reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Kochana Ty miałaś jakieś dodatkowe procedury do transferu?
W sumie chcieliśmy embryo glue .
Mówiliśmy o tym naszej Pani doktor prowadzącej - ta nie zapisała w dokumentach . W drodze na transfer dzwonili z kliniki i przypominam im o kleju a oni ze nic nie wiedza 🙈🤷🏼‍♀️ i jak już dojechałam to powiedzieli ze za późno bo przygotowanie czy coś tam trwa 3h 🤷🏼‍♀️. Oczywiście zjebalam lekarkę a ta „ohhh musiałam nie dopisać“ 😡. Wogole to monitoring robił mi inny lekarz , punkcje i transfer tez - co nie wiem jak w waszym przypadku ale mi się średnio podobało . Nieważne … najważniejsze czy się uda czy nie 💪. Wracając do tematu : nacinać nie ma sensu bo ta blastka 5.1.1 ona już praktycznie wychodzi z otoczki. Ale zawsze lepiej skonsultować to z embriologiem 💪.

reklama
myslalam ze to jak na takie amh to dawki gigant A sie nie udaje... ja od listopada biorę dhea 3x10mg A l-karnityne tak naprawdę od 2 tygodni i koenzym q10.
Mi mimo wysokiej rezerwy dhea kazali brac 3x25mg a kurcze cerę mam jak nastolatka ( tak brzydką:p w pryszczykach) i l- karnityne brałam 2G dziennie do trzech nie dałam rady dojść jak wtedy skóra śmierdzi serio uprać ubrania to dramat. A l- karnityna to często w skorupiakami wiec w dużych dawkach śmierdzisz rybą :-) buehehe a koenzym tez brałam chyba doszłam do 200mg na dobę bo już bałam się o nerki. Jeszcze bym chciała żeby trochę podziałały i wątroba, bo mąż mi na przeszczep nie odda. Nie to, ze by nie chciał tylko się nie nada bo zniszczona 🤣🤣🤣 chociaż może się zdziwię. trzymam kciuki za kolejną stymulację! Do trzech razy sztuka:-)

Chodzi mi, ze raz robią raz nie, zależy jak im się przypomni z tego co widzę, nie mają w kazdej Invikcie procedur tych samych
zależy wszystko od lekarza....W Gdańsku zrobili mi amh w listopadzie i na nim robili stymulację w kwietniu... A przy drugiej robiac hormony na początku w wawie chcieli amh robić, po zapytaniu doktora okazalo sie ze Gdańsk nie robi przed każdą stymulacja amh, a Wawa juz tak. Co klinika to obyczaj

W sumie chcieliśmy embryo glue .
Mówiliśmy o tym naszej Pani doktor prowadzącej - ta nie zapisała w dokumentach . W drodze na transfer dzwonili z kliniki i przypominam im o kleju a oni ze nic nie wiedza 🙈🤷🏼‍♀️ i jak już dojechałam to powiedzieli ze za późno bo przygotowanie czy coś tam trwa 3h 🤷🏼‍♀️. Oczywiście zjebalam lekarkę a ta „ohhh musiałam nie dopisać“ 😡. Wogole to monitoring robił mi inny lekarz , punkcje i transfer tez - co nie wiem jak w waszym przypadku ale mi się średnio podobało . Nieważne … najważniejsze czy się uda czy nie 💪. Wracając do tematu : nacinać nie ma sensu bo ta blastka 5.1.1 ona już praktycznie wychodzi z otoczki. Ale zawsze lepiej skonsultować to z embriologiem 💪.
Dzięki 😍 ale Twoja beta pokazuje, że zaskoczylo nie? 😎
A to oszołom z niej..

Kurde u nas jest tak, że dostajemy umowę i w tej umowie pozaznaczane wszystko co ma byc więc jak by lekarz nie wpisał to skontroluje chociaż on przechyla monitor w naszą stronę i tłumaczy co zaznaczył i tam się składa podpis elektroniczny. Ale do celu... to nie będę raczej brała bo przy 6 i 5 to nie ma sensu z tego co czytam. A jak ma wyjść to wyjdzie sama skoro ma 6 czy 5 z przodu co nie 🤗

Dzięki 😍 ale Twoja beta pokazuje, że zaskoczylo nie? 😎
A to oszołom z niej..

