reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Że ja i mój brat? :-) no on rudy nie wyszedł, ale ma charakter taki wredny:p mi się podoba rudy kolor włosów tak swoją drogą. Boziu mi się wszystko podoba u innych :p oprócz moich włosów, oczu.... itp. No a niby z wiekiem przychodzi akceptacja:-) wiesz co jest najzabawniejsze? Ze kiedyś pozowałam do zdjęć i wtedy tez niezadowolona byłam ze swojego wyglądu :-) ja to mam jakąś dysfunkcje mózgu. Myśle, ze miseczka DD zmieniłaby moje życie na lepsze 🤣🤣
nie, że Wy, w ogóle - z blondynki i bruneta czy tam odwrotnie :) u mnie ta akceptacja faktycznie z wiekiem przyszła, wręcz olewka ;) a Ty z miseczką DD wyglądałabyś karkołomnie przy swoim wzroście :p

reklama
Dziś 4dpt a ja nic nie czuję przez pierwsze 3 dni czułam kucia ale z tym nigdy nic nie wiadomo ... I pierwszy raz nie biegam do toalety co chwilę ... No w nocy wstalam dziś pierwszy raz około 1 i później o 6) .... I nie licząc tego że ciągle bym jadła ... Poszłam na zakupy żeby móc grila zrobić i kupiłam wędlinę która musiałam oczywiście zjeść jeszcze w sklepie 🙈 później wzięłam 2 gniazda (oponki ) i zjadłam podczas zakupów 🙈 no i na koniec jem truskawki ze śmietaną 🤤🤤🤤🤤🤤 dochodzę do wniosku że na pewno będę gruba ale teraz pytanie dlaczego przez ciążę czy przez jedzenie wszystkiego 🙈 jeszcze tak szłam przez sklep i się popłakałam 🤦 bo wiem że na coś mam ochotę ale nie wiem do końca na co 🙈 szybko to opanowałam i robiłam zakupy dalej 💪💪

nie, że Wy, w ogóle - z blondynki i bruneta czy tam odwrotnie :) u mnie ta akceptacja faktycznie z wiekiem przyszła, wręcz olewka ;) a Ty z miseczką DD wyglądałabyś karkołomnie przy swoim wzroście :p
Oj tam! Nieważne. Byłabym z nich bardzo dumna i bardzo dbałabym o nie:p szkoda ze IQ odrazu spada o jakieś - 10. W takim kraju zyjemy:-) przecież zgrabna i figlarna blondynka nie może mieć mózgu jak niejeden noblista. Ją napewno bóg wyposażył w cycki a rozum zabrał:-) buehehe. Albo drugi paradoks zgrabna brunetka o średniej krajowej w biodrach, biuście itp nie może być sexy, bo inteligencja nie jest sexy. Nie ważne, ze naprawia samoloty odrzutowe:p Biedny ten kraj bo w brzuchu mi rosną kobietki a jak będą jak mamusia to rozwalimy ten durny system. Syna tez uczę równouprawnienia jak go kobieta leje jest jego wzrostu i postury to oddać może. Jak mniejsza jest drobna to niech przestawi w bezpieczne miejsce i odejdzie, wątłego chłopca tez się nie bije:-) Ale mój mąż to czasem z krzesełka spada jak słyszy jak ja z młodym rozmawiam. Ostatnio gadka o rodzinach, ze są różne i ze czasem mama z tatą żyją osobno. Albo mama ma męża, który trochę jak tata się zajmuje, ale to nie tata! O nie! :p i ze czasem dzieci mają dwie mamusie, albo dwóch tatusiów u nas w PL tak nie ma ale na świecie są takie rodziny. No mój mąż mało się nie zapluł kawą:-) buehehe

Dziś 4dpt a ja nic nie czuję przez pierwsze 3 dni czułam kucia ale z tym nigdy nic nie wiadomo ... I pierwszy raz nie biegam do toalety co chwilę ... No w nocy wstalam dziś pierwszy raz około 1 i później o 6) .... I nie licząc tego że ciągle bym jadła ... Poszłam na zakupy żeby móc grila zrobić i kupiłam wędlinę która musiałam oczywiście zjeść jeszcze w sklepie 🙈 później wzięłam 2 gniazda (oponki ) i zjadłam podczas zakupów 🙈 no i na koniec jem truskawki ze śmietaną 🤤🤤🤤🤤🤤 dochodzę do wniosku że na pewno będę gruba ale teraz pytanie dlaczego przez ciążę czy przez jedzenie wszystkiego 🙈 jeszcze tak szłam przez sklep i się popłakałam 🤦 bo wiem że na coś mam ochotę ale nie wiem do końca na co 🙈 szybko to opanowałam i robiłam zakupy dalej 💪💪
Heheh szalona 🙃 ja odczuwam cały czas brzuszek , raz mocniej raz lżej ale czuje . Heheh ja się w nocy nigdy nie budzialam na siku a teraz przynajmniej raz muszę wstać . Z jedzeniem u mnie normalnie choć nawet bym powiedziała ze troszkę mniej jem - sama nie wiem na co mam ochotę . Ale zapachy strasznie teraz wyczuwam 🙃 . Jak pies wróci ze spacerku to wiem ze sikał bo czuje mocz heheh a nigdy tak nie miałam 🤣🤣. Aaa noi krzyże bolą już któryś dzień . Wiem możecie myśleć ze to za wczesnie na objawy ale ja tak samo miałam jak zaszłam naturalnie w poprzednia ciąże może mniej bolały krzyże i węch miałam normalny . Teraz mogłabym tropić 🙃🤣. Aaa noi mówiłam ze nie będę już robić testów 🤣🤣🙈 niewiem kogo bardziej oszukałam ale chyba siebie 🤣🤣🤣🙏🏻🙏🏻🙏🏻
lece jutro na Betę 🙃🙏🏻❤️

