec.Jak wrocilam od lekarza z ta informacja to tylko spakowalam walizke ktora stoi juz 3 tygodnie😅 Na kolejnej wizycie lekarz powiedzial ze szyjka ok.2cm ale wszystko pozamykane.Kolejna wizyta 11.06.
Teraz leze bo jest mi po prostu ciezko juz.Chociaz i lezec niewygodnie bola mnie zebra i lapia skurcze.

Powiedz to mojemu pęcherzowi :-) ja czuje się jak wieloryb jeszcze w nocy zejść z tego łóżka ehhh. Materac do kibla sobie zaniosę albo do przedpokoju :-) jeszcze leżę teraz bo tez straszą szpitalem. U mnie 30tc się zaczął w zeszłym tyg 25mm szyja. Jak się skróci to na oddział zatem grzecznie leżę do kontroli do 10.06 :-) no jestem kuwa jak aniołek. Jeszcze waga mi rośnie kosmicznie już 72kg. Tyle to ja nawet z synem pod koniec ciąży nie miałam. No jem dużo, no ale nie tyle co mała orka! A rozrastam się jak zaraza...
Hi hi
U mnie ba odwrót w Marcelina 18+ I wydawało mi się że jjem mało 😉 potem przeszłam sobie na dietę doszłam do swoich 53 kg i w ciąży dołożyłem tylko 1 posiłek- owoce i duża pączków 🤣😂🤣😂🤣😂 no i do poniedziałku +10 było
U mnie na starcie szyjka miała 25 mm w 16 tc .....

Ja tylko na necie czytałam, bo byłam w szoku o swojej nie wypytalam o wszystko. A ona mi zalecila oszczedzajacy tryb zycia, z możliwością poruszania się po domu trochę i generalnie gdzieś pojechać do znajomych i tam odpoczywać też,ale nie łazić na spacery itp. W necie wycztalam ze to tez jakos naciska, no ale na logike naciska z mniejszą siłą bo grawitacja działa w dół.
ja przez całe trzy miesiące nie siadałam wcale! Nie wiem dlaczego ale miałam straszną fobię na tym tle. Jak szłam do diabetologa do dyżurki zawsze na stojąco, na koniec żartowały "a to ta Pani która nie siada". Głównie leżałam na bokach.

Hi hi
U mnie ba odwrót w Marcelina 18+ I wydawało mi się że jjem mało 😉 potem przeszłam sobie na dietę doszłam do swoich 53 kg i w ciąży dołożyłem tylko 1 posiłek- owoce i duża pączków 🤣😂🤣😂🤣😂 no i do poniedziałku +10 było
U mnie na starcie szyjka miała 25 mm w 16 tc .....
Wiesz co ja myśle, ze z tą szyjką to jak z penisem. Nie ważne jakiej jest długości ważne, żeby dał rade🤣🤣Wybacz, ale humor mam przedni :-)

reklama
To jest znak! Ja Ci mówię oni już Ci miejsce szykują - wiesz gdzie:-) tak dali sukieneczkę, żebyś się nie rozróżniała od innych wybitnych pacjentów. Ale nic się nie martw tam dają cudowne tabletki :-) jak coś to chowaj po kieszeniach to się dogadamy ;-)
Mam diazepan 5 mg w kieszeni kocham go 😁 u mnie działa rewelacyjnie na nadkurczliwosc macicy .
Bo mi brzuch od 32 tc potrafił stanąć i stać 6 h .....
Po diazepanie na noc puszczal na ok 3- 4 dni
Zjadłem że 4 pod koniec ciąży i mam prawie całe pudełko także ten tego 😉

Do góry