reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie wiem czy mialam problem z endo czy z lekarzem ,ktory mial takie stanowisko ze nie wazne jakie i co.Starczylo zmniejszyc estradiol,badac i okazuje sie ze rosnie normalnie.Na 14 mm byl transfer blizniakow.
Może nie z endo A z niestandardowa reakcja na lek A lekarza z dooooopy.
Ja mam problem z przyswajaniem prog I mam dawki końskie ale w nowej klinice wyłapali to przed 1 transferem bo robią taką próbę przed transferem bierzesz Estrofen standard 9-12 tv kontrola i dołączają prog standard utrogestan 800 mg po 3 dniach badasz potem dokładasz lub nie i w 5 dniu badasz i odstawiasz wszystkie leki .Wtedy wiedza czy jesteś standardowa 🤣🤣🤣🤣🤣czy wyjatkowa 😉
Dostajesz okres i zaczynasz przygotowania od nowa .
Ja na standardowej dawce prog miałam 6 ....A minimum to 10
Na dawce z kosmosu miałam 14 mimo że chcieliśmy osiągnąć 20 bo przewidywali spadki ( które miałam w obu ciazach w 8dpt )

Ja mam problem z przyswajaniem prog I mam dawki końskie ale w nowej klinice wyłapali to przed 1 transferem bo robią taką próbę przed transferem bierzesz Estrofen standard 9-12 tv kontrola i dołączają prog standard utrogestan 800 mg po 3 dniach badasz potem dokładasz lub nie i w 5 dniu badasz i odstawiasz wszystkie leki .Wtedy wiedza czy jesteś standardowa 🤣🤣🤣🤣🤣czy wyjatkowa 😉
Na dawce z kosmosu miałam 14 mimo że chcieliśmy osiągnąć 20 bo przewidywali spadki ( które miałam w obu ciazach w 8dpt )
Też zawsze mam to samo. Końskie dawki luteiny zastrzyki z prolutexu a progesteronu zawsze niski.

Tak czy siak,dalej jestem zdania ze endo powinno sie monitorowac inie czekac w nieskonczonosc .Dobrze,ze trafilam na lekarza,ktory to zaznaczyl w moich aktach na czerwono.Temat zamkniety,wszystkie dzieci na pokladzie i nigdy wiecej.Osiem lat z zycia wyjete🙈

Jestem po kontroli u angoli dziewczyny.. moj krwiak sie powiekszyl niestety i ma ok 4.8 x 1.8 cm.. ostatnio miał niecale 3 x 1... Qwa mac ! Odstawiam clexane bo on nie pomaga we wchłanianiu się krwiaka... Naszczescie jak na tą chwilę placenta jest daleko od krwiaka choć tyle dobrego... No a szyjka mi się wydłużyła z 3 na 3.7cm wiec jedno ryzyko opanowane kosztem innego.. Będą mnie monitorować co jakieś 2 tyg aż się wchłonie.. A dzis się przestraszyłam bo zaczęło że mnie lecieć duzo takiej czarno brązowej mazi...i jadąc na usg już myślałam że to koniec 😭 Jak zobaczyły historie moich ciąż i IVF w karcie to az wysłały lekarkę aby zdążyła się przygotować i to wszystko wyczytać.. Habilitowac się można na moim przypadku 😤
Osiwieć można .... Na szczęście ,że łożysko jest daleko i mały też już jest duży .szyjka sie trzyma. Poradzi sobie chłopak ♥️ . 😘

reklama
Do góry