reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was miała mega nudności po ovitrelle? Wczoraj wzielam zastrzyk przed 22 do 3 nie spałam bo tak mnie mdliło i było mi tak niedobrze... :( horror jakis, myslalam ze zdechne w tym łóżku 😪

Ja pewnie jak się uda to zaszczepię się teraz. Tylko zapisy na te szczepienia to jakaś

Ja pewnie jak się uda to zaszczepię się teraz. Tylko zapisy na te szczepienia to jakaś masakra.
To daj znać czy udało Ci się zapisać. Mój mąż to również ozdrowieniec i jego eskierowanie jest zablokowane. Dzwonil na infolinię i powiedzieli mu, że nie mogą go zapisać bo ma nie aktywne skierowanie. Może dopiero szczepić się po 90 dniach od pozytywnego testu... Nawet nie może teraz umówić się na późniejszy termin. Jakaś masakra.... wie ja nie wiem czy zdążę przed porodem z tym szczepieniem 🤔

To daj znać czy udało Ci się zapisać. Mój mąż to również ozdrowieniec i jego eskierowanie jest zablokowane. Dzwonil na infolinię i powiedzieli mu, że nie mogą go zapisać bo ma nie aktywne skierowanie. Może dopiero szczepić się po 90 dniach od pozytywnego testu... Nawet nie może teraz umówić się na późniejszy termin. Jakaś masakra.... wie ja nie wiem czy zdążę przed porodem z tym szczepieniem 🤔
Ja mam termin na 15 maja :-) dzięki @motylek24. Nie wiedziałam, ze trzeba odczekać 90 dni. U mnie chyba minęło 90 dni. Najwyżej druga dawka będzie po porodzie. Ponoć są badania, ze ozdrowieńcy maja wyższe przeciwciała po jednej dawce szczepionki, niż osoby które nie chorowaly. Nawet zastanawiali się czy potrzeba ozdrowieńcom dwóch dawek.

Dziewczyny czy któraś z Was miała mega nudności po ovitrelle? Wczoraj wzielam zastrzyk przed 22 do 3 nie spałam bo tak mnie mdliło i było mi tak niedobrze... :( horror jakis, myslalam ze zdechne w tym łóżku 😪
Miałam i to normalne bo produkuje się hcg, który działa analogicznie do LH. I powoduje wzrost progesteronu i estradiolu, czyli powodują mdłości i rozbicie.

To oczekiwanie jest najgorsze ! :) no ale jeszcze parę dni bo w pon. mam zrobić pierwszą betę :)
In vitro uczy cierpliwości 😊ciagle na coś czekamy hehe😁wiem ze to jest najgorsze😉ja mimo ze dzisiaj wreszcie 14+1 wiec wreszcie wkroczyłam w drugi trymestr to i tak nie mogę się doczekać poniedziałkowej wizyty, a co gorsza mam dopiero na 18:50🤨
Trzymam mocno kciuki za betę 😊😊😊

Ja mam termin na 15 maja :-) dzięki @motylek24. Nie wiedziałam, ze trzeba odczekać 90 dni. U mnie chyba minęło 90 dni. Najwyżej druga dawka będzie po porodzie. Ponoć są badania, ze ozdrowieńcy maja wyższe przeciwciała po jednej dawce szczepionki, niż osoby które nie chorowaly. Nawet zastanawiali się czy potrzeba ozdrowieńcom dwóch dawek.
A ja pierwsza dawke mam 11.05, początek drugiego trymestru

reklama
In vitro uczy cierpliwości 😊ciagle na coś czekamy hehe😁wiem ze to jest najgorsze😉ja mimo ze dzisiaj wreszcie 14+1 wiec wreszcie wkroczyłam w drugi trymestr to i tak nie mogę się doczekać poniedziałkowej wizyty, a co gorsza mam dopiero na 18:50🤨
Trzymam mocno kciuki za betę 😊😊😊
Cieszę się, że się udało! :) Zdrowia dużo i cierpliwości ;) Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :) Jak u Was było, za którym razem się udało? :)

Do góry