reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Bez spiny ! Jedz kiedy masz ochotę , to nie żadna regułka 💪🤣. To ze zaczniesz jesc kilka dni przed napewno źle na Twój organizm nie wpłynie . Wystarczy po 2-3 plastry dziennie . Wina nie piłam , orzechów nie jadłam , avocado nie lubie 🤷🏼‍♀️ a kropuś jest ❤️ .
No dobra masz rację 😎 wszystko z umiarem i odrobiną szczęścia A będzie dobrze 😅😍🤗

reklama
No właśnie wg publikacji, którą ostatnio @kate_p7 zamieściła, to raczej od dnia transferu ananas...
Ja już nie pamietam jak to jest;-) coś znalazłam to wrzuciłam. Pamietam, ze musi być dojrzały bo niedojrzały powoduje skurcze.. albo na odwrót. Kiedyś duzo obtym bylo na forum. Jest bromelina w tabletkach, ciekawe czy działa tak samo? Bo to o ten enzym chodzi. No, ale ślicznotki moje! Bierzecie taki arsenał, ze ten ananas to chyba nie zmieni waszego życia na lepsze :-))) ja to olałam.

@kate_p7 bo Ty tu znawca jesteś, powiedz mi jak Ty uważasz z tym progesteronem
, przed przyjęciem blastki trzeba brać pelne 5 dni i 6 dnia jest transfer czy 4 dni się bierze proga, a piątego jest transfer? Nurtuje mnie to bardzo.

Ja dostałam 2/3 co 3 dni. To tez zależy od wagi- ja wazę 62 kg. Bałam się tego accofilu na początku ale Sydor wytłumaczył mi, ze to jest czynnik wzrostu, ze my go nawet naturalnie produkujemy w organizmie, on pomaga w formowaniu trofoblastu i cos tam jeszcze. I te ilości co bierzemy są małe w porównaniu do tego co ludzie po chemii na przykład. No i tylko do 12 tygodnia. U mnie póki co zdał robotę a to był moj 6ty transfer ( 5 stymulacja) 😍
Okay to czemu tak strasznie pieprzy wyniki krwi ten accofil?

reklama
Tak mnie zainteresowałaś, ze aż zaczęłam czytać... i znalazłam coś odwrotnego - może dr P ma racje z tym accofilem.
Pregnancy
There are no or limited data from the use of filgrastim in pregnant women. Studies in animals have shown reproductive toxicity. An increased incidence of embryo-loss has been observed in rabbits at high multiples of the clinical exposure and in the presence of maternal toxicity (see section 5.3). There are reports in the literature where the transplacental passage of filgrastim in pregnant women has been demonstrated.
Filgrastim is not recommended during pregnancy.
Nie podali dawek, ale to i tak ryzykowne. To jest ulotka producenta, wiec musza wszystko pisać.
I co teraz? Co robić? Nie godzić się? Mi transfer z filgrastimem dał pierwszy raz w życiu pozytywną betę...

Do góry