reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Histeroskopie miałam robiona na samym początku nim podeszłam do in vitro . U nas czynnik męski , korzystamy z dawcy . Mutacje mthfr robiłam wyszła mi jedna skąd ten acard ... Hematolog nie widział wskazań do heparyny ... Test era co to takiego ?? [emoji848] Z tego wszystkiego tylko tego testu nie miałam robionego ....
Test era (biopsja endometrium) pozwoli Ci ocenić okno implantacyjne co w Twoim przypadku byłoby sensownym badaniem.
Również uważam, że powinnaś poszerzyć diagnostykę kochana.

Dzięki!!
Juz po, myslalam ze sie ze.ram, poza wyklinaniem i machaniem nogami😂 no poznali mnie dzis z nowej strony😂
Taki bol - aspirowali endometrium i bol od samego momentu startu, wlozenia tego czegos, przez zasysanie. Dramat, mogliby chociaz uprzedzic ze to tak boli😂
Ale juz po, mozna to tez uznac za porzadny scratching, wiec juz nie robie wlewu domacicznego z accofilu.
Transfer za miesiac! Ale szanse oczywiscie z zarodkami 4BC, 3BC, 3BC sa niewielkie... ale jakies sa.
takze Fredzia - GOTOWE NA WSZYSTKO?!?
Ty jutro monitoring i decyzja prawda??✊🏻✊🏻✊🏻💪🏻💪🏻💪🏻
Na isnagramie embriolog mówi, że z takich zarodków jej zdaniem jest najwięcej ciąż 🤗

Dziękuję za odpowiedź - przynajmniej mi ulżyło, że nie tylko ja wariuję. Masz racje teraz martwię się o serduszko, nie śpię po nocach. Cały czas chodzę i myślę czy aby na pewno dalej coś mnie boli, itd. Dramat :(
Musisz się uspokoić bo narobisz więcej biedy niż to warte serio, jesteś w ciąży dziewczyno ❤❤ zrobiłaś co mogłaś teraz nic tylko się cieszyć, pewnych rzeczy nie przeskoczysz a po co pogorszyc? Nerwy robią naprawdę dużo złego...

Histeroskopie miałam robiona na samym początku nim podeszłam do in vitro . U nas czynnik męski , korzystamy z dawcy . Mutacje mthfr robiłam wyszła mi jedna skąd ten acard ... Hematolog nie widział wskazań do heparyny ... Test era co to takiego ?? 🤔 Z tego wszystkiego tylko tego testu nie miałam robionego ....
No to pytanie? Bo coś pamietam ze ty masz zawsze duzo komórek :-) korzystacie z dawcy macie 3 zarodki z 10-16 komórek? A ten dawca to dobre te parametry ma? Po odwirowaniu duzo jest ruchem A plemników?
Test Era to test który bada czy w dobrych dniach podają Ci zarodki czy okno implantacyjne jest otwarte, czy odpowiednia ilość progesteronu jest. Droga impreza, ale warto. To z jakieś kliniki :
A ile masz lat? Bo często ładne zarodki powyżej 35 rz wcale nie są zdrowe.

No to pytanie? Bo coś pamietam ze ty masz zawsze duzo komórek :-) korzystacie z dawcy macie 3 zarodki z 10-16 komórek? A ten dawca to dobre te parametry ma? Po odwirowaniu duzo jest ruchem A plemników?
Test Era to test który bada czy w dobrych dniach podają Ci zarodki czy okno implantacyjne jest otwarte, czy odpowiednia ilość progesteronu jest. Droga impreza, ale warto. To z jakieś kliniki :
A ile masz lat? Bo często ładne zarodki powyżej 35 rz wcale nie są zdrowe.
W tym roku 33 lata . No nic jutro znów zrobię betę ... Lekarz kazał znów powtórzyć ... Czekam na @ i jadę do niego co mi zaproponuje ...

Kochana to ekstremalne jak dla mnie i czynność dostosowana do warunków szpitalnych hehe.

Z diety to tak
1. Rano na czczo około 1.5 l wody, do tego sok z wyciśniętej cytryny
2. Do każdego z posiłków warzywa
3. Zupa dwa razy dziennie, zawsze do obiadu i potem jedna szklanka zupy na podwieczorek (przy okazji w zupie mamy porcje warzyw)
4. Na noc jogurt naturalny z kiwi.
W ciągu dnia tuuuzo wody, choć pod wieczór ograniczałam wodę, inaczej latanie na nocne siku gwarantowane.
Leżałam plackiem i naprawdę po trzymaniu się picia i diety nie miałam z tym problemu. Jeszcze przy okazji , pewnie będziesz mieć CC. Rano przed CC zapodaj sobie czopek, ja nie stosowałam ale przed CC bałam się że stresu nie dam rady nic zrobić......potem luz, następnego dnia nie będziesz leciała do toalety, lepiej nic nie napinać zaraz po operacji 😜
O Boziu mnie po SN nie chcieli wypuścić bez zrobienia „2” a odbyt tez miałam szyty:-(
To przed CC tez trzeba coś zrobić? Ja przed ostatnim porodem to miałam odwrotnie.
A jak u Ciebie było po CC? Dziecko zostało z tobą? Dałaś rade się opiekować?

W tym roku 33 lata . No nic jutro znów zrobię betę ... Lekarz kazał znów powtórzyć ... Czekam na @ i jadę do niego co mi zaproponuje ...
To młoda jesteś zarodki ładne. A dawcy robią kariotyp? To zostaje moim zdaniem: ERA, kriotransfer na cyklu stymulowanym ( może nie zachodzisz na sztucznym) i immunologia.

reklama
@kate_p7 a powiedz mi proszę jeszcze czy ten test wykonuje się raz czy kilka razy ... U mnie w klinice znalazłam że robiona za 4 tysiące ale wyczytałam coś takiego ... Tzn. że 3 razy jest robiony i za każdym razem 4 tysiące ??😱

Załączniki

• Screenshot_2021-06-01-11-29-05-400_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-06-01-11-29-05-400_com.android.chrome.jpg
    353,8 KB · Wyświetleń: 59
Do góry