reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, która z Was pisała, że ładnie schudła odkąd przeszła na 3 posiłki bez żadnego podjadania, chciałabym się poradzić na priv... To Ty @motylek24 ?
Niestety to nie ja😲 schudłam 2.5 kg.....dieta u mnie działa. Staram się jeść z niskim indeksem glikemicznym ale nadal jestem na 4 posiłkach. Dążę do 3 dziennie bez podjadania i picia kawy pomiędzy. Właśnie wracam od diabetologa, glukometr i do dzieła.....za dwa miesiące ważenie i chwila prawdy.

reklama
Dziewczyny, która z Was pisała, że ładnie schudła odkąd przeszła na 3 posiłki bez żadnego podjadania, chciałabym się poradzić na priv... To Ty @motylek24 ?
Ja jestem na 4 posiłkach nie wiem czy ładnie bo 12 kg w rok . Z wagi 62 do 50 .
Teraz dołożyłem 1 posiłek- owoce no i jeszcze niestety podiadam cukier ....
Ale nie jest źle 27 tc 5 kg na plusie

Niestety to nie ja😲 schudłam 2.5 kg.....dieta u mnie działa. Staram się jeść z niskim indeksem glikemicznym ale nadal jestem na 4 posiłkach. Dążę do 3 dziennie bez podjadania i picia kawy pomiędzy. Właśnie wracam od diabetologa, glukometr i do dzieła.....za dwa miesiące ważenie i chwila prawdy.
Mam nadzieję, że Ci się uda, trzymam kciuki!
Też przeszłam na dietę z niskim IG, mam 5 posiłków, ale nie wiem czy to nie za dużo... Mam problem z jedzeniem 5 razy, więc rozkładam sobie drugie śniadanie jako deser do obiadu i kolacji... A diabetolog mówił Ci żeby kawy nie pić między posiłkami? Ale kawy z mlekiem i z cukrem czy żeby w ogóle nie pić, nawet czarnej? A co z herbatą? Bo wodę to chyba można bez ograniczeń...

Ja jestem na 4 posiłkach nie wiem czy ładnie bo 12 kg w rok . Z wagi 62 do 50 .
Teraz dołożyłem 1 posiłek- owoce no i jeszcze niestety podiadam cukier ....
Ale nie jest źle 27 tc 5 kg na plusie
Ty jesteś w ciąży, więc nie mogę się porównywać do Ciebie... Ja jestem po prostu tłuścioch...
O jakich porach jesz posiłki? Chociaż chyba hiszpański styl życia u mnie się nie sprawdzi :D

Dziewczyny czy któraś z was oprocz do kliniki chodzila jeszcze do innego lekarza jak byla w ciąży?
W mojej klinice nie prowadzą ciąży, wiec od 6 tc miałam już normalnego ginekologa. Do kliniki chodziłam do 8 tc, wtedy rozpisał mi schodzenie z leków do 11tc. W 12tc nie brałam już żadnych leków. Dla mnie zresztą i tak najważniejsze było to, żeby mój lekarz pracował w szpitalu w którym chcę rodzic. Okazało sie to szczególnie ważne teraz gdy w Gdańsku zostały tylko 2 szpitale z porodówkami, resztę poprzekształcali. Wiec zdarza sie że wywożą kobiety za miasto na poród.

reklama
Mam nadzieję, że Ci się uda, trzymam kciuki!
Też przeszłam na dietę z niskim IG, mam 5 posiłków, ale nie wiem czy to nie za dużo... Mam problem z jedzeniem 5 razy, więc rozkładam sobie drugie śniadanie jako deser do obiadu i kolacji... A diabetolog mówił Ci żeby kawy nie pić między posiłkami? Ale kawy z mlekiem i z cukrem czy żeby w ogóle nie pić, nawet czarnej? A co z herbatą? Bo wodę to chyba można bez ograniczeń...
Według mnie za dużo. Chyba że porcje głodowe a za ppslek liczysz kostkę gorzkiej czekolady. Taka dieta to wieczny głód....byłam na takiej w pierwszej ciąży np. śniadanie serek wiejski, pomidor plus mała kromka pieczywa z niskim IG. Potem drugie śniadanie małe jabłko. Obiad kurczak gotowany, cały ziemniak i surówka. Podwieczorek jakaś sałatka. Kolacja jajka plus warzywa. Przykładowy jadłospis w mojej pierwszej ciąży.
Teraz muszę się najeść aby nie głodować, na razie rezygnacja ze słodyczy plus białe pieczywo wystarczyło.
Kawa z mlekiem i cukrem wypita rano podnosi cukier w kosmos. Kawa do posiłku może być, pomiędzy posiłkami staram się nie pić ani nie jeść nic słodzonego. Pije wodę, albo jakieś ziołowe herbaty. Zero podjadania.
Lekarka powiedziała że mogę przejść na dietę 1500 kcal, dała wydruk produktów z niskim IG i to wszystko. Na razie bez leków. Wizyta za dwa miesiące, mam motywację aby trzymać się diety, z lekarką jesteśmy umówione na schudnięcie 3 kg😂🙊

Do góry