reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane! 6 szt jajek pobrali😁😁wiec czekamy do 12.05 co urośnie z nich.
To moje pierwsze znieczulenie w życiu. Stresu nie było, jakas taka spokojna bylam przed. Ale ciśnienie 140 górne Hahah.
Pick up w invicie Gdańsk polecam, przemiły i pomocny personel🙂czuje sie zaopiekowana z każdej strony 😁 takze @Szyszka99 Nie ma Cię czego bać 😁😁😁

reklama
To moje pierwsze znieczulenie w życiu. Stresu nie było, jakas taka spokojna bylam przed. Ale ciśnienie 140 górne Hahah.
Pick up w invicie Gdańsk polecam, przemiły i pomocny personel🙂czuje sie zaopiekowana z każdej strony 😁 takze @Szyszka99 Nie ma Cię czego bać 😁😁😁
O kurde kochana, super!!! 🤩🤩
Mega się cieszę, że taka szybko poszło i teraz trzymam kciuki za dalszy rozwój Waszych dzidziolków 😊😊

Właśnie mnie mega uspokoiłaś... dziękuję 😚💕

Miałam Ci dać znać co mi lekarz powiedział na te kiry i hla-c męża. Byłam koniec końców u ginekologa immunologa, bo lekarka w klinice nie mogła mi żadnych leków na to przepisać. On mi dał zastrzyk z accofilu dzień przed transferem i potem kolejne 2 dni po transferze i 5 dni po jeśli morfologia nie będzie za bardzo rozjechana. Mówił mi też, że moje kiry nie są co prawda najgorsze, ale mąż ma haplotyp hamujący i accofil na pewno nie zaszkodzi.
Kurcze no właśnie w połowie maja mam wizytę ale próbuję coś wyczytać lub się dowiedzieć wcześniej.
Nie bardzo w necie coś mogę znaleźć o tych kirach. Mam nadzieję że tragicznie nie będzie. A skąd wiesz które to implantacyjne?

Miałam Ci dać znać co mi lekarz powiedział na te kiry i hla-c męża. Byłam koniec końców u ginekologa immunologa, bo lekarka w klinice nie mogła mi żadnych leków na to przepisać. On mi dał zastrzyk z accofilu dzień przed transferem i potem kolejne 2 dni po transferze i 5 dni po jeśli morfologia nie będzie za bardzo rozjechana. Mówił mi też, że moje kiry nie są co prawda najgorsze, ale mąż ma haplotyp hamujący i accofil na pewno nie zaszkodzi.
Oki dzięki za info. A ten zastrzyk dokładnie w czym pomaga?

Gratulacje 🥰🥰 zarodeczki będą piękne ✊✊✊
A Invicta Gdańsk to profesjonalne podejście ma więc nie ma się czego bać ...same mile Panie a o Dr już nic nie wspomnę ...widać że bardzo się angażują w swoją pracę 😊😊😊

Pewnie już to gdzieś było to pytanie, ale nie dogrzebię się w takiej ilości postów... kiedy po punkcji mozna spodziewać się okresu? Czy to loteria i trzeba sie zabezpieczać dopoki nie przyjdzie?

Pewnie już to gdzieś było to pytanie, ale nie dogrzebię się w takiej ilości postów... kiedy po punkcji mozna spodziewać się okresu? Czy to loteria i trzeba sie zabezpieczać dopoki nie przyjdzie?
A jaki lekarz Ci pobierał komoreczki wiesz ?
Miesiączki nie mialam w ogóle za 5 dni transfer i potem przyszła @ jak się nie udało ...
A Ty nie będziesz miała transferu ?

Oki dzięki za info. A ten zastrzyk dokładnie w czym pomaga?
KIRy to takie anteny sterujące komórkam NK w macicy. NK same w sobie są "ślepe".

Jeśli KIR jest ok, jest dużo DS-ów (czyli wspomagających implementację) to komórki NK działają prawidłowo.

Jesli mamy AA lub BX bez DS-ów to komórki NK działają niszcząco na zarodek, utrudniają czy nawet uniemożliwiają implementację.
A jak do tego dojdzie C2 u męża to mamy nieciekawie, bo C2 jest odbierane jako "wróg".

Accofil działa właśnie na KIR-y i komórki NK, ogłupia je. Tak, żeby nie atakowały zarodka.

Tak łopatologicznie, ktoś mi kiedyś wytłumaczył.

reklama
Do góry