G
gość2502
Gość
Nie mam pojęcia ale zaraz Wam wkleje tylko znajdę co napisałaCooo??? A statystyki??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie mam pojęcia ale zaraz Wam wkleje tylko znajdę co napisałaCooo??? A statystyki??
Mnie ominął ten test u mnie w klinice da się zrobić samą receptywnosc - jedno badanie za ok. 900zl. Jednak Era jest lepsza więcej mówi, ale to jest bardzo drogi test 4tys to standardowa cena. To niech dziewczyny opowiedzą co miały robione...@kate_p7 a powiedz mi proszę jeszcze czy ten test wykonuje się raz czy kilka razy ... U mnie w klinice znalazłam że robiona za 4 tysiące ale wyczytałam coś takiego ... Tzn. że 3 razy jest robiony i za każdym razem 4 tysiące ??
Widać ciężko przechodzisz biedna2 pozostałe zarodki to 4AA i 4 AB wszystkie z 5 doby. Dostałam teraz acard ale dużo przed transferem go miałam brać . Zresztą dalej biorę ... I pół tabletki metypredu ... Nie wiem jaki będzie dalszy plan zemną ... Może stanie się cud i beta zacznie rosnąc znów ... Sama w to nie wierzę na jutro umówiłam się do lekarza aby dał mi skierowanie na dalsze badania bo ponoć po 3 poronieniu mi się należą ... Zobaczymy ... Na razie mam mętlik w głowie ... Skoro kolejny raz beta ruszyła to znakiem tego może jeszcze się udać ... Boje się ... O kasę mam się nie martwić ... Rodzina pomoże ... Nie wiem czy warto iść za ciosem i kolejny raz podejść do transferu czy odczekać ... Teraz już nie ma bata na 2 tygodnie idę na zwolnienie jak za pierwszym razem i w nosie mam wszystko . Boje się że znów się nie uda ... Teraz chyba tylko to mnie powstrzymuje ... Kasa się znalazła ale doszedł lek
Tam na instagramie pisze, ze są ciąże z tych zarodków. A to już wiemy :-) nie jest to kolorowe... ale warto bo mają szanse. Masz tu link ze statystykami innego embriologa:Cooo??? A statystyki??
I sok z kiszonych burakówNa mnie działa sok z kapusty kiszonej wypity na czczo... Szklanka soku dość szybko i po godzinie bez problemu toaleta...
Fredka a jakie ty te pozostałe pęcherzyki masz? 3 większe a co dalej. Te mogą jeszcze trochę wytrzymać tylko kwestia tego jak długo trzeba by hodować pozostałeTo na żywca miałaś . Ja miałam scratching na żywca i kuwa mega bolało. Wiłam się na fotelu jak zaskroniec . Nigdy więcej
Ja już dziś gorączki nie mam, więc to pewnie od słońca było. Tylko katar mam, taki zielonkawy
A tak się zastanawiam, czy te moje trzy większe pęcherzyki co miały po 19-20 przez to przeciągnięcie stymulacji nie będą już do dupy???
Powiedziała tylko że jest kilka poniżej 15mm. Ze od ostatniego podglądu bardzo nierówno urosły, bo 3 wyszły przed szereg a reszta zwolniłaFredka a jakie ty te pozostałe pęcherzyki masz? 3 większe a co dalej. Te mogą jeszcze trochę wytrzymać tylko kwestia tego jak długo trzeba by hodować pozostałe
Kurde u mnie też tak zawsze było że różnej wielkości. A może twoja klinika robi IVM czyli dojrzewają komórki w labie. Ciężko coś doradzić, ja osobiście chciałabym wiedzieć dokładnie jaki rozmiar mają pozostałe komórki i ile ich jest, bo może warto poświęcić te największe żeby dojrzeć pozostałePowiedziała tylko że jest kilka poniżej 15mm. Ze od ostatniego podglądu bardzo nierówno urosły, bo 3 wyszły przed szereg a reszta zwolniła
A tak zapytam pod siebie... Czy relanium przed transferem jest w porządku? W sensie wzielabym sobie na stresa... Tylko nie wiem czy można.Mnie ominął ten test u mnie w klinice da się zrobić samą receptywnosc - jedno badanie za ok. 900zl. Jednak Era jest lepsza więcej mówi, ale to jest bardzo drogi test 4tys to standardowa cena. To niech dziewczyny opowiedzą co miały robione...
Cykl stymulowany to taki, gdzie dostajesz małe dawki hormonow, żeby rosły pecherzyki 1-2 i potem pregnyl na pęknięcie i 5 dni po transfer. Są kobiety które nie zachodzą w cyklach „estrogenowych” gdzie dostajesz estrofem, nie ma owulacji itp.
A na cyklach naturalnych - naturalnie występująca owulacja już tak. Tylko nie chce im się monitorować co 2-3 kiedy ty te owulacje będziesz mieć. To robią coś w rodzaju mikrostymulacji bez punkcji. Jest pęknięcie pęcherzyka, pęcherzyk zoltkowy który produkuje progesteron i estradiol ładnie rośnie, tam może być inna ekspresja molekul itp.
Poza tym nie zawsze jest kolorowo, ze 3 transfery i ciąża. Ja z synem miałam 3 transfery, właściwie to jedna blastka i urodzenie, bo reszta kiepska. A potem 5 zarodków i nic. Czasem tez klinika jest istotna. Jeżeli transfer jest złe zrobiony to zarodek ma problem z implantacją bo podrażnione endometrium powoduje skurcze. Może warto zrobić UMA test albo do transferu atosiban tez testu. Progesteron tez ma właściwości przeciwskurczowe. Najlepiej badać. 6dpt hcg i progesteron. Wiesz czy on nie jest za niski, bo może źle wchłaniasz progesteron i jest za niski. Dlatego robi się weryfikacje. I 6 dpt wysokość bety świadczy o tym czy zarodek ma duże szanse rozwojowe. I ewentualne spadki mówią, ze coś idzie nie tak... i beta np. Spada. A jak od początku jest niska to miał problem z implantacją....A Ty nie badasz tak wcześnie bety tylko 14dpt to już nie ma znaczenia jaka ona jest. Kolejna opcja ty bierzesz coś na uspokojenie po transferach..?! Bo masz taki rollercoaster emocjonalny, ze to może wpływać na implantację. Jeżeli jesteś w wiecznym pobudzeniu i takim ogromnym leku to organizm odcina podstawowe funkcje, żeby przeżyć i wywala tez andrenaline itp. Trudno zajść w ciąże gdy organizm zbiera energię obniżając metabolizm itp... bo jest w stanie zagrożenia. Moim zdaniem relanium powinno być u Ciebie standardem. A później techniki relaksacyjne, masarze i być może terapia... Nie ma co ukrywać - dawca to nie jest spełnienie marzen, in vitro tez nie :-(
Robiłam 2 razy więc raczej to nie błąd, co więcej ilość AFC odpowiada wysokości AMH. Moja odpowiedź na stymulację również... Będę teraz powtarza AMH w czerwcu lub lipcu zobaczymy czy jakoś drastycznie spadłoA tak swoją drogą ciekawe... bo FSH zamiennie jest używane do diagnozowania kończącej się rezerwy. I u ciebie w normie... moze powtórz AMH :-) bo jakiś błąd. Albo jesteś bardzo wyjątkowa :-)