reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja tez jestem w GC tylko w Krakowie. Nie stresuj sie pobraniem. Ja po pobraniu jeszcze troche u nich spalam az zejdzie kroplowka.
Jesli chodzi o badanie to zastanow sie. Ja po pierwszym pobraniu mialam 3 zarodki w 5 dobie i od razu je oddalam do badania. Został tylko 1 poprawny. Po drugim pobraniu juz bylam madrzejsza i majac 4 zarodki poprosilam o kolejną stymulacje. Jak wiesz, badanie ma stala cene za 6 zarodkow, wiec lepiej oddać 6 niz mniej bo płacisz tyle samo.
My zrobilismy trzecia stymulacje i ostatecznie do badania poszlo 10 zarodkow (doplacilismy za te 4 dodatkowe). 5 bylo poprawnych.
Nie zaluje decyzji, bo wiem, ze te co mi zostaly sa zdrowe.

Jesli chodzi o transfer to 2-3 razy bylam na wizycie przed transferem na sprawdzenie endometrium. Mialam leki.
Jak cos to pisz :)

Bardzo dziękuje za odpowiedz.
Wyszło właśnie z monitoringu, mam 6 pęcherzyków po 3 w każdym jajniku, jeszcze maja podrosnąć parę dni.
Tez mnie informowali ze bardziej opłaci się „dozbierać zarodków” żeby było te minimum 6, a lepiej więcej, wiec jeśli z tych 6 pęcherzyków nie będzie 6 zarodków to pewnie poddam się kolejnej stymulacji żeby dozbierać więcej.
Tez dziś mi powiedzieli ze badanie zarodków trwa około miesiąca i żeby się nie nastawiać na zaraz następny cykl...

A mam jeszcze pytanie: czy jak teraz mi pobiorą komórki i bym chciała od razu się ponownie stymulować żeby dozbierać zarodków to muszę czekac na nowy cykl? Czy można szybciej - jedna stymulacja zaraz po drugiej bez czekania na miesiączkę?

Sorry dziewczyny ja z innej beczki potrzebuje rady . Ponieważ do porodu już mi dużo czasu nie zostało 16 lipiec sie zbliża a nigdy nie wiadomo czy nie bedzie szybciej to zależy od tego małego człowieka w moim brzuchu . Już ma 2095g jak byłam na wizycie 14.05,2021 a teraz nastepna wizyta 04,06,2021 .
Mam kupione ubranka dla małego łobuza i czas je wyprać zastanawiam się nad wyborem proszku dla niego i płynu do płukania ?
Co muszę spakować do torby na poród dla siebie i maluszka ? oprócz takich rzeczy jak dla mnie piżama , szlafrok, ręcznik , płyn do kąpieli, pasta do zębów , szampon do włosów .
Wejdź na ciąża po in vitro i tam dziewczyny odpiszą, albo na miesiąc w którym rodzisz. Ja mam termin na sierpień i siedzę na sierpniówkach:-)

Na ten moment nic. Jestem w szpitalu i zobaczymy co na to mój prowadzący ( ordynator). Jak będzie miał dyżur to będziemy myśleć. Podobno s ten chwili rzadki w ciążach bliźniaczych już stosuje się szwy bo one średnio coś dają. To tylko w sytuacjach stricte ratunkowych. Tak tez uważa dr z kliniki z Poznania. Boże, jak mi ulżyło. Aha i okazuje się ze będą 2 dziewczynki😂😂😂mój biedny mąż się załamie 🤣🤣🤣tak chciał mieć syna 🤣🤣🤣🤣
A badali Ci szyjkę drugi raz?! Bo ja miałam taką sytuacje, ze poszłam prywatnie na usg. Babka zmierzyła szyjkę i 2,3 cm, skierowanie i szpital, ze poronienie zagrażające. Pojechałam do szpitala mojego o 3 stopniu referencyjności - i to serio 3 stopień a nie ściemy. Zbadali mi szyjkę na IP ściągnięto lekarkę z oddziału no i cud szyjka 3,7 cm. Wszystko dobrze, powiedzieli, ze czasem pełny pęcherz, czy skurcz akurat i wyjdzie błędny pomiar. A to normalne przy ciążach bliźniaczych. To było 10tc temu i szyjka nadal 3,7 cm.

Dziewczyny czy estrofem dopochwowo w czasie okresu to jest dobry pomysł? ;d leci ze mnie jak z cebra i sie boje ze ta tabletka wyleci...
Ja właśnie miałam zmianę na doustny bo nie rosło endometrium. Bo tez raczej mam obfite niż skąpe pierwsze dni.

reklama
A badali Ci szyjkę drugi raz?! Bo ja miałam taką sytuacje, ze poszłam prywatnie na usg. Babka zmierzyła szyjkę i 2,3 cm, skierowanie i szpital, ze poronienie zagrażające. Pojechałam do szpitala mojego o 3 stopniu referencyjności - i to serio 3 stopień a nie ściemy. Zbadali mi szyjkę na IP ściągnięto lekarkę z oddziału no i cud szyjka 3,7 cm. Wszystko dobrze, powiedzieli, ze czasem pełny pęcherz, czy skurcz akurat i wyjdzie błędny pomiar. A to normalne przy ciążach bliźniaczych. To było 10tc temu i szyjka nadal 3,7 cm.
Tak, dzisiaj mi badali właśnie drugi raz. Szpital ma 3 stopień referencyjności. Może faktycznie tak jest, pani dr z kliniki w Poznaniu kazała obserwować szyjkę i w razie bólu brzucha jechać do szpitala. Wczoraj mnie trochę bolał ale jak już dojechałam do szpitala i się naczekalam kilka godzin na badanie to mnie nie bolał, tylko delikatnie pachwiny. Lekarz dzisiejszy był bardzo zaskoczony wynikiem badania pani dr z wczorajszego wieczora 😬

Do góry