reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak na prawdę to Ty oświadczasz że mieszkasz w Warszawie i mogą to sprawdzić lub nie, mi w klinice powiedzieli że wystarczy np umowa wynajmu. Jest też dofinansowanie z województwa mazowieckiego, z którego możesz skorzystać [emoji846]
A ja w Poznaniu musiałam jeszcze okazać rachunki np za prąd, czynsz i potwierdzenia przelewu, że my dokonywaliśmy płatności . Ot takie wymogi 🤪

reklama
Dziś 3dpt 3-dniowego zarodka boli mnie brzuch jak na okres [emoji849][emoji849] to chyba nie wróży zbyt dobrze?? Chyba trochę za wcześnie na zagnieżdżenie?

1. zauważył, że ciąże , w których poziom beta hCG wynosił więcej niż 55 IU/L w 12. dniu po transferze mają 90% szans na kontynuację.

2. stwierdził, że poziom beta hCG powyżej 15 mIU/mL, 80 mIU/mLi 1500 mIU/mLw 11., 14. i 21. dniu po pobraniu komórek jajowych, odpowiednio w 89%, 93% i 92% przypadków rokuje dobrze, co do dalszego rozwoju ciąży.

Jak u Was to było? Jest coś w tym prawdy?

chyba chodzi miasto warszawa udowadniać nie trzeba trzeba złożyć oświadczenie. Więc sprawdź i nie zajakaj się o granicy warszawa tylko ew. jeśli będą chcieli adres to podaj warszawski koleżanki czy coś. ;)
Właśnie myślę jak to zrobić bo w Wawie mieszkałam w mieszkaniu które rodzice już sprzedali. Teraz jedyne jakie mogłabym podać to mieszkanie moich rodziców. Ale trochę się boję że zaczną im jakieś listy przychodzić tam i będą zdziwieni bo nic nie wiedzą że znowu się staramy i mamy problemy. Bo bym tej presji nie zniosła chyba :( czy obie osoby muszą mieszkać w wawie czy np wystarczy że jedno z nas by się podało jak to jest?

Tak na prawdę to Ty oświadczasz że mieszkasz w Warszawie i mogą to sprawdzić lub nie, mi w klinice powiedzieli że wystarczy np umowa wynajmu. Jest też dofinansowanie z województwa mazowieckiego, z którego możesz skorzystać [emoji846]
O no to nie wiedziałam że jest takie. Muszę się zorientować w tym wszystkim.

Właśnie myślę jak to zrobić bo w Wawie mieszkałam w mieszkaniu które rodzice już sprzedali. Teraz jedyne jakie mogłabym podać to mieszkanie moich rodziców. Ale trochę się boję że zaczną im jakieś listy przychodzić tam i będą zdziwieni bo nic nie wiedzą że znowu się staramy i mamy problemy. Bo bym tej presji nie zniosła chyba :( czy obie osoby muszą mieszkać w wawie czy np wystarczy że jedno z nas by się podało jak to jest?
hmm chyba wystarczy 1 no ale ja refundacji nie miałam choć w waw mieszkam 😣 bo tam są jeszcze dodatkowe obwarowania(np. brak poronien). wiec az tak sie nie wglebialam. Dziewczyny pewnie zaraz powiedzą. Ale w www wystarczy oświadczenie a o ile mi wiadomo invicta nie wysyła nic pocztą,albo możesz się tak z nimi umówić.

Jedna osoba wystarczy... I listy na pewno nie będą przychodzić. Kliniki się raczej nie komunikują w ten sposób...

reklama
My po wizycie .
Nadal stabilnie ,dziś 31+ 2
Wiktoria waży 2 kg 20210511_104816.jpg

Do góry