reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

No dzis poleciało że mnie sporo takiej brązowo czarnej mazi.. Mały obrócił się i uciska głową na krwiak... No i myślę że clexane powoduje że krwiak napuchl, tak też twierdzi hematolog. Natstepne usg Mam u polaka 09.04 potem u angoli 14 i 22 kwietnia. Qzwa tyle usg to nawet w pierwszej ciąży nie miałam!!
Kiedy masz transfer? Kombinujesz coś z tym scratchingiem badz wlewem ?
To będziesz przebadana z każdej strony, przynajmniej wszystko będzie pod kontrolą.
Mój transfer pewnie za jakieś 2-3 tyg.
Powiedział, że scraching tylko w cylku przed a ja już mam @ 2dc.
Generalnie zanegował wszystko o czym mu mówiłam. Powiedział, że nie mam nic robić bo pogorszę?? tylko się modlić. Czuję, że się poddaje. Serio, dzisiaj mam kryzys, jestem chora, pęka mi głowa i nic nie ogarniam ale chyba odpuszczam wszystko. Tylko nie wiem co dalej

reklama
Nie zgodze sie z tym Ewa,
ja wlasnie mialam takiego madrego lekarza,ktory machal na to reka,efekt byl taki ze robil mi transfery na 22mm grubym endo ,przerosnietym na maxa,a ja 5 dni pozniej dostawalam juz okres .Mam takich transferow z 15 za soba wiec ,wiem co mowie .Jak to pani dok w Pradze opowiadalam to sie za glowe trzymala.I powiedziala,ze nie ma takiej opcji ,zeby mi robila transfery na endo ,ktore nie jest juz ani 3 liniowe ani receptywne .Strasznie tego pilnowala i mysle ze dzieki temu mam dzieci.Jak lekarz ma na to wywalone to trzeba samemu pilnowac.Okno implantacyjne jest otwarte 72 godziny,potem jest pozamiatane w temacie.
Święta racja, mój lekarz też tego pilnował, zbyt późne pojawienie się na wizycie mogło różnie skutkować!!

To będziesz przebadana z każdej strony, przynajmniej wszystko będzie pod kontrolą.
Mój transfer pewnie za jakieś 2-3 tyg.
Powiedział, że scraching tylko w cylku przed a ja już mam @ 2dc.
Generalnie zanegował wszystko o czym mu mówiłam. Powiedział, że nie mam nic robić bo pogorszę?? tylko się modlić. Czuję, że się poddaje. Serio, dzisiaj mam kryzys, jestem chora, pęka mi głowa i nic nie ogarniam ale chyba odpuszczam wszystko. Tylko nie wiem co dalej
Zostajecie w Polsce do transferu?? Wiem że i tak się nie poddasz, ten durny doktorek Ci tak skrzydła podciął poprostu. Masz piękna blastke która naprawdę może dać ciążę a plan B zdaję się też mieliście tylko lekarz Cie niepotrzebnie podminowal.. Decyzji nie podejmuje się pod wpływem emocji wiec jak przyjdzie czas sama będziesz wiedzieć co dalej

ja wlasnie mialam takiego madrego lekarza,ktory machal na to reka,efekt byl taki ze robil mi transfery na 22mm grubym endo ,przerosnietym na maxa,a ja 5 dni pozniej dostawalam juz okres .Mam takich transferow z 15 za soba wiec ,wiem co mowie .Jak to pani dok w Pradze opowiadalam to sie za glowe trzymala.I powiedziala,ze nie ma takiej opcji ,zeby mi robila transfery na endo ,ktore nie jest juz ani 3 liniowe ani receptywne .Strasznie tego pilnowala i mysle ze dzieki temu mam dzieci.Jak lekarz ma na to wywalone to trzeba samemu pilnowac.Okno implantacyjne jest otwarte 72 godziny,potem jest pozamiatane w temacie.
Mam pytanie, czy w trakcie stymulacji endo przyrasta jakoś inaczej?
Bo takie miałam w trakcie 2 poprzednich stymulacji:
I stymulacja
9dc - endo 7.3mm
12dc - 12.2
13dc - 12.8
II stymulacja
7dc - 6.3mm
10 dc - 10.4 mm

Czy na podstawie tych danych mogę oszacować, że około 12dc już mam gotowe endo do transferu? Czy przy stymulacji rosło inaczej przez leki?
Zerknij plisss 🙏

