reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej wszystkim 😊 jestem na forum odnośnie inseminacji ale się nie udało... 3 próby i nic...
Teraz 30.04 mam razem z mężem rozmowę z lekarzem przez wideo. Nie wiem jak do tego podejść... Wspomożecie mnie troszkę? Napiszecie jak u was krok po kroku wyglądał? Nie wiem czego mogę się spodziewać...
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi 😊

reklama
Ten prolutex jest ostatecznością bo nie dość że strasznie drogi to jeszcze tak boli po podaniu no ale bardzo skuteczny.
A jakie te strzykawki masz teraz? Ja myślę, że przez to że prolutex jest oleisty to zawsze będzie ciężko go wstrzyknąć. Musisz sama wypróbować jakie igły ci bardziej pasują. Kup kilka i próbuj 😉
Betę robię w piątek, będzie to 7dpt blastki. Dziękuję za kciuki, przydadzą się bo powoli dopada mnie przerażenie 🥴
Też byłam przerażona, trzeba po prostu cierpliwie czekać. Wierzę że wszystko będzie dobrze 🥰 już jakaś tam beta 7 dnia powinna być, więc będziesz miała co nie co rozeznanie ale to jeszcze i tak zbyt wcześnie. Trzeba to po prostu przetrwać. Taka kolejność.
Miałam takie różowe strzykawki 0,45 a dziś znalazłam jedną którą podawałam tevagrastim i okazało się że jest ciut mniejsza ale lepiej przez nią leci więc jutro idę że strzykawką do apteki. Ach i znalazłam jeszcze całe pudełko cienkich strzykawek od menopuru ale na nich pisze 0,33 więc nie wiem czy przeleci. Spróbuje jutro. Transfer miałam na sztucznym, biorę luteinę 4x3 dopochwowo i tyle samo doustnie plus 3x1 duphaston. Przy tej kombinacji proga miałam 14 z groszem raz był chyba 17 a teraz spadł do 12 z groszem...nadzieja w prolutexie.

Hej wszystkim 😊 jestem na forum odnośnie inseminacji ale się nie udało... 3 próby i nic...
Teraz 30.04 mam razem z mężem rozmowę z lekarzem przez wideo. Nie wiem jak do tego podejść... Wspomożecie mnie troszkę? Napiszecie jak u was krok po kroku wyglądał? Nie wiem czego mogę się spodziewać...
Hej. Miałas jakieś badania? Masz jakąś diagnozę? Jeśli nie to proponuję szukać bo 3 inseminacje bez skutku tzn że musi być jakiś powód. Nie ma cudów.

Też byłam przerażona, trzeba po prostu cierpliwie czekać. Wierzę że wszystko będzie dobrze 🥰 już jakaś tam beta 7 dnia powinna być, więc będziesz miała co nie co rozeznanie ale to jeszcze i tak zbyt wcześnie. Trzeba to po prostu przetrwać. Taka kolejność.
Miałam takie różowe strzykawki 0,45 a dziś znalazłam jedną którą podawałam tevagrastim i okazało się że jest ciut mniejsza ale lepiej przez nią leci więc jutro idę że strzykawką do apteki. Ach i znalazłam jeszcze całe pudełko cienkich strzykawek od menopuru ale na nich pisze 0,33 więc nie wiem czy przeleci. Spróbuje jutro. Transfer miałam na sztucznym, biorę luteinę 4x3 dopochwowo i tyle samo doustnie plus 3x1 duphaston. Przy tej kombinacji proga miałam 14 z groszem raz był chyba 17 a teraz spadł do 12 z groszem...nadzieja w prolutexie.
Kurcze mega dużo masz tego proga a wynik faktycznie słaby. U mnie też bez szału, chyba słabo go przyswajamy. Prolutex da radę tyle że odczujesz to i w kieszeni i na brzuchu 🥴
Ja daje radę z tymi igłami 0.33 tyle że bardzo powoli idzie i trzeba trochę siły w to włożyć 💪

Hej. Miałas jakieś badania? Masz jakąś diagnozę? Jeśli nie to proponuję szukać bo 3 inseminacje bez skutku tzn że musi być jakiś powód. Nie ma cudów.
Moze tak na szybko napisze co się ze mną działo. Kilka lat wcześniej byłam w ciąży, poronienie w 9 tyg ciąży, następnie ciąża pozamaciczna, wycięty lewy jajowód - to historie z poprzednim partnerem. Poszłam razem w mężem do kliniki, plemniki słabe więc dieta keto o witaminy, nasienie w normie. Ja na wstępie dostałam skierowanie na laparoskopię, oprócz błony, której było za dużo nic więcej nie znaleźli... Po 1 stymulacji 3 pęcherzyki ale nic się nie zadzialo. 2 stymulacja byłam w ciąży (ale podejrzewam, że była to ciąża biochemiczna) bo lekarz powiedział, że byłam trochę w ciąży , 3 stymulacja 1 pęcherzyk, progesteron ale wynik negatywny pomimo tego, że na teście dnia 13 wyszła mi bardzo blada kreska ciąży...
Mam 0Rh-, za każdym razem dostawałam immunoglobuline.

@Iza35 gratulacje piekny kropek, ja też miałam podane 2 i teraz jeden ma 4 lata😀 co do prolutexu to ja jeszcze polecam strzykawki takie z sylikonowym zakończeniem tego tłoka, mi lepiej niby się robiło.
@mala_Mi 80 trzymam kciuki za Tojego kropka, ja 5 lat temu też nie miałam objawów i się udało.
@Evela.6 pewnie jesteś trochę rozczarowana, ale jeśli coś się dzieje w macicy to dobrze, że doktor zauważyła i będziesz mieć odpowiednie badania.

Dziewczyny ja jutro mam histeroskopie i się zastanawiam jak ja wytrzymam bez jedzenia i w szczególności picia przez 6 godzin. W szpitalu mam się zjawić dopiero o 15.45 więc zabieg koło 17 będzie. Trochę sie stresuje

Cześć, wszystko zależy jaki jest u Was problem, lekarz zaleci Wam dodatkowe badania pewnie po inseminacjach. Później będziesz mieć stymulacje, pobranie jajek i ich zapłodnienie , a później podadzą Ci zarodek. To tak w wielkim skrócie. Mi po 3 nieudanych inseminacjach 1 transfer invitro się udał, mam córkę, ale teraz walczę o rodzeństwo i już nie jest tak kolorowo. Przy invitro trzeba też mieć dużo szczęścia.

reklama
Cześć, wszystko zależy jaki jest u Was problem, lekarz zaleci Wam dodatkowe badania pewnie po inseminacjach. Później będziesz mieć stymulacje, pobranie jajek i ich zapłodnienie , a później podadzą Ci zarodek. To tak w wielkim skrócie. Mi po 3 nieudanych inseminacjach 1 transfer invitro się udał, mam córkę, ale teraz walczę o rodzeństwo i już nie jest tak kolorowo. Przy invitro trzeba też mieć dużo szczęścia.
Ehh, i kurcze dlaczego się tak dzieje ??😔😔 Trochę się załamałam jak usłyszałam, że wynik negatywny. Mam wrażenie, że zarodek nie potrafi się zagnieździć,zr coś przeszkadza... Pisałam jakąś chwilę później co się u mnie działo wcześniej.

Do góry