reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

hmm chyba wystarczy 1 no ale ja refundacji nie miałam choć w waw mieszkam 😣 bo tam są jeszcze dodatkowe obwarowania(np. brak poronien). wiec az tak sie nie wglebialam. Dziewczyny pewnie zaraz powiedzą. Ale w www wystarczy oświadczenie a o ile mi wiadomo invicta nie wysyła nic pocztą,albo możesz się tak z nimi umówić.
Aa no ale jak nie można mieć poronień to ja też się nie załapię :(

reklama
Refundacja in vitro jest w dużych miastach, i musisz odprowadzać podatki przez 2 lata w tym mieście. Nie pamietam czy mieszkać. Refundacja leków jest rządowa, czyli do 40 rz i jeżeli AMH nie jest poniżej 1. Z tego co pamietam.
U mnie trzeba być w związku małżeńskim , i mieć pit za rok poprzedni czyli płacić podatki oraz być Zameldowanym 😊

U mnie trzeba być w związku małżeńskim , i mieć pit za rok poprzedni czyli płacić podatki oraz być Zameldowanym 😊
No właśnie u mnie tez tak było i przez 2 lata zamieszkiwać w Warszawie. No, ale to było z 1,5 roku temu to się pewnie zmieniło.... tez pity pokazywaliśmy. W klinice wszystko powiedzą:-)

Aa no ale jak nie można mieć poronień to ja też się nie załapię :(
Ale wiesz co to chyba nie takie proste z tymi poronieniami, bo przecież ja miałam ciąże biochemiczną ( procedura komercyjna) i miałam refundację. W ustawie określone są czynniki niepłodności, grunt to „pasować” do czynnika niepłodności. Czy wskazanie do in vitro jest wskazaniem do refundacji. Bo czynnik męski, endometrioza, PCOS jest ale niskie AMH i problemy z zajściem w ciąże już nie.

Właśnie dzwonili z laboratorium ❤️ Wszystkie 6 kropecków zapłodnilo się prawidłowo ❤️ Teraz żeby chociaż połowa chciała z nami przetrwać ❤️ Potwierdzone tez ze w sobotę mam transfer ❤️
Trzymam za Ciebie kciuki, ten transfer będzie Twój mała! I po cichu zazdroszczę haha, ja nic o swoich nie wiem:( oszaleje do piątku czy soboty...

reklama
Ale wiesz co to chyba nie takie proste z tymi poronieniami, bo przecież ja miałam ciąże biochemiczną ( procedura komercyjna) i miałam refundację. W ustawie określone są czynniki niepłodności, grunt to „pasować” do czynnika niepłodności. Czy wskazanie do in vitro jest wskazaniem do refundacji. Bo czynnik męski, endometrioza, PCOS jest ale niskie AMH i problemy z zajściem w ciąże już nie.
Maskara ale to skomplikowane. Mi lekarz jeden mówi że nie ma co czekać z tym in vitro, drugi chce robic na poczatku czerwca inseminacje chociaz sprobowac. Juz sie gubie. Ale na wszelki wypadek probuje sie zorientowac cokolwiek o tym in vitro. Jestem spod Wawy. Mieszkalam wiele lat w Wawie. Ale rozliczam sie juz w innym urzedzie nie w wawie. Nie mam tez rachunkow w wawie.
Lekarz mi podpowiedzial w klinice ze niby nie trzeba udowadniac gdzie sie mieszka. I jesli mieszkam tak blisko wawy a sie nie zalapie na refundacje to dla niego jakas masakra i nie moze o tym sluchac. Mowi ze ludzie z pakistanu przyjezdzaja i wynajmuja w wawie zeby miec potem refundacje a ludzie spod wawy majacy 300 m do tabliczki warszawa nie dostaja i to go boli.
Ale jesli poronienia moga skreslic to slabo.
Skad wlasciwie wziac te wszysykie warunki co trzeba spelniac itp?

Do góry