Zostajecie w Polsce do transferu?? Wiem że i tak się nie poddasz, ten durny doktorek Ci tak skrzydła podciął poprostu. Masz piękna blastke która naprawdę może dać ciążę a plan B zdaję się też mieliście tylko lekarz Cie niepotrzebnie podminowal.. Decyzji nie podejmuje się pod wpływem emocji wiec jak przyjdzie czas sama będziesz wiedzieć co dalej
Zostajemy do końca kwietnia na pewno, bo u nas wciąż kwarantanna w hotelu. Potem się okaże co mi przyjdzie do głowy. Tak jak piszesz, on mnie dzisiaj wku.rwił i przestałam logicznie myśleć a to nie w moim stylu. Muszę się ogarnąć

I stymulacja
9dc - endo 7.3mm
12dc - 12.2
13dc - 12.8
II stymulacja
7dc - 6.3mm
10 dc - 10.4 mm

Czy na podstawie tych danych mogę oszacować, że około 12dc już mam gotowe endo do transferu? Czy przy stymulacji rosło inaczej przez leki?
Zerknij plisss 🙏
Endo zyje niestety swoim zyciem,z tego co piszesz wydaje sie ze twoje przyrasta normalnie.Moja pani dok robi transfery na endo 12-14 mm i ani milimetra wiecej no chyba ze jest 3 liniowe,okno implantacyjne otwiera progesteron dlatego bierzesz go 5 dni przed transferem zeby optymalnie ucelowac.Mysle ze endo 12-13 mm jesli o grubosc chodzi jest bardzo dobre.Byly tu transfery i na 7 mm bo nie kazda ma tyle szczescia.czasami nie chce rosnac.

Normalnie endo nie rosnie jak Twoje ( to był problem) jeśli ktoś ma problem z endo ta zasada nie istnieje .....
Pamiętam jak Ci mówiłam że endo u mnie w klinice to max 13 to się smialas i mówiłaś że Ty masz 18 i lekarz mówi że jest super ....
U mnie w klinice wygląda to tak że endo 9-12 trzyliniowe to idealne do transferu , dopuszczalne to 8 I 13 . Są wyjątki jak ktoś ma problem i robią na 7 i 14 .
Ty ewidentnie miałaś problem z endo i dla mnie to było bardzo dziwne że robią Ci na takim transfery .....no ale teraz na grubym też Ci się udalo- jak widać zdaza się.
Sprawdziłam w zapisach wytyczne miałam zgłosić się między 9 a 13 dc nie było jeszcze 3 liniowe i następną kontrola za 2 dni . Mam nadkurczluwilosc macicy i wyglądało "srednio" były dziury gdzie niegdzie dostałam syrop na wyciszenie macicy ( taki jak dają na patologi ciąży) i za godzinę usg wyglądało już ładnie endo3 nie " tańczyło " I była decyzjia o transferze .
Z Marcelina miałam kontrolę w 15 dc endo było ok ale za 5 dni nie było mojego lekarza by zrobił mi transfer więc kolejna wizyta w 18 dc endo takie samo jak w 15 dc i wtedy decyzjia że za 5 dni transfer .

Endo zyje niestety swoim zyciem,z tego co piszesz wydaje sie ze twoje przyrasta normalnie.Moja pani dok robi transfery na endo 12-14 mm i ani milimetra wiecej no chyba ze jest 3 liniowe,okno implantacyjne otwiera progesteron dlatego bierzesz go 5 dni przed transferem zeby optymalnie ucelowac.Mysle ze endo 12-13 mm jesli o grubosc chodzi jest bardzo dobre.Byly tu transfery i na 7 mm bo nie kazda ma tyle szczescia.czasami nie chce rosnac.
Dziękuję bardzo 😘

reklama
I stymulacja
9dc - endo 7.3mm
12dc - 12.2
13dc - 12.8
II stymulacja
7dc - 6.3mm
10 dc - 10.4 mm

Zerknij plisss 🙏
Mi np. w trakcie stymulacji strasznie uroslo endo i już 10 czy 11 dc miałam 1.2, mnie się wydaje że to było przez tę szprycę hormonów bo nigdy nie miałam tekiego endo.. Ja naturalnie staraliśmy się o dziecko i chodziłam na monitoringi owulacji to zawsze miałam w 12 dc 9mm lub 1cm, po estrofemie też tyle więc oprócz blokady owulki nie wniósł nic więcej

Do góry