reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Trochę za późno. Zazwyczaj takie rzeczy trzeba brać 2-3 miesiące żeby miały skuteczność. Naprawdę jak coś kupujecie bierzcie z pojedynczym składem bo jak coś ma skład to znaczy że nie wiadomo ile czego dokładnie jest. Jak masz witaminę to wiesz że jest jej no 200 jednostek ale jak masz zestaw witamin w jednej tabletce to to trochę przereklamowane a lekarze zapisują to, co im wrzucają przedstawiciele mało tego wysyłają do swoich aptek nierzadko bo dostają za to kasę. To normalna procedura. Teraz wszystko jest za kasę. Zdrowie rowniez. 😂 Żal
no wiadomo, ze czas tez ma znaczenie. Ale biorę całe tony suplementów od listopada i myślę że inofem nie zaszkodzi jak dołożę 😊

oba kupilismy. Separacja to wybieranie plemnika najlepszego, bez uszkodzeń DNA. A FAMSI to wprowadzenie dobrego pod względem morfologii i najmniejszego stopnia fragmentacji DNA do komórki jajowej.
A Wy mieliście pakiet ten za 9600?? Bo ja w tej karcie mialam zapis, że imsi zrobią tylko jak nie będzie się nadawalo do separacji więc tak jakby separacja była w pakiecie sama nie wiem jak to interpretować

A Wy mieliście pakiet ten za 9600?? Bo ja w tej karcie mialam zapis, że imsi zrobią tylko jak nie będzie się nadawalo do separacji więc tak jakby separacja była w pakiecie sama nie wiem jak to interpretować
u nas za 11600 chyba program mrożenie zarodkow, do tego separacja, FAMSI I coś jescze ... za całość zapłaciliśmy 15800.

Przecież oni jej nie sprawdza. To nie przedszkole :) jesteś dorosła wieś co robisz :) bylebyś autem się nie wybrała. To już by była przesada 😁
To nie chodzi o to czy ja sprawdza, w Invicta podaje się dane osoby odbierającej która przychodzi pod sale zabiegowa. Jak nikt nie będzie odbierał to należy wcześniej im to zgłosić

U nas taki program. I identyczny program będziemy od środy chyba zaczynać.

Załączniki

• cabe3d93-5bbd-4192-978b-cbeb46670bb6.jpg
    cabe3d93-5bbd-4192-978b-cbeb46670bb6.jpg
    43,9 KB · Wyświetleń: 57
Dziewczyny czy w Invicta koniecznie po punkcji ktoś musi was odebrać?? Właśnie zdałam sobie sprawę, że jak już dojdzie do punkcji to będę z tym kompletnie sama bo mąż będzie za granicą. Kuwa i kto mnie odbierze? Co ja zrobię? 😩
Spokojnie... W czasach pandemii trzeba być samodzielnym.. Ja po narkozie wracałam sama taksówka... Po transferach to prawie zawsze sama wracałam... Dasz radę..!

reklama
Czym sie rozni separacja plemnikow od famsi? 🤔
Separacja plemników to przepuszczenie ich przez tube magnetyczną ( bodajże) i wybranie tego o najmniejszych uszkodzeniach chromatyny. Pokuszę się o stwierdzenie, ze wybranie poprawnych plemników czyli do fragmentacji 5-8%. Potrzeba do tego min. 10mln/ml plemników przy słabym nasieniu- nie obniżonych parametrach ta procedura odpada. FAMSI to wybranie plemnika pod mikroskopem w największym z możliwych powiększeniu (IMSI) gdzie szukają czy on prezentuje się idealnie. Żadnych wgłębien w główce, nierównych witek tego przy ICSI się nie zobaczy. Te defekty korelują z wadliwym DNA. Potem bierze się takiego delikwenta i patrzy czy wiąże się z hialuronianem. Czyli czy będzie zdolny zaplodnic poprawnie komórkę jajową. Tego nie wiemy, ani po ICSI ani po IMSI.

Do góry