reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Pamiętasz moja sytuację? Tez niby wybrałam w Bocianie, który zarodek ma być transferowany, a embriolog rozmroził inny... Była cała wielka afera o to, nawet mi zwrócili połowę kasy za transfer ;)
Serio..?! Ale jaja:-) ale fajnie się zachowali, bo pomyłka po ich stronie. Fajnie, ze decydujesz Ty. Mnie zagotowała tez invicta kiedyś jak komórki były odmrażane. My chcieliśmy odmrozić 4-5 już nie pamietam, ale one się nie odmroziły. A ze komórek było 15 i nie chciało im się czekać to odmrozili resztę 10. Na szczescie były tylko 2 do zapłodnienia, ale jeżeli w tej puli byłoby 8 do zapłodnienia? My nie chcieliśmy nadmiarowych zarodków i nie wyrażaliśmy zgody na mrożenie, wiec to było mega ryzykowne.

reklama
Nie znam, raczej wolałbym iść do Mru.gacza, Pietrz.yckiego albo Gry.goriuk (czy jakoś tak) oni tam pracują od lat. Ten o którym wspominasz to chyba jakieś nowy? Może się mylę , niech mnie ktoś poprawi.
moja ginekolog swojego czasu polecala Grygoruka. Ale ze Białystok nie robi badania zarodków wylądowaliśmy w Gdańsku.

Serio..?! Ale jaja:-) ale fajnie się zachowali, bo pomyłka po ich stronie. Fajnie, ze decydujesz Ty. Mnie zagotowała tez invicta kiedyś jak komórki były odmrażane. My chcieliśmy odmrozić 4-5 już nie pamietam, ale one się nie odmroziły. A ze komórek było 15 i nie chciało im się czekać to odmrozili resztę 10. Na szczescie były tylko 2 do zapłodnienia, ale jeżeli w tej puli byłoby 8 do zapłodnienia? My nie chcieliśmy nadmiarowych zarodków i nie wyrażaliśmy zgody na mrożenie, wiec to było mega ryzykowne.
No nie wiem czy tak fajnie się zachowali, skargę pisałam na swojego doktorka, bo mi głupot naopowiadał na temat wieku zarodków... Na Mru.gaczu się skończyło i to on mi zasądził zwrot połowy kosztów... Ale warto było, bo teraz jesteśmy najlepszymi kuplami z moim doktorkiem 😂😂😂. Nawet mi powiedział ostatnio, że gdyby nie ja, jego praca byłaby nudna 😉

No wiem, wiem to cudo;-) dlatego się pytam dla pewności o czym mowimy. Powiem Ci, ze w invicta nie widziałam. Jest to medium..?!
W gyncentrum widzialam, ze juz to maja. My nie zalapalismy sie na to. Mam nadzieje, ze juz nie bedzie potrzeby o tym myslec ;) ale z tego co czytalam tak z ciekawości to wyglada to ciekawie :)

Na każdego człowieka znajdzie się jakis sposób, tylko trzeba trafić na lekarza, który coś z nas wykrzesi. Mój przypadek też nie jest różowy, ale coś ze mnie jednak wykrzesali [emoji12]
doktor chce próbować z dlugim protokołem ;) ale wiesz jak czlowiek lewy to i protokoly bezradne :p

reklama
Do góry