reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Wiem, ze zmienilas klinike, ale kadra w większości ta sama, no i klinika nowa, mimo ze to Bocian... Nie wiem, tak jakos zawsze mam w głowie chocby Ewunke, ktora przy ostatniej stymulacji postawila na ekspertow. 3 stymulacje nie daly nic, zero efektow, a z tej jednej ostatniej bedzie zaraz miec druga corke.
Bo ktos inaczej podszedl, pokminil i znalazl klucz.
Ja nie chce Cię denerwować czy cos, życzę Ci jak najlepiej. Po prostu tak jakos wysaje mi się dziwne, ze tyle blastek mialas wcześniej, a teraz taka kaszana. To wygląda na blad kliniki, bo odstwpu między stymulacjami a tak duzego nie ma, nie?
Zgadzam się w 100% klinika krzak i ciężko przypadek nie idą w parze .
Zanim wybrałam kolejna klinika byłam chyba w 10 ....
Mąż już się "śmiał " że ta lekarka z dziś nie podobała mi się bo zamiast przeczytać moje papiery w 10 minut czytała 9 ....
Ja miałam już tam jakaś wiedzę...... I swój plan , swoje wymagania .
Miałam za saba 3 stymulacjie 1 ciążę biochemiczna , 10 cm torbiel potrzebujaca konsultacji onkologa ,2 operacjie po drodze....
No i znalazłam lekarza Polaka który wpadł mi w oko 😉I czułam że z nim się dogadam.
No i miałam z nim 3 transfery ( 4 zarodki ) i 2 ciążę.
Marcelina ma 3 i pol roku A jej siostra w poniedziałek miała 34+1 I 2556 g .
Mam planowo cesarke na 37+1 - 21.06 i bedzie robil ja ten sam lekarz co transfer .
Tak sobie zartujemy że jak ja wsadził to niech teraz wyjmije.....

Ostatnia edycja:
reklama
@fredka84 to historia dla ciebie bo ponoć masz "mało" jajek 😉
U mnie już zbyt dużo dobrych zarodków nie dało ciąży więc dlaczego ma mnie cieszyć tak lipna ilość moich jajek?
Już tyle razy to miał być właśnie "ten" zarodek...
Mała Mi, nie przegadasz mnie😜. Jedyne co mnie cieszy to ten accofil

Bardzo mi przykro, że tak Cie potraktowali... To ja napisałam aby pojechać na SOR 😔 ale mogłoby się to różnie potoczyć... To jest bardzo przykre i nieludzkie... Kogo to obchodzi jak się udaje zajść w ciążę!! Życie to życie!!
Kochana Dziekuje lecz teraz po tym ja mam tylko twardszą d....
A ja wyraziłam swoją opinię bo nie zawsze wybranie się na SOR lub IP to rozkosz

noo, tez bym sie mega wkurwila. czlowiek placi podatki i jak potrzebuje to nie moze sie doprosic pomocy:/ wogole co tp za tekst czy inaczej sie nie da, chyba dla wlasnej przyjemjosci nie wydajesz takiej kasy na invitro tylko dlatego ze nie masz wyboru innego. a nie kazdy chcr adoptowac tylko chce kiec swoje biologiczne dziecko i kurczr masz do tego prawo a nie zeby jeszcze jakis pacan ocenial. mega sie wkurzam na takie sytuacje, oby wiecej ani Tobie ani zadnej z nas sie to nie przydarzylo
Oby 🙏
Nikomu tego nie życzę
Ale tak jest Ci co mają pomagać ratować ...jeszcze krytykuja

Ale jazda. Lekarz na IP mnie pyta czy mam jakies dokumenty potwierdzające ciążę. Jakieś usg gdzie widać ten pecherzyk niby 8 mm. Bo On tu nic nie widzi. Więc może rzeczywiście to byc ciąża biochemiczna. I że jesr jakiś maly krwiaczek. I że wcale dużo nie krwawie. No a że mam grupe krwi minusową to mnie moze przyjac na oddzial żeby sprawdzić czy nie ma konfliktu serologicznego. Bo przy plusowej to moglabym isc do domu. A przy okazji jak mnie przyjma to beda dwa razy dziennie badac bete. I teraz najlepsze. Przed przyjęciem do szpitala musi mi zrobić podstawowy test na antygen na covid i teścik wyszedł pozytywny. Więc teraz czekam w izolatce aż ktoś mi zrobi pełny test na Covid.
Też tak miałam na USG była plamka i nic więcej 😥może jednak jeszcze coś się zmieni kochana ✊✊✊a z tym testem to też jazda współczuję 😔

U mnie już zbyt dużo dobrych zarodków nie dało ciąży więc dlaczego ma mnie cieszyć tak lipna ilość moich jajek?
Rozumiem cię doskonale. I tak, niestety nie ma się z czego cieszyć, ale to taka cudna historia, że pomarzyć sobie można.
Powodzenia na punkcji ✊✊✊, ja ostatnio tyram jak wół i nawet nie mam jak zajrzeć na forum do wieczora

Fredka też będziesz miała acofil w jakich dawkach ? Co ile dni i do jakiego czasu ?

reklama
Do góry