Załączniki

• F7ACDA31-6A54-4542-9159-97149278ECFA.jpeg
    F7ACDA31-6A54-4542-9159-97149278ECFA.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 115
Heheh szalona 🙃 ja odczuwam cały czas brzuszek , raz mocniej raz lżej ale czuje . Heheh ja się w nocy nigdy nie budzialam na siku a teraz przynajmniej raz muszę wstać . Z jedzeniem u mnie normalnie choć nawet bym powiedziała ze troszkę mniej jem - sama nie wiem na co mam ochotę . Ale zapachy strasznie teraz wyczuwam 🙃 . Jak pies wróci ze spacerku to wiem ze sikał bo czuje mocz heheh a nigdy tak nie miałam 🤣🤣. Aaa noi krzyże bolą już któryś dzień . Wiem możecie myśleć ze to za wczesnie na objawy ale ja tak samo miałam jak zaszłam naturalnie w poprzednia ciąże może mniej bolały krzyże i węch miałam normalny . Teraz mogłabym tropić 🙃🤣. Aaa noi mówiłam ze nie będę już robić testów 🤣🤣🙈 niewiem kogo bardziej oszukałam ale chyba siebie 🤣🤣🤣🙏🏻🙏🏻🙏🏻
lece jutro na Betę 🙃🙏🏻❤️
Ale Ci zazdroszczę 😍😍😍😍 oddala bym wszystko żeby móc znów zobaczyć dwie kreski na teście😢😢😢 ja bym na twoim miejscu nawet jeszcze dziś poleciała ✊✊✊✊✊ będzie piękna beta ✊✊✊✊❤️ i dzidziuś ,😍😍😍😍😍😍

Ale Ci zazdroszczę 😍😍😍😍 oddala bym wszystko żeby móc znów zobaczyć dwie kreski na teście😢😢😢 ja bym na twoim miejscu nawet jeszcze dziś poleciała ✊✊✊✊✊ będzie piękna beta ✊✊✊✊❤️ i dzidziuś ,😍😍😍😍😍😍
Nieeee dam se dziś spokój - nie możemy dać się zwariować . Rozmawiałam wczoraj z lekarzem i ten mówił żebym na spokojnie zrobiła sobie Betę w sobotę (7dpt) i powtórzyła w poniedziałek - chociaż raz się posłucham 🤣. ZObaczysz jeszcze nie raz takie kreseczki ❤️. Najważniejsze żeby się wszystko dobrze rozwijało i zakończyło po 9 miesiącach ❤️. Wypoczywaj i nie stresuj się ❤️.

Nieeee dam se dziś spokój - nie możemy dać się zwariować . Rozmawiałam wczoraj z lekarzem i ten mówił żebym na spokojnie zrobiła sobie Betę w sobotę (7dpt) i powtórzyła w poniedziałek - chociaż raz się posłucham 🤣. ZObaczysz jeszcze nie raz takie kreseczki ❤️. Najważniejsze żeby się wszystko dobrze rozwijało i zakończyło po 9 miesiącach ❤️. Wypoczywaj i nie stresuj się ❤️.
Tak bardzo się boje ze znów nic nie wyjdzie że to szok... Mam dziś znów mega doła 😢😢😢😢 im bliżej testowania tym bardziej się stresuje i obawiam ...najgorsze jest to że jak teraz się nie uda to będę musiała na jakiś czas zaprzestać starań gdyż fundusze już się wyczerpały ... 😢😢😢😢 Tak bardzo się boje 😢😢😢😢

reklama
@Gonia0605 a co to dzisiaj za wizyta..?! Cichutko pytam.. to transfer będzie..? :-) Chyba, ze idziesz na kawkę do dr N :-)
Kontrolna, bo mój organizm zwariował... 16 dc dostałam okres.
Ale wg hormonów i Usg wygląda na początek cyklu więc znowu zaczynam przygotowania do transferu... Za tydzień w sobotę kontrola...

Do góry