reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witaj kochana,pytałam w Invimed dzisiaj,powiedziano mi,że muszę znaleźć w takim razie transport,a w Szczecinie mogą mi tylko przygotować do transportu,ale nie zajmują się transportem.A czy sami mozemy przetransportować te nasienie zamrożone?W tym pojemniku z ciekłym azotem?Czy ktoś z was sam przewoził?

Aty kochana też Poznań?
Ej a czy jakieś laboratorium np synevo nie zajmie się transportem? Bo No Invimed w Poznaniu korzysta z Synevo i ciagle widze tam panów z lodoweczkami którzy przychodzą po próbki 😊trzeba podpytać 😊

U mnie w klinice minimalny prog do transferu to 10 ng/ml na niższym nie robią.
Nie możesz tak sobie dodawać np. Tylko 1 dnia jak dodasz powinnaś kontynuować cały czas tak samo aż do bety dodać możesz zawsze odjąć nie .Odejmuje się po serduszku stopniowo.
Ja miałam 14 ng/ml mimo bardzo dużych dawek na standardowej dawce miałam chyba 6 ....
U mnie stosują jeszcze zastrzyk prolutex na godzinę przed transferem - jednorazowo . Godzinę po transferze miałam po nim prog powyżej 60 .
Czekaj na telefon lekarza ......
Jak ci odejmowali progesteron? Ile miałaś? Ja jestem w 24dpt i mi wyszedl wynik 12,2 a biorę 3x4 dopochwowo luteinę, 3x4 doustnie oraz 3x1 duphaston. Jeszcze prolutex dziś dostałam receptę.

Ej a czy jakieś laboratorium np synevo nie zajmie się transportem? Bo No Invimed w Poznaniu korzysta z Synevo i ciagle widze tam panów z lodoweczkami którzy przychodzą po próbki 😊trzeba podpytać 😊
Dziękuję kochana,dziś właśnie myslałam,aby do Diagnostyki zadzwonić ,ale Synevo to może być strzał w 10.Dziękuję,jutro zadzwonie:)

ja tez Poznań i tez Invimed
My w Szczecinie byliśmy ale nie udało się a zarodków żadnych nie mamy wiec zaczynamy od zera 😏
A z tym transportem to ja nie wiem 😟
Ale pytaj dziewczyn na bank któraś przenosiła i wskakuj na forum Invimed Poznań w OvuFriend 😉
Zarodków nie mamy,jedynie kilka plemników z biopsji na krzyż,może tak być ,ze to ostatnie ,które zostały.Cieszę się,że ktoś też jest z tej kliniki,super:)

Hej Dziewczyny dawno mnie nie było ale chciałam przed transferem przewietrzyć głowę, niestety odroczony na następny cykl ponieważ złapałam covida😫 ale mam pytanie : Czy po punkcji spóźniała się Wam @ mi już tydzień i zastanawiam się co jest 🤔
@fredka84 @Brakujemiwiary i @Gonia0605 co u was słychać? 😘❤️❤️
Kochana w takim razie prawdopodobnie będziemy razem podchodzić do transferu ❤️ ja czekam na resztę wyników i jak przyjada rano to jeszcze w tym samym dniu będę mieć teleporade z hematologiem (załatwiłam sobie jednak teleporade bo to będzie szybciej). Maxymalnie czekam na nie do 4 mają... Pozniej już małpa przyjedzie... Oczywoscie w razie czego zacznę brac estrofem w razie W ale czas pokaże czy zdążą wyniki przyjsc... Juz sobie zakupiłam ten kwas foliowy co dziewczyny pisały bo lekarz dziś podczas rozmowy stwierdził że jednak jeden z wyników jest za duży... Powienien być max 8 a ja mam 8,60.. Dokładnie jak @Aduś16 pisała Ciekawe jakie jeszcze klocki wyjdą... W razie czego będę musiała znów robić wszystkie badania... 😔 Ogólnie wiele się u mnie dzieje... Chyba raczej wszystko na plus 😍 trzymam. Kciuki za twoj transfer 😍 aby szybko zleciało i oczywiście aby kropus się wgryzł ❤️✊✊✊✊

Jak ci odejmowali progesteron? Ile miałaś? Ja jestem w 24dpt i mi wyszedl wynik 12,2 a biorę 3x4 dopochwowo luteinę, 3x4 doustnie oraz 3x1 duphaston. Jeszcze prolutex dziś dostałam receptę.
Brałam 1200 utrogestan 800 dopochwowo 400 doustnie
Crinone x 2 najpierw 1 szt Ale po spadku w 8dpt dodali 2
3x1 duphostan .
Jutro sprawdzę jakie miałam wartości prog w 6,8 I 10
Potem odejmowali mi stopniowo co tydzień badałam prog I odstawiłam kolejna dawkę.
Odstawiłam A progesteron mi rósł.
W 11 tc bym moim ostatnim tygodniem z progesteronem.

Ja 6,37 i mam odroczony transfer bo lekarz boi się że będzie hiperka :( jeśli się uda pozyskać zarodki bo jestem około 3 tygodnie przed pickupem
Czy masz policystyczne jajniki?, czytałam że wysokie AMH wskazuje na PCO, ale u mnie 3 kliniki wykluczyły. Ja martwie się dlatego, że przy mojej pierwszej stymulacji prz IUI pochorowałam się. Gorączka, rozrywający ból brzucha, parcie na pęcherz, chodziłam zgięta w pół. Trwało to ok 40 h. Miałam wtedy 5 dojrzałych pęcherzyków. Lekarz prowadzący twierdzi, że przestymulowanie przy IUI jest niemożliwe i musiałam przejść jakąś infekcję 🤷‍♀️. Ja już mam 3 klinikę, najpierw w Niemczech, teraz w USA - dwie speawdzałam.

Tak tylko martwią mnie te brudzenia bo lekarze nie maja pojęcia skąd one się biorą bo w opisie nawet jest informacja, ze była widoczna nitka podbarwiona brunatna krwią🙄No i nie wiem czy to norma czy się bać. Niestety lekarze s szpitalu są średnio przyjemni 😡
Kochana,nie Ty pierwsza. wiele z.nas to przeszło o było wszystko okej. Kiedyś któraś tutaj pisała, że przy invitro zdarza się to zdecydowanie częściej... A lekarze nie widzą dlaczego. Ważne, że dzieciaczki sobie wesoło brykają i tym zajmuj myśli, wszystko okej ☺️

reklama
Do góry