Kurde u nas jest tak, że dostajemy umowę i w tej umowie pozaznaczane wszystko co ma byc więc jak by lekarz nie wpisał to skontroluje chociaż on przechyla monitor w naszą stronę i tłumaczy co zaznaczył i tam się składa podpis elektroniczny. Ale do celu... to nie będę raczej brała bo przy 6 i 5 to nie ma sensu z tego co czytam. A jak ma wyjść to wyjdzie sama skoro ma 6 czy 5 z przodu co nie 🤗
Dokładnie 💪. Póki co Beta rośnie - wszystko w normie - oby tak dalej 🙏🏻🙏🏻🙏. Aaaaa noi ja już kilka dni przed transferem wpierniczalam po 3 plasterki świeżego ananasa i przestałam dopiero z 5 dni temu 🤣 . Trzymam kciuki za transfer ❤️. Maj okazał się cudnym miesiącem dla kilku z nas Ty zacznij dobrą passę w czerwcu 💪✊🏻✊🏻✊🏻

Mi mimo wysokiej rezerwy dhea kazali brac 3x25mg a kurcze cerę mam jak nastolatka ( tak brzydką:p w pryszczykach) i l- karnityne brałam 2G dziennie do trzech nie dałam rady dojść jak wtedy skóra śmierdzi serio uprać ubrania to dramat. A l- karnityna to często w skorupiakami wiec w dużych dawkach śmierdzisz rybą :-) buehehe a koenzym tez brałam chyba doszłam do 200mg na dobę bo już bałam się o nerki. Jeszcze bym chciała żeby trochę podziałały i wątroba, bo mąż mi na przeszczep nie odda. Nie to, ze by nie chciał tylko się nie nada bo zniszczona 🤣🤣🤣 chociaż może się zdziwię. trzymam kciuki za kolejną stymulację! Do trzech razy sztuka:-)
ooo to ciekawe z tą l karnityna... nie widziałam . Ja biorę 1500 jedną dziennie i 200mg koenzymu. Dr mowila tylko ze l karnityna to czesto ppwoduje zaparcia... No a cera generalnie sie zrobiła do dupy... A przede wszystkim plecy - dramat! Nie wiem nawet czy to od supli czy od menopuru....

Dokładnie 💪. Póki co Beta rośnie - wszystko w normie - oby tak dalej 🙏🏻🙏🏻🙏. Aaaaa noi ja już kilka dni przed transferem wpierniczalam po 3 plasterki świeżego ananasa i przestałam dopiero z 5 dni temu 🤣 . Trzymam kciuki za transfer ❤️. Maj okazał się cudnym miesiącem dla kilku z nas Ty zacznij dobrą passę w czerwcu 💪✊🏻✊🏻✊🏻
Bedzie pięknie zobaczysz!

Dobrze, że mi przypomniałaś. Bo mówiłam sobie, że będę jadła i z głowy mi wyleciało o tym ananasie😅🤩😋😙

Jesteś teraz w bocianie? Kiedy zaczynasz?
Już w styczniu stymulację zrobiłam w Bocianie. Bo wcześniej byłam w Vitrolive.
Ja już zaczęłam działać i własnie miałam prosić @Evela.6 o wpisanie do kalendarza, bo chyba na tej ostatniej prostej nie chcę siedzieć sama w krzakach. @Evela.6 weź tam zapisz że w piątek mam podgląd jajców❤️.

Ostatnia edycja:
reklama
Podsumowanie dnia:
- chłop zostawił kartę bankomatową w urządzeniu do płatności kartą w biedronce
- wydałam 600 zł na zastrzyki 3 skromne pudełeczka :D - jednak czuć że na 100%

:cool2::cool2::cool2:
Twój chłop to jest zakręcony jak makaron w rosole 🤣 ze mną by nie dał rady życia ogarnąć, bo mnie to mój musi ogarniać, kiedyś chciałam odparowywac rozpuszczalnik w garnku na gazie, dobrze, że mu powiedziałam bo ja wtedy nie wiedziałam, że mi umysł zaćmilo i spalilabym pół chaty (jak nie calą) i siebie 🤣🤣🤣🤣

Do góry