reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Spokojnie możesz sobie dołożyć ze 2 tabletki Bensinsu, czyli jak masz przepisane 3x1 to weź 5x1. Będzie wtedy dawka proga 1000mg + Prolutex. Moja znajoma niedawno miała w dniu transferu proga 6 przy dawce Bensinsu 600mg. Lekarka dołożyła jej utrogestan i brała wszystkiego razem dawkę 1200mg. Po tym jej progesteron się podniósł do 26
Ja też trochę gorzej reaguję na proga mimo większych dawek niż mają inni
@fredka84 o tej porze, bezsenność czy impreza 😁 mnie właśnie córka skopała, a tak dobrze się spało.

reklama
Dziewczyny, dzięki za dobre słowa I wsparcie, ale muszę się odciąć. Przez tyle lat starań robiłam już cuda i nie mam siły przerabiać już wszystkich dobrych rad od początku...
PS. widzisz @fredka84 ? Ty wcale nie jesteś wredna 😉
Nie ma jednej drogi do celu. Trzeba sobie obrać jednąz nich i tego się trzymać. Nie idź nigdzie, fajna babka z ciebie, dasz sobie radę.

Laski mam swój wynik datowania i tych komorek NK i nic nie rozumiem [emoji85] nie ma tych zaleceń co mi się wysnily [emoji1787][emoji23] czy któraś z Was to ogarnia? Zobacz załącznik 1271582
Nie mam pojęcia co oznacza ten wynik, pewnie dziewczyny pomogą.
Kiedy masz konsultacje z panią dr?
Kolejny cykl w końcu transfer 😊

Tak mój pierwszy transfer, mamy 4 zarodki.. jak pytałam go o transfer to powiedział że bardzo rzadko robią świeży ze względu na to że mrożone lepiej się przyjmują... no i ich nie badamy.. teraz to i tak już musztarda po obiedzie bo punkcję miałam w poniedziałek. Nie znam się na tym wszystkim, starałam się dużo nie czytać żeby się nie nakręcać.. jednak brak świeżaka skłonił mnie właśnie do udzielenia się na forum.
Nic sie nie dzieje nie martw sie wszystko jest dobrze i tak bedzie😘 zycze Ci zeby ten pierwszy byl ostatnim transferem -
UDANYMz

Miałaś 4 transfery to 4 zarodki tak? To ja gdybym zaczęła od puli zarodków z trzeciej procedury to chyba wzięłabym rozwód. Utwierdzając się w przekonaniu, ze dzieci mieć nie będziemy. Mieliśmy w trzeciej procedurze 5 blastocyst - takie ładne i takie słabe i wszystkie dały betę 0. Potem kolejna procedura i nic się nie zmieniło i się udało. Na moje szczescie te 5 lat temu trafiałam na te „dobre” zarodki, bo inaczej straciłabym wiarę po takiej procedurze. No jak tyle zarodków i nic..?! Beta 0?! A ja przecież dziecię urodziłam. Ta pula komórek, plemników która jest wykorzystywana do dobrej procedury może być lepsza, albo gorsza. Czasem leki, stress czy taka pula komórek która się zrekrutowała była do dooopy. My myślimy, ze komórki które się rekrutują to są komórki w danym cyklu. A jednak już miesiąc przed one się uaktywniają. Poza tym czynniki środowiskowe się zmieniają i tak przez 12 miesięcy masz 12 komórek ( każda w innym środowisku, innych warunkach) jak to naturalne cykle. A u nas wszystkie idą tak samo... ja w tamtej procedurze miałam cykl na świeżo i kriotransfery.
Zarodkow bylo 5 w sumie, raz byly podane dwa. Zaden z litera A. Dwa z 6 doby.
No 4 zarodki z 1 procedury, z drugiej jeden... teraz trzecia trzy zarodki. Nic nie poradze, rozwodzic sie nie bede 😃

reklama
Hej dziewczyny, ostatnio czytałam u Was coś odnośnie inozytol i Q10 koenzym czy jakoś tak. Co jeszcze polecacie? Jestem przed rozmową z lekarzem odnośnie in vitro, 3 razy miałam inseminacje i żadna się nie powiodła. Biorę Wit D, K2, kwas foliowy, wit C. Chciałabym się jakoś lepiej przygotować do tej procedury 😊 A wasza wiedzą jest nieoceniona 😍

Do góry